Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya Arena Stadı Yeni Sezona Yetiştirilmeye Çalışılıyor

Malatya'da Yeni Yapılan 25 Bin Seyirci Kapasiteli Arena Stadı’nda Çalişmalar Yoğun Bir Şekilde Devam Ederken, Stat Yeni Sezona Yetiştirilmeye Çalişiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya Arena Stadı Yeni Sezona Yetiştirilmeye Çalışılıyor
Malatya’da yeni yapılan 25 bin seyirci kapasiteli Arena Stadı’nda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ederken, stat yeni sezona yetiştirilmeye çalışılıyor.
Stadın yüklenici firması ihaleyi aldıktan sonra yarım kalan inşaatı tamamlamak için yoğun bir mesai harcanıyor. İlk etapta stadın çelik işlerinin yapımına başlayan yüklenici firma sabah 8, akşam 5 şeklindeki yoğun mesai süreciyle stadı bir an önce tamamlamak istiyor. İnşaattaki çalışmaların bu hızla devam etmesi halinde, önümüzdeki sezonun başına yetişeceği belirtildi.
"YENİ SEZONA YETİŞTİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"
Stat projelerinin son durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Arena Stadı’nın yeni sezona yetiştirilmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü söylemesi Malatya’da sevinçle karşılandı.
Bakan Kılıç, "Futbolseverler takımlarının karşılaşmalarını çok kısa bir süre sonra yeni statlarında izleyebilecek" diyerek, aralarında Malatya’nın da bulunduğu illere statlarının yeni sezona yetişeceği müjdesini verdi.
Malatya Arena Stadyumu’nun inşaatının yüzde 60 seviyesindeyken müteahhit firmadan kaynaklı olarak yapımının fesh edildiğini belirten Kılıç, "Stadın ikmal ihalesi, 2015 yılının Aralık ayında yapıldı. Bu yılın ilk aylarında yeni yer teslimi yapılarak hızlı bir şekilde yapımına devam edilen tesis yüzde 70 seviyesine getirildi. Betonarme imalatlarının tamamlandığı statta, çelik çatı ve dış cephe çalışmalarında yüzde 50 seviyesine gelindi. Kısa süre içerisinde eksik imalatlarının tamamlanacağı stadın yeni sezona yetiştirilmesi için gerekli çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.