Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mersin Büyükşehir Belediyespor, çıkışını sürdürüyor

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde deplasmanda Girne Üniversitesi’ni yenen Mersin Büyükşehir Belediyespor, ligdeki çıkışını sürdürüyor. Genel Menajer Melahat Aydın, Girne Üniversitesi karşısında aldıkları galibiyetten dolayı...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde deplasmanda Girne Üniversitesi’ni yenen Mersin Büyükşehir Belediyespor, ligdeki çıkışını sürdürüyor. Genel Menajer Melahat Aydın, Girne Üniversitesi karşısında aldıkları galibiyetten dolayı mutlu oldukları ifade ederek, "2 haftadır ligde galip geliyoruz. Şimdi milli maç arası var. Bu arayı iyi değerlendirip, Adana ASKİ maçını da kazanarak çıkışımızı sürdürmek istiyoruz" dedi.
Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin 4. haftasında geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Girne Üniversitesi’ni 79-68 yenen Mersin Büyükşehir Belediyespor, ligdeki 3. galibiyeti aldı. Ligde oynadığı 4 maçtan birini de kaybeden Mersin ekibi, 7 puanla 3. sırada yer alıyor. 4 maçta rakip potaya 297 sayı atan turuncu-beyazlı ekip, potasında 308 sayı gördü. Milli maç arası dolayısıyla bu hafta maç yapmayacak olan Güney ekibi, aranın ardından oynayacağı Adana ASKİ maçını kazanıp, çıkışını sürdürmek istiyor.
"Ligdeki çıkışımızı sürdürmek istiyoruz"
Girne Üniversitesi ve Adana ASKİ maçlarıyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Beldeyespor Genel Menajeri Melahat Aydın, Girne Üniversitesi maçında güzel ve değerli bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, "Deplasman maçları her zaman biraz daha zor geçer. Bu maçında zor olacağını biliyorduk. Rakibimiz her ne kadar maçtan önce 3’de sıfır da yapsa güçlü bir ekiple oynayacağımızın bilincindeydik. Nitekim maçın başından sonuna kadar maç kıran kırana geçti. Zorlu bir maçı kazandığımız için mutluyuz. Bu maçta özellikle oyuncularımız buldukları pozisyonları sayıya çevirdiler ve maçı kazanmasını bildik. Ligde 4 maçta 3 galibiyet aldığımız için ayrıca mutluyuz. 2 haftadır kazanıyoruz. Lig uzun bir maraton. Burada kolay takım, rahat yenebileceğimiz bir takım yok. Her takım güçlü ve maçlar çok zor geçiyor. O yüzden daha çok çalışıp, maçlara daha çok konsantre olmalıyız. Ligdeki bu çıkışımızı sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.
"Milli maç arası belki de en çok bize yarayacak"
Bu haftayı maç yapmadan geçireceklerini kaydeden Aydın, "Bu hafta Milli maç arası var. Gerçekten belki de bu ara en çok bize yarayacak. Çünkü hafta sonu lig, hafta içerisinde de Euroleague maçına çıkıyoruz. Bu maçlardan dolayı takımımız bir türlü dinlenme fırsatı bulamadı ve epey bir yoruldu. Bu arada hem takımımız dinlenecek hemde eksik bulunan yönlerimize dönük çalışmalar yapacağız. Tabi Avrupa’da istediğimiz sonuçları bir türlü elde edemiyoruz. Ancak bu maçlara baktığımız da hep maçlara kötü başlıyoruz ve sonradan toparlıyoruz ama yeterli olmuyor. Evimizde oynadığımız son maçta da aynısı oldu ve maçı kaybettik. Gitti denilen maçı son periyotta çevirdik hatta beraberliği bile yakaladık ama o kırılma anında sayı bulamayınca maçı şansız bir şekilde kaybettik. İyi bir takımımız var ama şansızlıklar yaşıyoruz. İnşallah bu şansızlıkları kırıp, Avrupa’da da iyi galibiyetler almak istiyoruz" şeklinde konuştu.
"Adana ASKİ maçını da kazanıp çıkışımızı sürdürmek istiyoruz"
Aranın ardından zorlu Adana ASKİ maçı olduğunu hatırlatan Aydın, "Bu maç bizim açımızdan oldukça zor geçecek. Verilen arada iyi çalışıp, bu maça konsantre olmalıyız. Güney’in derbisi niteliğinde olacak bir maçta iki komşu ilin takımları karşı karşıya gelecek. Rakibimiz de ligde 4 maçta 2 galibiyet almış durumda. Yani bu onların güçlü bir ekip olduğunu gösteriyor. Bizde güçlü bir takımız. Özellikle evimizde her maçı kazanmak istiyoruz. Bu maçı da kazanıp 2 haftalık galibiyet serisini sürdürmek istiyoruz. Burada seyircilerimizin bize vereceği destek çok önemli. En son ligde oynadığımız Bellona AGÜ maçında seyircilerimizin farkını herkes gördü. Bu maçta da onların desteğini bekliyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.