Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin İdmanyurdu Taraftarlarından Destek Çağrısı

Spor Toto Süper Lig’de gerek sportif gerekse mali açıdan zor günler geçiren Mersin İdmanyurdu’nda taraftarlar yönetime tepki gösterirken, kentin ileri gelenlerini takıma sahip çıkmaya çağırdı.Mersin İdmanyurdu’nda son dönemde yaşanan...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Spor Toto Süper Lig’de gerek sportif gerekse mali açıdan zor günler geçiren Mersin İdmanyurdu’nda taraftarlar yönetime tepki gösterirken, kentin ileri gelenlerini takıma sahip çıkmaya çağırdı.
Mersin İdmanyurdu’nda son dönemde yaşanan olumsuzluklar taraftarların tepkisine neden oldu. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde toplanan Mersin İdmanyurdu Taraftarlar Derneği üyesi bir grup, ’Düşmeyeceğiz’ şeklinde sloganlar atarak kötü gidişe ’dur’ denilmesi çağrısında bulundu. Dernek Basın Sözcüsü Mehmet Ali Yıldız, burada yaptığı açıklamada, 1925’ten bu yana dimdik ayakta duran, pes etmeyen, gerektiğinde taraftarıyla küllerinden yeniden doğan Mersin İdmanyurdu’nun, yönetimin basiretsizliği, iş bilmez tavrı ile kötü günler geçirdiğini, şehrin yetim çocuğuymuş gibi ikinci, hatta üçüncü plana atıldığını ileri sürdü.
"BAŞKANLIK 3-4 BEDEN FAZLA GELMİŞ OLMALI"
Açıklamasında Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan’ın, ’Ben para vermem, bu göreve zorla getirildim’ sözlerini eleştiren Yıldız, "Kamuoyuna soruyoruz; hangi kulüp başkanı kulübüne destek vermez? Hangisi çaba göstermez? Hangisi ’ben zorla getirildim’ der. Sayın Çalışkan’a, bu koca çınarın er kutsal mertebesi olan başkanlık, sanıyoruz 3-4 beden bol gelmiş olmalı. Zaten geldiğimiz sonuç da ortada. Eski başkan Ali Kahramanlı’nın yaptıklarını gün yüzüne çıkartıyorken, onun başkanlık döneminden kalma yöneticilerle yola devam etmek nasıl bir çelişkidir" dedi.
"BÖYLE DEVAM EDECEKSENİZ İSTİFA EDİN"
Taraftarlar olarak yönetime, zor dönemde kulübe para vermelerini, takım düzlüğe çıktığında bu paraları geri almaları önerisinde bulunduklarını belirten Yıldız, "Buna da ’yok’ diyorlar. Peki o zaman o koltukta oturmanın manası nedir? Kulübe yararı nedir? Şehrin en büyük markasına faydası nedir? İstifa etmek şerefli bir iştir. Yapamayacağını bilmek, kabullenmek ve bırakmak bir şereftir. Eğer Hüseyin Çalışkan ve yönetimi bu şekilde devam edecekse, gelin bu şerefe yakışır bir şekilde istifa dilekçenizi yazın ve görevinize kendiniz son verin" diye konuştu.
TRANSFER YASAĞININ KALDIRILMAMASINA TEPKİ
Mehmet Ali Yıldız, yönetimin transfer yasağını kaldırmamasını da eleştirerek, şöyle devam etti:
"Biz o dönemde bu durumun takımı 2. lige mahkum etmek anlamına geldiğini söylemiştik. Yönetim ise transfer tahtasını açmayarak mevcut oyuncuların alacaklarını ödeyeceklerini söylemişti. Ancak gelinen süreçte verilen her söz gibi bunun da havada kaldığını gördük. Bugün itibariyle bütün takımlar hazırlık maçı yapıp lige hazırlanırken, takımımız Gaziantepspor maçı sonrası 10 dakikalık bile idman yapmamıştır. Yabancı oyuncularımızın çoğu halen ülkesinde olup, paraları yatırılmadığı taktirde dönmeyecekleri söylenmektedir. Yaşanan bu zorlu süreçte, Sayın Çalışkan eski borçları bahane etmektedir. Sayın Çalışkan’a soruyoruz; takımın bütün borçlarını genel kurul öncesi bilmiyor muydunuz? Madem o koltuğa oturdunuz, takımın kredi çekip ödemelerini yapması için neden işlem yaptırmadınız, şahsi kefaletinizi neden koymadınız?"
DESTEK ÇAĞRISI
Açıklamasının sonunda, kentin tüm dinamiklerini, ileri gelenlerini, siyasileri, iş adamlarını, belediye başkanlarını ve bürokratları takıma destek olmaya çağıran Yıldız, "Gelin el ele verelim, Mersin İdmanyurdu’nu karanlık günlerden kurtarıp aydınlığa çıkaralım. Bizler her taşın altına elimizi koymaya hazırız" ifadelerini kullandılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.