Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mercedes AMG Petronas Rosberg’le zirvede

Formula 1’de sezonun altıncı yarışı olan Monaco Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas pilotu Nico Rosberg ilk sırayı alarak Monaco’da üçüncü kez üst üste kazanmayı başardı. Nico Rosberg sezonun ikinci birinciliğini alırken, Lewis Hamilton...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2015 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mercedes AMG Petronas Rosberg’le zirvede
Formula 1’de sezonun altıncı yarışı olan Monaco Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas pilotu Nico Rosberg ilk sırayı alarak Monaco’da üçüncü kez üst üste kazanmayı başardı. Nico Rosberg sezonun ikinci birinciliğini alırken, Lewis Hamilton ise üçüncülüğü elde etti.

Formula 1’in son takımlar şampiyonu Mercedes AMG Petronas, 2015 yılında da üstünlüğünü devam ettiriyor. Monaco Grand Prix’ine ikinci sırada başlayan Nico Rosberg, yarışı içerisinde Lewis Hamilton’ı geçerek damalı bayrağı birinci sırada gördü. Mercedes AMG Petronas’ın bir diğer pilotu Lewis Hamilton da yarışta üçüncülüğü elde etti. Yarışın ikincisi ise Sebastian Vettel oldu.

Yarışa ikinci sırada başlayan Nico Rosberg, takım arkadaşı Hamilton’ı son 10 tur kala geçti ve Monaco’da birinciliği elde etti. Yarışa ilk sıradan başlayan Lewis Hamilton ise son 10 tura kadar lider götürdüğü yarışı üçüncü sırada tamamladı.

78 tur sonunda damalı bayrağı ilk sırada gören Nico Rosberg, aldığı 25 puanla 116 puana ulaşarak pilotlar sıralamasındaki ikinciliğini korumayı başardı. Yarıştaki üçüncülükle birlikte 15 puanı kazanan Lewis Hamilton ise 126 puana ulaştı ve ilk sırada yer almaya devam etti.

Mercedes AMG Petronas takımlar sıralamasında rakipleriyle arasındaki farkı açmaya devam ediyor. Catalunya Grand Prix’inde elde edilen 40 puanla Mercedes AMG Petronas zirvede 242 puanla yer alırken, en yakın rakibiyle arasındaki farkı ise 70’ten 84 puana yükseltmeyi başardı.

Formula 1’de sezonun altıncı yarışı 5-7 Haziran 2015 tarihleri arasında Kanada‘da düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Kanada Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas pilotlarından Nico Rosberg ikinci olurken, Lewis Hamilton ise yarış dışı kalmıştı.

2015 Mercedes AMG Petronas Yarış Sonuçları:

AVUSTRALYA
Lewis Hamilton – 1. (25 puan)
Nico Rosberg – 2. (18 puan)

MALEZYA
Lewis Hamilton – 2. (18 puan)
Nico Rosberg – 3. (15 puan)

ÇİN
Lewis Hamilton – 1. (25 puan)
Nico Rosberg – 2. (18 puan)

BAHREYN
Lewis Hamilton – 1. (25 puan)
Nico Rosberg – 3. (15 puan)

İSPANYA
Nico Rosberg – 1. (25 puan)
Lewis Hamilton – 2. (18 puan)

MONACO
Nico Rosberg – 1. (25 puan)
Lewis Hamilton – 2 (15 puan)

Pilotlar Sıralaması
1.Lewis Hamilton (126 puan)
2. Nico Rosberg (116 puan)

Takımlar Sıralaması
1. Mercedes AMG Petronas (242 puan)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.