Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin İdmanyurdu, Bursaspor karşılaşmasını ilk maç olarak görüyor

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 5. haftasında 3 Ekim cuma günü sahasında Bursaspor'u konuk edecek olan Mersin İdmanyurdu bu karşılaşmaya ilk maçı olarak bakıyor. Mersin Stadyumu'ndaki zemin problemi nedeniyle Beşiktaş hariç sahasında...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin İdmanyurdu, Bursaspor karşılaşmasını ilk maç olarak görüyor
Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 5. haftasında 3 Ekim cuma günü sahasında Bursaspor'u konuk edecek olan Mersin İdmanyurdu bu karşılaşmaya ilk maçı olarak bakıyor.

Mersin Stadyumu'ndaki zemin problemi nedeniyle Beşiktaş hariç sahasında maç yapamayan kırmızı lacivertli ekibin Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda ağırlayacakları Bursaspor maçının önemine dikkat çekti. Çalımbay, Bursaspor'la yapacakları karşılaşmaya ilk maçları gözüyle baktıklarını söyledi.

Çalımbay, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında cuma günü oynayacakları Bursaspor karşılaşmasına ilk maçları gözüyle baktığını kaydetti. Taraftarları karşısında Beşiktaş hariç ilk defa burada bir maç oynayacaklarını anlatan Çalımbay, "Buradaki maç bizim için çok önemli. Bu maçı çok iyi bitirdiğimizde Kardemir Karabükspor maçını kazanmamızın anlamı çok daha büyük olacak. Burada bizim en büyük silahımız taraftarımız olacak. Ben bu maçı taraftarın maçı olarak düşünüyorum." diye konuştu.

Futbolcularının inanılmaz şekilde taraftar desteğine ihtiyacı olduğunu anlatan Çalımbay, "Beşiktaş maçı hariç öbür maçların hepsi deplasman gibiydi. Sadece çok az bir taraftarımız Adana'ya gelebildi. Onun için burada taraftarlarımızla futbolcularımız bütünleşeceğine bunu da sahaya yansıtacağımıza kesinlikle inanıyorum. Çünkü ben taraftarı hiçbir zaman 12. adam olarak görmedim. Birinci adam olarak görmüşümdür. Eğer biz başarılı çok iyi şeyler yapacaksak bunda taraftarın payı çok büyük. Onun için bu maçta taraftarlarımızı kesinlikle yanımızda görmek istiyorum. Çünkü çok önemli ve kritik bir maç. Hem kendi stadımızda oynayacağız maçımızı. Onun için taraftara gerçekten ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Yönetimin yeni bir genel kurul kararı aldığını hatırlatan Çalımbay, güçlü bir şekilde gelecek yeni yönetimin takıma olumlu şekilde yansıyacağını söyledi. "İki maç aldık, beraberliklerimiz var diyerek kendimizi kandırmamamız gerekir." diyen Rıza Çalımbay, şöyle konuştu:

"Önümüze iyi bakmamız gerekiyor. Çünkü lig hakikaten çok zor. Bu işin inişli çıkışlı bir sürü şeyleri olacak. İyi bir istikrar yakalamamız gerekiyor. İstikrar için herkesin işini iyi yapması gerekiyor. Çalışma açısından tesisimizin olmamasından dolayı sıkıntılarımız var. Artık bizlerde alıştık futbulcularımızda alıştı. Artık ortamın böyle olduğunu biz kabul ediyoruz. En iyisini burada yapmaya çalışacağız. Son maçımız çok iyi oynadığımız bir karşılaşma idi. Önemli olan bunu devam ettirmek. Bursaspor maçını da biz ligin ilk maçı olarak görüyoruz. Bu maçı taraftarlarımızla bütünleşip iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz."

FEDERASYON YARDIMCI OLMADI

Bursasporla karşılaşacakları Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın hazır olduğunu anlatan Çalımbay, "Yeni sahamız fena değil. Benim üzüldüğüm Futbol Federasyonu'nun bize yardımcı olmaması. Ligin son maçını biz oynuyoruz maalesef ligin ilk maçını da biz oynuyoruz. Arada iki gün var. Sakatım var, darbe alan oyuncularım var. Benim oyuncularımın iki gün içinde yetişme şansı yok." diyerek, şöyle devam etti:

"Bu maçların programını yaparken coğrafyaya bakmak gerekiyor. Karabük bizler için zor deplasmanlardan bir tanesi ulaşım açısından. Bizim takımımız dün geldi Mersin'e. Bir gün burada dinleniyorsun öbür gün kampa giriyorsun ve maça çıkıyorsun. Artı biz rica ettik federasyondan bu sahanın iki güne bile ihtiyacı var. İki gün sonra bu saha daha da iyi olabilir. Bizim maçı daha ileriye alabilirlerdi. Pazartesi'ye al pazara al. Yapabilirlerdi.

Bizim elimizde olmayan bir şey, biz istemiyoruz öyle karar verilmişse öyle oynanır ama elimizde olmayan nedenler var. Hem ulaşım hem saha açısından. Bu saha şu an bakımdan çıkmış bir saha. İki gün bile o saha için ideal bir şey. Şunu bize çok gördüler. Bunu federasyon yapabilirdi. Herkesin anlayış göstereceğine inanıyorum. Bursaspor'da anlayış gösterebilirdi. Onlarda ister net bir şekilde hazır olmuş bir sahada oynamayı. Gördüğüm kadar sahamız hazır. Zaten açıklandı. Bütün maçlarımızı orada oynayacağız."

"FENERBAHÇE VE GALATASARAY'LA ARKA ARKAYA DEPLASMANDAYIZ"

Fikstürlerinin diğer takımlara göre zor olduğunu iddia eden Çalımbay, "Neticede 9 tane maçımız deplasmanda bunlardan hele iki tanesi şimdiye kadar rastlamadım arka arkaya olurda Fenerbahçe ve Galatasaray'ın arka arkaya deplasmanda olması bir şanssızlık. Bir maçı içeride oynayın diğerini deplasmanda oynayabilirsin ama iki maçında üst üste İstanbul'da olması şanssızlık olarak gözüküyor fikstür olarak, deplasman açısından. Ama biz bunu büyük bir dezavantaj olarak görmüyoruz ama neticede deplasmanda oynuyoruz." dedi.

İki galibiyet ya da mağlubiyetle ligin bitmediğini vurgulayan Çalımbay, "Sadece biz iki galibiyet aldık. Lig çok uzun bir maraton. Bu puanlara galibiyetlere çok ihtiyacımız var. Ancak bu iki maçı aldık diye her şey tamam değil. Bana göre daha iyi olmamız gerekiyor. Mağlupta olabilirdik yeni bir takım olduğumuz için. Ama iyi şekilde bitirdik. Önemli olan iyi bir istikrar yakalamak, kalıcı olmak, istikrarı yakalarken başarılı olmak, takımı oturtmak. Bunlar esas önemli olan. Bunları da yapmak istiyorsak herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Herkesin sorumluluğunu bilip yerine getirmesi gerekiyor." diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.