Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı Avrupa’da play-off oynamak istiyor

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyespor’da Genel Menajer Melahat Aydın, "Bu sene Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’nin de bulunduğu A grubunda mücadele edeceğiz. Zor maçlar oynayacağız. Hedefimiz grupta...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyespor’da Genel Menajer Melahat Aydın, "Bu sene Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’nin de bulunduğu A grubunda mücadele edeceğiz. Zor maçlar oynayacağız. Hedefimiz grupta ilk 4’e girip, play-off oynamaktır" dedi.
Bilyoner.com Kadınlar Basketblo Ligi ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyespor, iddialı bir kadro kuruyor. Geçen yıl ligde oynadığı 26 maçta 18 galibiyet, 8 mağlubiyet alan Mersin ekibi, ligi 3. sırada bitirmişti. Şampiyonluk için oynadıkları play-off maçlarında da yarı finale kadar çıkan Güney ekibi, yarı finalde Hatay Büyükşehir Belediyespor’a 3 maçta kaybederek sezonu tamamlamıştı.
Bu seneki transferler ve hedeflerle ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Genel Menejer Melahat Aydın, yeni sezon için iddialı ve güçlü bir kadro kurduklarını söyledi. Yerli ve yabancı oyuncularla hem ligde hem de Avrupa’da hedeflerini başarmak istediklerini vurgulayan Aydın, "Yerli transferlerde Nilay Kartaltepe ile anlaştık. Yine geçen yıl Fenerbahçe’de oynayan Gökçe Doğan ile anlaştık. Bu oyuncularımızın yanı sıra uzun forvet pozisyonunda oynayan Görken Ertaş’ı renklerimize bağladık. Aynı zamanda aslen Amerikalı olan ancak Türk vatandaşlığına geçen Nevin Vatansever’de bu sezon bizimle mücadele edecek. 2 genç oyuncu Fahriye Bayraktar ve Nazlıcan Ölçek’i de bu sene kadromuza kattık. Bu oyuncular hem genç takımda hem de A takımda mücadele edecekler. Yabancı oyuncular konusunda nokta transferlere imza attık. Geçen sezon Rusya’nın Dinamo Kursk takımında oynayan ve şu anda WNBA’da San Antonio Stars forması giyen 28 yaşındaki Frida Eldebrink’i transfer ettik. 1989 doğumlu ve 1.96 boyundaki Litvanyalı pivot Gintare Petronyte’yi transfer ettik. Onun dışında 27 yaşında 1.78 metre boyundaki Tiffany Hayes’i kadromuza kattık. Yakın Doğu Üniversitesi’nde iyi işler yaptı. Şu anda zaten WNBA’da oynuyor. Takımımıza büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Geçen sene Fenerbahçe’de oynayan 29 yaşındaki Marissa Coleman ile anlaştık. Bu oyuncularımızın yanı sıra 1 uzun oyuncu alıp, genç oyuncularımızla transferimizi bitireceğiz" şeklinde konuştu.
"Avrupa’da hedefimiz ilk 4’e girmek"
Bu sene mücadele edecekleri FIBA Avrupa Ligi’nde de play-off oynamak istediklerini vurgulayan Aydın, "26 Ekim’de ilk maçımızı Fransa’nın takımı BLMA ile oynayacağız. Bu yıl A grubunda mücadele edeceğiz. Zor rakiplerimiz var. İtalya, Çekoslovakya, Prag, Polonya, Rusya’dan takımlar var. Türkiye’den Fenerbahçe de bizim grupta yer alıyor. Bizimle beraber 8 takımın yer aldığı bir grup var. Zor bir grupta mücadele edeceğiz. Avrupa’da ilk 4’de yer almak istiyoruz. Böylelikle karşı gruptan ilk 4’e kalmış bir takımla çapraz eşleşme ile play-off oynayacağız. Hedefimiz ilk 4’e girmektir. Bunu da istersek yapabileceğimize inanıyorum. İnşallah bu hedefimizi yakalarız" diye konuştu.
"Türkiye Ligi’nde ilk 5’de yer almak istiyoruz"
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde de bazı hedeflerinin olduğunun altını çizen Aydın, "Tükiye Ligi’nde hedefimiz ilk 5’de yer almak. 15 Ağustos’da çalışmalarımıza başlayacağız. Zaten şu anda Mersin’de bulunan oyuncularımız antrenmanlara başladı. Ardından turnuvalara katılacağız ve yeni sezona hazırlanacağız. Ligimiz 22 Ekim’de başlayacak. İlk maçımızı Beşiktaş ile oynayacağız. Bu sene de maçlarımızı Edip Buran Spor Salonu’nda oynayacağız. Ayrıca Türkiye Kupası’nı da çok önemsiyoruz. Bu sene ligin ilk yarısında ilk 8’de yer alacak takımlar, Mart 2017 sonunda oynanacak Türkiye Kupası’nda mücadele edecek. O yüzden özellikle ligin ilk yarısını ilk 8’de bitirip, Türkiye Kupası’nda da mücadele etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.