Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marsel İlhan, Mersin’de İkinci Oldu

Mersin Tenis, Yelken ve Yüzme Kulübü tarafından düzenlenen, Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği 4. Mersincup ATP Challenger Tenis Turnuvası’nda Belçikalı Kimmer Coppejans, milli tenisçi Marsel İlhan’ı 2-0 yenerek şampiyon oldu....

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin Tenis, Yelken ve Yüzme Kulübü tarafından düzenlenen, Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği 4. Mersincup ATP Challenger Tenis Turnuvası’nda Belçikalı Kimmer Coppejans, milli tenisçi Marsel İlhan’ı 2-0 yenerek şampiyon oldu. Bu maçla birlikte turnuva da sona erdi.
Mersin Olimpik Tenis Kompleksi’nde düzenlenen final karşılaşmasında maça istediği gibi başlayamayan Türk tenisçi Marsel İlhan, seti de kötü bitirdi. Maça çok hızlı başlayan Coppejans, ilk seti 6-2’lik skorla alarak, 1-0 öne geçti. İkinci sette de iyi oyununu sürdüren Belçikalı tenisçi, bu seti de 6-2 kazanarak, 2-0’lık galibiyetle tek erkeklerde şampiyonu oldu. Bu maçla birlikte turnuva da sona erdi.
Maçın ardından Coppejans ve İlhan’a kupalarını Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş verdi. Kupa töreni öncesi konuşan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, turnuvada emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu turnuvanın en iyi seviyesi Mersin’de yapılıyor. Mersin’de bu turnuvanın yapılmasında katkı sunan herkese de teşekkür ediyorum" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, "Mersin her konuda lider olmaya aday bir kent. Bu yolda sporu da çok önemli bir rolü olduğunu düşünüyoruz. Akdeniz Oyunları kapsamında Mersin’imize kazandırılmış bütün tesislerin de dolu dolu kullanılmasını arzu ediyoruz. Bu turnuva Mersin’in tanıtımında da çok önemli bir rol üstlenecektir. Bizim Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız Mersin’in her spor dalında müsabakaların yoğun bir şekilde yapıldığı ve Mersin’in tanımına katkı sunulduğu bir kent olarak görmek istiyoruz" diye konuştu.
Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise, "Ülkemizin cennet köşelerinden bir olan Mersin bugünlerde birçok etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 3 gündür Cumhuriyet Meydanında kültürler festivali var. Bir haftadır burada tenis turnuvası var. Mersin bu güzellikleri hak ediyor. Ülkemiz böyle uluslararası turnuvalarda tenisseverlere güzel maçlar izlemeyi hak ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Milli tenisçi Marsel İlhan da güzel bir hafta geçirdiklerini kaydederek, "Mersin’i çok seviyoruz. İlk defa bu sene final oynadım toprak kortta. Gerçekten güzel bir hafta. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir seyirci ama kazanamadım üzgünüm ama inşallah seneye şampiyon olacağım" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.