Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmet Ali Aydınlar, 5 yıldızlı Fenerbahçe vaadetti

Fenerbahçe Kulübü başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, yarın gerçekleştirilecek kongre öncesinde 5 yıldızlı Fenerbahçe vaadetti. Four Season Otel'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Mehmet Ali Aydınlar, başkan seçilmesi halinde...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 23:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 23:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mehmet Ali Aydınlar, 5 yıldızlı Fenerbahçe vaadetti
Fenerbahçe Kulübü başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, yarın gerçekleştirilecek kongre öncesinde 5 yıldızlı Fenerbahçe vaadetti.

Four Season Otel'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Mehmet Ali Aydınlar, başkan seçilmesi halinde neler yapacağı ve Başkan Aziz Yıldırım'ın eleştirilerine cevap verdi.

18 Eylül'de yapmış olduğu toplantıda Fenerbahçe Kulübü başkanlığa aday olmayacağını açıkladığını fakat mevcut yönetimin aday olursa aday olacağını hatırlatarak sözlerine başlayan Aydınlar, "Ben aday olmayacaktım fakat mevcut yönetim görevde kalma ısrarını sürdürünce aday olacağım demiştim. Komik ve sıradan stratejilerle işlerin götürülmeye çalışıldığını gördüm. Bu gidişe birilerinin son vermesine inandım ve Fenerbahçe başkanlığına aday oldum." diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü'nde değişim vaadeden Aydınlar, "Fenerbahçe'nin gündemini normale getirmek için yola çıktım. Kavga ve kısır çekişmeyi kabul etmiyorum. Düşmanlar oluşturularak acı gerçekler saklanlıyor. Fenerbahçe umudu değişimi hakediyor. Mevcut yönetim başarısızlıkta gündem değiştiriyor. Gerilim oluşturuyor." dedi.

Fenerbahçe'de yaşananlar hakkında da durum tespiti yapan başkan adayı, yaşanan sorunları, denetimsizlik ve hesapsızlık, organizasyonuk, sportif başarısızlık ve iletişimsizlik olarak kaydetti.

BAŞKAN ALDIĞI BORÇLA BIRAKACAK MI?

Başkan adayı Aydınlar, Başkan Aziz Yıldırım'ın 1998 yılında gerçekleştirilen mali kongrede, "Kredi kullanmak için yetki istedi ben buna o gün karşı çıkmıştım. Başkan o günlerde Fenerbahçe'yi almış olduğum 5 milyon 750 bin Türk Lirası ile borç ile bırakacağım demişti. Başkan seçilimezse pazartesi günü bu borçla mı teslim edecek ? Bugün Fenerbahçe Bank kurmaktan bahsediyorlar. Fenerbahçe'nin borçları sürdürülebilirmi ona bakmak lazım. Fenerbahçe'nin hisseleri teminat verilmiş durumda. Fenerbahçe'nin borç yükü net değil. Borçlar gizleniyor. Fenerbahçe'ye hizmet vermek isteyen birçok kişi engelleniyor. Mali durumun bozuk olduğunda diğer kulüpler örnek gösteriliyor. Başkalarının yaptığı yanlışlık Fenerbahçe'yi ilgilendirmez." diye konuştu.

Fenerbahçe'de yaşanan organizayon bozukluğunun tek adamlıktan kaynaklandığını belirten Aydınlar, "Başkan her spordan anladığından bahsediyor. Bir türlü organize işler yapamıyor. Gelen dünyaca ünlü hocalar bir yıldan sonra görevden ayrılıyor. Tek adam kültürü Fenerbahçe'ye zarar verdi." dedi.

Fenerbahçe'de yaşanan sportif başarısızlıktan da bahseden Mehmet Ali Aydınlar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her sene Şampiyonlar Ligi ön elemesinde eleniliyor ve arsanıdan tranfser yapılıyor. Bunu nasıl açıklayacaklar. Fenerbahçeliler aynı filmi izlemekten bıktı. Tarihimizde ezeli rakibimizin şampiyonluk yaşadığı bir başkan daha var mı ?"

Fenerbahçe Başkanı olmasında 5 yıldızlı bir Fenerbahçe vaadeden Mehmet Ali Aydınlar, bu yıldızları finansal yapı, organizasyonel yapı, sportif başarı, sosyal yapılanma, uluslararası hedefler olarak belirledi.

FENERBAHÇE'DE MAKSİMUM ÜÇ DÖNEM BAŞAKNILK OLACAK

Mehmet Ali Aydınlar, tüzükde gerekli değişiklikleri yapacaklarını ve başkanlığı da maksimum üç dönem ile sınırlandıracaklarını da açıkladı.

Başarı sözü de veren Aydınlar, futbol, basketbol ve voleybolda her yıl Avrupa'da olmak istediklerini ve Şampiyonlar Ligi kategorisin de çeyrek final ve yarı final oynamak istediklerini ifade etti.

ALEX'E İTİBARI İADE EDİLECEK

Öte yandan Fenerbahçelilerin gönlünde taht kuran Alex de Souza'ya da iadei itibar yapacaklarının müjdesini veren Başkan adayı, "Alex'e itibarını iade etmeyi ve kabul ettiği takdirde ömür boyu Türkiye'de yaşacağı bir görev vaaediyorum." diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM'A CEVAP

Bu arada başkan Aziz Yıldırım'a yönelik cevaplarda veren Mehmet Ali Aydınlar, "Koskoca Fenerbahçe başkanı sadece o koltukta oturabilmesi için acı ve üzüntü duyuyorum. Bizim yönetim kurulumuza TÜSİAD diye dalga geçiyor. Hangi sıfatla başkan oldun utanmadan yalan söylüyorsun. Sadece o koltukta oturabilmek için bu noktada bulunmadan üzüntü duyuyorum. Artık yeter yaptğın berbat birşey bu ülkeye yaşattıkların koyacak bilemiyorum. Gerekli cevabı Fenerbahçeliler pazar günü verecektir." diye konuştu.

ŞAMPİYONLUK KUPASI

Bu arada Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasının ne olacağı şeklindeki soruya ise Aydınlar, şöyle cevap verdi:

"O kupayı takım kalpleriyle kazandı. Son ana kadar mücadele eden futbolcular ve teknik heyet başarıları analarının ak sütü gibi helal. O şampiyonluğun büyük öyküsü olarak kalacaktır. Şayet bu kupa tartışılıyorsa bunun tek sebebi sensin Aziz Yıldırım."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.