Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MHK Başkanı Alp: Hakemlerimizi korumak lazım

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekerriya Alp, hakemlerin uzun uğraşlar sonucunda bir yere geldiğini ve bu nedenle hakemlerin korunması gerektiğini söyledi. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekerriya Alp, hakemlerin uzun uğraşlar sonucunda bir yere geldiğini ve bu nedenle hakemlerin korunması gerektiğini söyledi.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Zekerriya Alp, Türkiye Futbol Federasyonu'nun hakemlere vermiş olduğu 'Soyunma odası koridorlarında bir sıkıntı olursa maç tehir etme yetkisi' konusunu değerlendirdi. Alp, "Hakemlerimizi mutlaka korumamız lazım. Bir hakem en üst seviyeye 20'li yıllar sonrasında uzun emekler sonucunda geliyor. Sonrasında istenilen düzeyde hakemlik yapıyor. Koridorlarda yaşananlarla ilgili hukuk kurulunun bana sunduğu yöneticilerin ifadelerini söylemeye terbiyem müsade etmiyor. Oradaki kelimeleri duysanız hayretler içinde kalırsınız ancak bu ifadeler bizim hakemlerimize söyleniyor." dedi.

Bir gazetecinin 'Bursaspor-Fenerbahçe maçında Volkan Demirel'e uzun süre vatan haini denildi. Futbolcular da korunacak mı. Acaba Fırat Aydınus maçı tehir etmeyerek hata mı yaptı?' sorusuna Alp, "O tabiki temsilcilerle ilgili bir konu. Saha içindeki yetki tamamen hakemimize aittir. Koridorlarla ilgili TFF çok yerinde bir karar verdi. Zaten bunu FIFA'nın talimatlarının 5. maddesinde göreceksiniz. Bundan sonra hep birlikte bütünlüğü sağlayacağız. Bu haftaki maçlarda futbolcular da oldukça iyi niyetliydi." diye cevap verdi.

MHK Başkanı, Fırat Aydınus'un dün akşam oldukça başarılı bir maç yönettiğini ve istedikleri hakem tipinin de bu olduğunu açıkladı.

Zekerriya Alp, geçmişte yaşanan tükürük hadisesi konusunda da "Tükürme ile maç iptal edilmez." değerlendirmesini yaptı. Alp, Türkiye'de hakemlerin psikolojik olarak ağır baskı altındaysa, küfürden olur, darptan olur veya maçı yönetemeyecek bir durum olursa maçı iptal edebildiğini ancak bu durumun sadece bir iki defa yaşandığını hatırlattı.

Alp, Cüneyt Çakır'ın yoğun maç temposundan dolayı hasta olduğu şeklindeki iddialar içinse "Cüneyt Çakır, iki üç gün içinde maç yönetecek kapasiyete sahip. Salı günü özel bir maçta görev aldı. Oraya ailesi ile birlikte davetli olarak gitmişti. Sanki bir gezi gibiydi. Pazar günü ligimizde görev yaptı. Bir futbolcu gibi hakem 24 saat içinde eski haline gelebilir. Kondisyonuyla ilgili sıkıntı yok." diye cevapladı.
MHK Başkanı, hakem notlarını açıklamak istediklerini fakat UEFA'nın kesin kararı olduğu için açıklayamadıklarını dile getirdi.

Saha içinde küfür eden yabancı oyuncuların atılması ve başka dillerde küfür eden oyuncuların nasıl belirleneceği sorusuna ise Alp, "Bazen sahada küfür edildiğine şahit oluyorsunuz. O lisanı biliyorsunuz, küfürü anlıyorsunuz. Bazen başka lisanda küfür ediliyor. Televizyonda onun hareketlerinden anlıyorsunuz. Sahada hakem o lisanı anlamadığı için yapacak bir durum yok. Sahaya tercüman mı koyacağız. Zaman içinde bu küfür olayları da ortadan kalkacaktır." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.