Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahmut Demir’den Diyanet’e Çağrı

Mahmut Demir, Son Dönemde Yaşanan Sporda Şiddet Olaylarına İlişkin Açıklamalarda Bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mahmut Demir’den Diyanet’e Çağrı
Eski Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi Mahmut Demir, spor sahalarında yaşanan şiddet olaylarının önlenmesi ve vatandaşların birliği için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın devreye girmesi gerektiğini belirtti.
Amasya’da düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada son dönemde izlediği müsabakalarda stadyumların savaş alanına dönmüş durumda olduğunu belirten Mahmut Demir, “Cuma hutbelerinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın milleti sükunete, birlik, beraberlik ve kardeşliğe davet etmesini temenni ediyorum” dedi.
“Ülkemizin içerisinde yaşadığı bir yanda etnik terörle ilgili yiğitlerimizi şehit verirken birlik ve beraberlik içerisinde olması gereken bu aziz Türk milletinin evlatlarının sanki ülkemizin içerisinde, ülkemizin dışında düşmanımız yokmuş gibi kendi evlatlarını özellikle spor sahasında boğazlamalarını geçmişte şampiyon olan bir sporcu arkadaşları, kardeşleri olarak bunu kabullenemiyorum” diyen Demir şöyle konuştu:
“Hangi spor kulübünün taraftarı yaparsa yapsın, hangi ilimizin spor taraftarı yaparsa yapsın bu yapılan yanlıştır. Türk milletinin olduğu bir yerde, yüzde 100’ü Müslüman denilen ülkemizde insanların küfür etmesi, ağza alınmayacak lafların söylenmesi, çoluk çocuğun, tribünlerdeki kadınların, televizyonlarda izleyen seyircilerin karşısında yapılan tezahüratlar, küfürler inanılır gibi değil. Kaldırılacak gibi de değil. Ülkemizde son yıllara baktığımızda stadyumlarda kavga, tiyatrolarda kavga, konserlerde kavga, parti kongrelerinde kavga. Allah aşkına ne oluyor bu millete. Bu millet nereye gidiyor. Yaşadığımız olayları, geçtiğimiz dönemdeki gördüğümüzde bu yüce Türk milletinin en fazla birlik, beraberlik içerisinde olacağı bir dönemde bu insanların birbirini boğazlarcasına veya öldürürcesine birbirlerine saldırmasını hazmedemiyorum ve kaldıramıyorum. Cuma hutbelerinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın milleti sükunete, birlik, beraberlik ve kardeşliğe davet etmesini temenni ediyorum. Hepimiz bir geminin yolcularıyız. Bu gemi su alırsa, bu gemi batarsa hepimiz batarız. Onun için bütün insanlarımızı, spor camiasındaki, siyasetteki, her alandaki insanlarımızı birlik ve beraberliğe davet ediyorum.”
Türkiye’de son dönemde spor tesislerine önemli yatırımlar yapıldığını, sporun bir oyun ve yarış olduğuna değinen Demir, “Eğer ki siz bu tribünlerde, sahalarda kavgayı, gürültüyü körüklerseniz, aileler çocuklarını spora göndermezler, spor sahalarına gelen o kavgacı zihniyetin dışındaki insanlarda spor tribünlerini boş bırakırlar” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.