Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Matt Hall’den üst üste ikinci zafer

Dünyanın en hızlı motor sporları serisi Red Bull Air Race’in 2016 sezonunun altıncı yarışı Almanya’daki Lausitzring Pisti’nde gerçekleşti. Sezon lideri Matthias Dolderer, bir önceki yarışta olduğu gibi ikinciliği elde ederken, Avustralyalı...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Matt Hall’den üst üste ikinci zafer
Dünyanın en hızlı motor sporları serisi Red Bull Air Race’in 2016 sezonunun altıncı yarışı Almanya’daki Lausitzring Pisti’nde gerçekleşti. Sezon lideri Matthias Dolderer, bir önceki yarışta olduğu gibi ikinciliği elde ederken, Avustralyalı Matt Hall İngiltere’den sonra Almanya’da da kazanmayı başardı. Üst üste ikinci zaferini elde eden Hall, Dolderer’le arasındaki farkı üç puan daha indirdi.
Dünyanın en hızlı motorsporları yarışı olan Red Bull Air Race serisinin altıncı ayağına Almanya’daki Lausitzring pisti ev sahipliği yaptı. Şampiyona liderliğini sürdüren Alman Matthias Dolderer, kendi seyircisi önünde ikinci oldu. Lausitzring’de birinciliği ise Avustralyalı Matt Hall kazandı. Hall, İngiltere’den sonra Almanya’da da kazanarak yükselen formunu devam ettirdi ve Dolderer’le arasındaki farkı üç puan daha indirdi. Yarışta üçüncülüğü Kanadalı Pete McLeod alırken, dördüncü ise Çek Martin Sonka oldu.
Red Bull Air Race 2016 sezonunda yarış öncesi üçüncü sırada bulunan Matt Hall, elde ettiği birincilikle Avusturyalı Hannes Arch’ı geride bırakarak genel klasmanda ikinciliğe yükseldi. Sezon lideri Matthias Dolderer, birincilikteki yerini korurken üçüncü Hannes Arch’ı Kirby Chambliss takip etti. Dünyanın en hızlı motor sporları serisinin geride kalan altı yarışı sonunda Dolderer’in 65.25 puanı bulunurken, Matt Hall ise 48.75 puana sahip. 41 puanlı üçüncü Hannes Arch’ın ardından 30.25 puanlı Kirby Chambliss geliyor.
Dünyanın en hızlı motor sporları serisi öncesi Red Bull sporcuları Toprak Razgatlıoğlu ve Kenan Sofuoğlu da özel bir gösteri gerçekleştirdi. Lausitzring Pisti’nde motoruna atlayan milli sporcular Kenan Sofuoğlu ve Toprak Razgatlıoğlu, yaptığı gösteri ile izleyenleri hayran bıraktı. Sofuoğlu ve Razgatlıoğlu motorlarıyla pistin tozunu atarken, gökyüzündeki uçaklara adeta meydan okudu.
Yarış sonrası düşüncelerini dile getiren Matt Hall, “Pist tam olarak bizim stilimize uygundu. Ama en mutlu olduğumuz nokta, form olarak yükselişte olmamız. Şu anda kaybedecek bir şeyimiz yok ve en iyi mücadelemizi vermek istiyoruz. Geride iki yarışımız kaldı ve hepsini birer birer düşünerek piste çıkacağız” dedi.
Red Bull Air Race serisinin yedinci yarışı 1-2 Ekim 2016 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri - Indianapolis’te gerçekleşecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.