Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mercedes AMG Petronas galibiyetle dönmek istiyor

Formula 1 sezonu bir aylık aranın ardından Belçika Grand Prix’i ile heyecana kaldığı yerden devam ediyor. Pilotlar sıralamasında ilk iki sırada bulunan Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, yine podyumu hedefliyor.Formula 1’de, son yarış olan Macaristan...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2014 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2014 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Formula 1 sezonu bir aylık aranın ardından Belçika Grand Prix’i ile heyecana kaldığı yerden devam ediyor. Pilotlar sıralamasında ilk iki sırada bulunan Lewis Hamilton ve Nico Rosberg, yine podyumu hedefliyor.

Formula 1’de, son yarış olan Macaristan Grand Prix’inin ardından Mercedes AMG Petronas, Belçika’da piste geri dönüyor. Sezonun 12’nci yarışı öncesi pilotlar sıralamasında Nico Rosberg ilk sırada yer alırken, Lewis Hamilton da ikincilik koltuğunda oturuyor.

Geçtiğimiz sezon yarışa pole pozisyonunda başlayan Lewis Hamilton, yarışı üçüncü sırada bitirmeyi başarırken takım arkadaşı Nico Rosberg ise dördüncülüğü elde etmişti. 2008’de de yarışı üçüncü bitiren Hamilton, bu pistteki tek zaferini 2010 yılında almayı başarmıştı.

Bu yarış öncesi pilotlar sıralamasında Nico Rosberg 202 puanla ilk sırada yer alırken, Lewis Hamilton ise 191 puanla ikinci sırada bulunuyor. Takımlar sıralamasında da Mercedes AMG Petronas 393 puanla, en yakın rakibinin 174 puan önünde birinci durumda.

Belçika Grand Prix’ine iddialı gelen Nico Rosberg, "Uzun bir aranın ardından geri dönmek çok güzel. Son yarış istediğim gibi geçmemişti, buna rağmen şampiyonada ilk sırada yer alıyorum. Çok iyi başlangıç yaptığımız sezonda, diğer takımlar da bize yetişmek için ellerinden geleni yapıyor. Belçika çok özel bir yarış, bu yarış için büyük heyecan duyuyorum. Belçika’daki eski derecelerim istediğim gibi olmasa da bunu değiştirmek için piste çıkacağım." dedi.

Belçika Grand Prix’inde daha önce iki kez pole pozisyonu yakalayan ve bir kez de damalı bayrağı ilk sırada gören Lewis Hamilton ise yaptığı açıklamada, "Sezondaki buu ara, dinlenebilmemiz için çok iyi bir fırsat oldu. Şahsi olarak ise bu süre beni fazlasıyla sabırsızlandırdı. Sezonun ilk yarışı benim için biraz şanssızdı ama Macaristan’da iyi bir sonuç elde etmeyi başardım. Belçika’da daha önce bir kez kazandım ve bu rakamı yükseltmek istiyorum, umarım takım olarak istediğimiz gibi bir hafta sonu yaşarız." dedi.

24 Ağustos Pazar günü TSİ 15.00'te başlayacak Belçika Grand Prix’inin sıralama turları ise yarın TSİ 15.00'te gerçekleşecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.