Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Metin Oktay, ölümünün 25. yılında anıldı

Galatasaray’ın efsane futbolcusu Taçsız Kral Metin Oktay, ölümünün 25. yılında mezarı başında anıldı.Kozlu Mezarlığı’ndaki anmaya Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin, Yönetim...

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2016 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray’ın efsane futbolcusu Taçsız Kral Metin Oktay, ölümünün 25. yılında mezarı başında anıldı.
Kozlu Mezarlığı’ndaki anmaya Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın, Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin, Yönetim Kurulu üyesi İsmail Sarıkaya ve Sportif A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Levent Nazifoğlu katıldı. Tüm branşlardan altyapı sporcularının da katıldığı törende Teknik Direktör Jan Olde Riekerink ve A Takım İdari Menajer Yardımcısı Mert Çetin de bulundu. Metin Oktay’ın yeğeni Mualla Erşan ile üvey oğlu Rıfat Halil Pala da anmaya katıldı.
Özyalçın: "Tüm sporseverlerin, rakip takım taraftarlarının dahi gönlünde taht kurmuştu"
İkinci Başkan Cengiz Özyalçın, anma törenine gelenlere teşekkür ederek, "Takım arkadaşlığımın yanı sıra ölümünün 25. yılında konuşmak zor. O bana göre çok büyük bir insandı. Maçlardaki ağırbaşlılığının yanı sıra Galatasaray’ı hiç üzmedi. Tüm sporseverlerin, rakip takım taraftarlarının dahi gönlünde taht kurmuştu. Kendisi sürekli andığım bir insan. 25 yıl gibi uzun süre bile geçmesine rağmen bu boyutlarda anma büyük mutluluk. İnönü Stadı. Zemini toprak top ise meşin. Yürümenin mümkün olmadığı ortamda ağları delen efsanedir kendisi. Karıncaezmez Şevki, Taş Kışla’nın üstüne çıkıp taraftarı hareketlendirdiğinde Galatasaray seyircisi herkesi yenecek duruma gelmişti. Metin Oktay da onun gibi Galatasaray’ın kabından taşmasında, 25 milyon taraftara ulaşmasında Türkiye’nin en büyük kulübü olmasında pay sahibidir” dedi.
Pala: "Futbolu bırakalı 47, ölümünün üstünden 25 sene geçti"
Rıfat Halil Pala ise “Futbolu bırakalı 47, ölümünün üstünden 25 sene geçti. Sevgi her geçen gün gitgide büyüyor” ifadelerini kullandı.
Mualla Erşan da, “Şahsım ve ailem adına kulübe ve taraftarlara teşekkür ediyorum. Sevgi, saygı görmesi onur verici” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.