Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmet Yavuz: "Spora psikolojik ve teknolojik destek verebilirsek başarıyı erken yakalarız"

Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, Spora Psikoloji Ve Teknoloji Alanında Destek Verilirse Başarının Erken Yakalanacağını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mehmet Yavuz: "Spora psikolojik ve teknolojik destek verebilirsek başarıyı erken yakalarız"
Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, spora psikoloji ve teknoloji alanında destek verilirse başarının erken yakalanacağını söyledi.
Antalya’da düzenlenen Buz Pateni Federasyonu Çalıştayı’nda konuşan ünlü Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, "Her spor branşında olduğu gibi, buz pateni sporcularına da özellikle millilik ruhu verilmeli. Bu konu çok önemli ve en önemli konulardan birisi. Türkiye’de madalya almak elbette önemli ama asıl önemli olan konunu Avrupa ve dünya müsabakalarında madalya alıp başarı yakalamak çok daha önemli. Ülkemizin tanıtımı açısından bu konu çok daha önemli. Bu konuda antrenör ve yöneticilerimiz bu konuda çok büyük görevler düşüyor" dedi.
"Derece için profesyonel destek verilmeli"
Psikolog ve sosyoloğun bir sporcu için çok önemli olduğuna dikkat çeken Yavuz, "Sporcularımızın derece alması için profesyonel anlamda psikolojik ve sosyolojik destek mutlaka verilmeli. Bazı branşlarda kısmen bu destek veriliyor. Ama bunu sporun her alanına yaymamız lazım. Psikolojik ve sosyolojik destek tüm spor dallarında madalya alan sporcular içinde gerekli. Sporcu bir kez madalya alıyor, daha sonra ortada yok. Esas bu sporcuların psikolojik olarak desteklenip sosyolojik olarak takip edilmesi lazım. Aksi halde bu sporcular kaybolup gider. Bununla birlikte teknolojik imkanlardan ne kadar faydalanıyoruz. Sporcularımız çalışırken hangi yönleri eksik ve hangi yönleri zayıf bunu tespit edebiliyor muyuz. Bu konuda teknolojik cihazlarla kas gruplarını ve zayıf noktaları tespit ederek bu bölgede çalışma yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.