Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmet Hacıoğlu: Gruplarda yeteneğimizden dolayı üstünlük sağlayacağız

Ümit Milli Takım Teknik Sorumlusu Mehmet Hacıoğlu, 2017 Avrupa Şampiyonası gruplarında ırksal olarak sahip oldukları yetenekten dolayı üstünlük sağlayacaklarını söyledi. 2017 Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlanan Ümit Milli Takımı,...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 21:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 21:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ümit Milli Takım Teknik Sorumlusu Mehmet Hacıoğlu, 2017 Avrupa Şampiyonası gruplarında ırksal olarak sahip oldukları yetenekten dolayı üstünlük sağlayacaklarını söyledi.

2017 Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlanan Ümit Milli Takımı, Danimarka ile oynadığı özel maçtan 2-0 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Ümit Milli Takım Teknik Sorumlusu Mehmet Hacıoğlu, "Eylül'de 8. Grupta oynayacağımız Hollanda, Belarus, Slovenya ve Kıbrıs Rum Kesimi gibi zorluk derecesi yüksek ülkelerle mücadele edeceğiz. Ama biz bu grupta ırksal olarak sahip olduğumuz yetenekten dolayı üstünlük sağlayacağımızı biliyoruz." dedi.

Eylül ayında yapılacak olan 2017 elemeleri ile ilgili resmi müsabakalarına kadar hazırlık periyodu belirlediklerini kaydeden Hacıoğlu, "Abdullah Ercan ve Vedat İnceefe hocamızın Fatih hocanın ekibine katılmasıyla birlikte görevi ben üstlendim. Abdullah hocanın belirlemiş olduğu grupla birlikte Danimarka maçı öncesi 5 günlük hazırlanma süreci geçirdik. Bizim için önemli bir karşılaşmaydı. Özellikle İskandavya’nın sert ve agresif yapısı ne şekilde yönlendirebileceğiz bu maçta bunu görmek istedik. 8. Grupta oynayacağımız Hollanda, Belarus, Slovenya ve Kıbrıs gibi zorluk derecesi yüksek ülkelerle mücadele edeceğiz. Ama biz bu grupta ırksal olarak sahip olduğumuz yetenekten dolayı üstünlük sağlayacağımızı biliyoruz. Fatih Terim’in gelişinden sonra bütün takımlara ortak bir oyun planı altında toplamak istedik.Özellikle futbol perspektifi çerçevesinde ikinci bölge, savunma anlamında set hücumuyla birlikte bunu hızlı oyunla birleştirmeyi hedefledik. Danimarka maçında da bunu uygulamaya çalıştık. İlk yarıda başarılı olduk fakat ikinci yarıda rakibin eksik kaldıktan sonra oyundaki o havamızı kaybettik. İstemediğimiz bir oyun çıktı ortaya. İlk yarı hedeflediğimiz şekilde geçti ama ikinci yarıda disiplini koruyamadık." şeklinde konuştu.

Salih Uçan'ın sakatlığı ile ilgili ise Mehmet Hacıoğlu, "Bize geldiğinde Roma’da son oynadığı maçta üst adalesinde zorlanması vardı. Burada sağlık ekibi Salih’i kontrol altında tutu. Antrenmanlardan sonra zorlanmanın oyuncuya zarar vereceğini gördük. Sağlık ekibinin raporu doğrultusunda teknik ekip ile de istişare ettik ve sonunda oyuncuyu kulübüne gönderme kararı aldık. Bizim için her oyuncunun sağlığı önemlidir. Maç kaybedebiliriz ama oyuncu kaybetmeme taraftarıyım. Emre’nin de ufak bir zorlanması oldu ve onu da riske etmedik. Maçta Kaan’ın bileğinin burkulması Enes’in aldığı darbeler bizi üzdü ama bunlar futbolun doğasında var. Enes’te bir sıkıntı yok ama Kaan’ın bileğindeki dönmenin ne kadar önemli olduğu yarın belli olacak. Çokta iyi bir oyun sergilemişti. Umarım önemli bir şey çıkmaz." diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.