Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mecnun Otyakmaz: Federasyonun eylem kararı çok tehlikeli

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Futbol Federasyonu’nun hakem hatalarını önlemek adına hakemlerin yetkilerini arttırarak krizin içinden çıkmayı hedeflediğini kaydederek, “Artık soyunma odasında, koridorda ve yeşil zeminde yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mecnun Otyakmaz: Federasyonun eylem kararı çok tehlikeli
Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, Futbol Federasyonu’nun hakem hatalarını önlemek adına hakemlerin yetkilerini arttırarak krizin içinden çıkmayı hedeflediğini kaydederek, “Artık soyunma odasında, koridorda ve yeşil zeminde yapılan eylemlerden çok ciddi cezalar çıkacağı yönünde bir karar alındı. Bu eylem nedir? Orada bulunuyor olmak mıdır, medenice bir iki söz söylemek midir? Bu suistimale çok müsait bir şey. Ta ki maçı iptal etmeye ve hükmen mağlubiyete kadar çok tehlikeli bir karar.” dedi.

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, kulüp tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kanal 58 ve SRT Televizyonlarının ortak canlı yayınına konuk olan Başkan Otyakmaz, ligin 10 haftalık değerlendirmesini yaparak, takımın durumu ve gündemde yer alan konulara ilişkin yöneltilen soruları cevapladı.

SEZONA KÖTÜ BAŞLAMALARININ NEDENİ
Takımın kötü gidişinin nedenlerini sıralayan Başkan Otyakmaz, Sezona sıkıntılı bir süreçle başladıklarını anlatarak, “Neden böyle olduğunu düşündüğümde sanırım ,Dünya Kupası’nda hocamızın (Roberto Carlos) yorumcu olarak katılması ve bizim Avrupa Kupaları'na katılıp katılamama stresimiz biraz transfer konusunda konsantrasyonumuzu bozdu, diyebilirim. Çünkü UEFA Kupası'na katılmış olsaydık, takımın 20 gün önce toplanması gerekiyordu. Biz de planımızı ona göre yapmıştık. Fakat katılamama durumu söz konusu olunca, tekrar takımı tatile gönderip, 20 gün sonra toplandık. Bu hem futbolcularımızda hem bizde olumsuz bir etki yarattı. Bunu o zaman fazla fark edemedik.” diye konuştu.

Takımın performans olarak iyi olmadığını bu nedenle istedikleri sonuçları alamadıklarını aktaran Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, “Yaptıkları transferler de olmasına rağmen takımı ve kulübeyi biraz daha zenginleştirdiğimizi düşünmemize rağmen maalesef futbolcularımız geçtiğimiz yıldan bir adım geride, bir performans ortaya koydular. Maalesef şuanda elde ettiğimiz sonuçları elde edemedik.” şeklinde konuştu.

“TARAFTARI GALEYAN GETİRMEK BİR ŞEY KAZANDIRMAZ”
Hakem hataları konusunda taraftarların kulübün haklarının neden korunmadığı konusunda eleştiriler olduğu şeklindeki soru üzerine Başkan Otyakmaz şunları söyledi:

“Sivasspor, kamuoyunda gerginliğe sebep olacak şekilde mesajlarını vermeye kalktığı takdirde taraftarların olumsuz hareketleri Türk futboluna veya Sivasspor’a bir şey kazandırmaz. Çok şeyler kaybettirir. Biz televizyonlarda insanları galeyana getirerek hakkımızı aramaktan ziyade bunları yetkili mercilerde, gerekli toplantılarda gündeme getirip, Sivasspor'un hakkını sonuna kadar aradığımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

“HAKEM ATAMALARI ADALETLİ YAPILMIYOR”
Bu sezon hakemlerin çok formsuz olduğunu ve adaletli atamaların yapılmadığını savunan Sivasspor Başkanı Otyakmaz, federasyonun hakemlerin yetkisini artıran kararını da değerlendirerek şöyle devam etti:

“Merkez Hakem Kurulu’nda en büyük eleştirilerden bir tanesi de atamaların doğru yapılmadığı yönündeydi. Toplantıdan sonrada Federasyon bir takım kararlar da aldı. Gerçi Federasyon hakemlerin yetkilerini arttırarak bu krizin içinden çıkmayı hedeflemiş olmalılar ki artık soyunma odasında, koridorda ve yeşil zeminde yapılan eylemlerden çok ciddi cezalar çıkacağı yönünde bir açıklama yapıldı ki bu eylemin içinin dolması lazım. Bu eylem nedir? Orada bulunuyor olmak mıdır, medenice bir iki söz söylemek midir? Bu suiistimale çok müsait bir şey. Taki maçı iptal etmeye ve hükmen mağlubiyete kadar çok tehlikeli kararlar aldığını söyleyebilirim. Kararlardan bir tanesi her hafta MHK Başkanının kamuoyunun huzuruna çıkıp basının sorularını cevap verme durumunda olacaklar. Gerekli açıklamaları halkın gözlerinin içine baka baka yapmak durumunda kalacaklar. Biraz daha onların forma giymesi açısından önemli bir karar olduğunu düşünüyorum.”

“TARAFTAR TEZAHÜRAT KONUSUNDA DİKKATLİ OLMALI”
Kulüp olarak çirkin ver kötü tezahürat nedeniyle 4 maçta 150 bin lira ceza ödediklerine dikkat çekerek, taraftarlara dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapan Başkan Otyakmaz, "Burada taraftarların çok dikkatli olması gerekiyor. Hakemleri küfürden ziyade daha esprili bir dille, ceza almayacak şekilde protesto etme yöntemleri de mevcut. Biraz zekamızı çalıştırıp , onlara hata yaptığını anlatabilecek bir takım tezahüratlar bulup, bu ceza alma işinden de kurtulmamız gerektiğini söyleyebilirim.” ifadesini kullandı

“BU BÜTÇEYLE BÜYÜK KULÜPLERLE YARIŞMAMIZ ZOR”
Sivasspor’un ligdeki durumuna ilişkin bazı haksız eleştiriler geldiğini hatırlatan Mecnun Otyakmaz, “Biz geçmişte önemli başarılar yakaladığımız için insanlar sanıyor ki her yıl bugün sadece futbol takımının 50 milyon avro bütçesi olan İstanbul takımlarıyla her sene kora kor mücadele edeceğimiz, onlarla yarışacağımız ve arada sırada 2-3 yılda bir bunları geçip şampiyon olmamız bekleniyor herhalde. Gerçekçi olmamız gerekirse bu bir hayal.” görüşünü savundu.

“SIFIRDAN BAŞLIYORUZ”
Yönetim olarak teknik direktörleri Roberto Carlos ve oyuncularına sonuna kadar güvendiklerini kaydeden Otyakmaz, milli maç arasını göz önüne alarak kalan 25 haftada lige yeniden başlayacaklarına vurgu yaparak, “Özellikle Milli maç arası geçtiğimiz yıllarda ters gelirdi, bu sene tam tersi milli maç arasının bize yeniden başlangıç için sezona 25 maç kalmış yeni bir sezon gözüyle bakabileceğimiz bir atmosfere götürdü bizi. İnşallah yeniden sezona başlayıp geçtiğimiz yıl ki performansı bu takım mutlaka yakalayacaktır.” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.