Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin İdmanyurdu, transfer tahtasını açmak için çalışıyor

Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Tekin, transfer tahtasını açma çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, "15 milyon 500 bin lira civarında borcumuz var. Şu anda ekonomik olarak bir hazırlık içindeyiz. Yapmaya çalışacağız"...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Tekin, transfer tahtasını açma çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, "15 milyon 500 bin lira civarında borcumuz var. Şu anda ekonomik olarak bir hazırlık içindeyiz. Yapmaya çalışacağız" dedi.
Takımın idmanını izleyen Tekin, kulüple ilgili açıklamalarda bulundu. Takımın elinden gelen her şeyi yaptığını belirten Tekin, "Takımın kondisyon eksiklikleri var, antrenman eksiklikleri var. Bunları hızlı bir şekilde tamamlamaya çalışıyorlar. Takımımızın birkaç maç sonra daha iyi olacağına inanıyorum. Çünkü transfer yapıldığında, antrenman eksiği olan çok oyuncu var. Bir de henüz daha uyum sağlanmış değil. Bunu sağlamaya çalışıyor hocalarımız. Son sonuçtan dolayı üzgünüz ama karşımızdaki takımda belli. O yüzden diyecek bir şey yok" şeklinde konuştu.
"Transfer tahtası için 15 milyon 500 bin lira civarında borcumuz var"
Transfer tahtasıyla ilgilide konuşan Tekin, “Son aldığım hesaplamalara göre faiziyle, avukat masraflarıyla birlikte 15 milyon 500 bin lira civarında bir borcumuz var. Bunlarla ilgili 2 kişilik ekibimiz İstanbul’da 20 gündür bir çalışma yapıyor. Şu anda ekonomik olarak bir hazırlık içerisindeyiz. Yapabilip, yapamayacağımızı birkaç gün içerisinde söyleyeceğiz. Yapmaya çalışacağız. Bu kulübün transfer tahtası kalkacaksa el ele verip bir şeyler yapmalıyız. Bu 15-16 milyon borç kolay bir borç değil. Tabi bu borcu taksitlendirme de yapabiliriz. Eğer bir 7 milyon civarında para olursa tahtayı açarız. Bu para da Mersin için zor bir rakam değil. Ancak zamanla yarışıyoruz. Zaman geçtikçe de aleyhimize çalışıyor. Şu anda ikna edemediğimiz insanlar var. Bu işin zor olduğunu biliyoruz, inşallah kaldırırız. Tabii burada her şey tahtaya bağlı değil. Bir tek sorunumuz tahta olsa kaldıralım gitsin. O kadar çok sorun o kadar çok problem var ki yazsam 50 sayfa problem çıkar. Hep sorunlardan dolayı bir sürü problem birikmiş. Biz bu sorunlara eğilmeye çalışıyoruz. Her gün bir şey yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
"Takımın genel olarak 100 milyon lira civarında borcu olduğunu tahmin ediyorum"
Takımın genel borcuyla ilgili de bilgi veren Tekin, “Takımın genel olarak borcu 74-75 milyon civarında ancak bunun 100 milyon civarında olduğunu tahmin ediyorum. Oda bir hafta sonra bağımsız denetçilerin bize getireceği rapor sonrasında belli olacak. Bu rakamı tahmini söylüyorum. Çünkü faizler ve avukatlık masraflarını ilave ettiğiniz zaman oraya çıkıyor. Net rakamlar önümüzdeki günlerde belli olur” ifadelerini kullandı.
Şu anda çok fazla bir iddia ortaya koyamadıklarını belirten Tekin, “İlk yarı için durumumuz belli, transfer tahtamızı kapalı, elimizdeki mevcut kadromuz bu. Bu takımımızla ilk yarı oynayacağımız her maçtan puan veya puanlar almak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Biz yönetim olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ancak benim gördüğüm kadarıyla, hocalarımdan aldığım bilgi bazı oyuncularda antrenman eksiği olanlar var, kondisyon eksiği olanlar var, birbirleriyle uyum sıkıntısı sorunu var. Oyuncularımız bundan sonra elinden geleni yapacaklardır. Gençler tabi ki heyecanlı. Onlarda önümüzde maçlarda daha iyi olacaktır” dedi.
"Bu kulübe 2011 yılından beri kimse hesap sormamış"
Bir taraftan transfer tahtasını açmak için uğraşırken bir taraftan da oyuncu baktıklarını kaydeden Tekin, “Transfer için bazı oyucularla görüşüyoruz. Hatta İngiltere’deki bağlantılarımızla bile bu konuyla ilgili çalışma yürütüyoruz. Ancak rakam çok büyük. Mersin işin altından kalkabilir mi kalkamaz mı ben bunu bilmiyorum. Ama burada bu kulüp bir yere gelecekse el ele verip bu takımı ayakta tutmalıyız. Sonuç olarak bu yatırımlar Mersin’e yapılacak. Bu kulübe 2011 yılından beri kimse hesap sormamış. Biz geldikten sonra istiyoruz gelsinler bizden hesap sorsunlar, biz cevap verelim. Biz geldikten sonra kulübümüzde elden para olayını bitirdim, sadece bankadan yapıyoruz. Dolayısıyla hesap herkese açık. Daha önce paranın nereye harcandığı belli değildi" diye konuştu.
Tekin, kulüp binası ve tesisle ilgili de çalışmalarını sürdürdüklerini, en kısa sürede bununla ilgili de neticeye varacaklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.