Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Luiz Gustavo: Olduğum gibi biriyim, zorluklardan asla kaçmam

Fenerbahçe'nin yeni transferi Brezilyalı Luiz Gustavo, "Olduğum gibi biriyim. Zorluklardan asla kaçmam. İşimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Savaşçı kimliğim ailemden geliyor" dedi. Brezilya'da başlayıp, ardından Almanya'da...

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2019 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2019 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Luiz Gustavo: Olduğum gibi biriyim, zorluklardan asla kaçmam
Fenerbahçe'nin yeni transferi Brezilyalı Luiz Gustavo, "Olduğum gibi biriyim. Zorluklardan asla kaçmam. İşimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Savaşçı kimliğim ailemden geliyor" dedi.
Brezilya'da başlayıp, ardından Almanya'da Hoffenheim, Bayern Münih ve Wolfsburg'da süren, daha sonra da Marsilya'dan Fenerbahçe'ye uzanan hikayesiyle dikkat çeken sarı-lacivertlilerin 32 yaşındaki ön liberosu Luiz Gustavo, zorluklar karşısında yılmadığını söyledi.
"SAVAŞÇI KİMLİĞİM AİLEMDEN GELİYOR"
Geri adım atmayan kişiliğiyle ilgili konuşan Luiz Gustavo, "Olduğum gibi biriyim. Zorluklardan asla kaçmam. İşimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Savaşçı kimliğim ailemden geliyor. Kendimi hatırladığım günden bu yana bağımsız ve kendi ayakları üzerinde duran bir birey olmak istedim. Ailemden ayrıldıktan ve annemi kaybettik sonra olgunlaştığımı söyleyebilirim. Her zaman iki seçeneğim olduğunu biliyordum. Ya pes edeceğim ya da içinde bulunduğum durumu göğüsleyeceğim" ifadelerini kullandı.
"TARAFTARLARIN İLGİSİNİ SAHADAKİ MÜCADELENİZ İLE HAK EDERSİNİZ"
Formasını giydiği her takımda taraftarların büyük ilgisiyle karşılaşan Gustavo, bunu sahada çok çalışarak gerçekleştirdiğini dile getirdi. Tecrübeli futbolcu, "Taraftarların ilgisi alabileceğiniz bir şey değil, sahadaki mücadeleniz ile bunu hak edersiniz. Hayat felsefem, hak etmediğim bir şeye sahip olmamaktır. Elde ettiğim şeyi hak etmek için çalışıyorum. O sebeple de sahada elimden gelinin en iyisini gösteriyorum. Bu benim için çok önemli. Kulübün ve taraftarların bana olan inancının karşılığını vermek için sahada mücadele eden biriyim" şeklinde konuştu.
Mutluluk için motivasyonunu her zaman üst seviyede tuttuğunu anlatan Brezilyalı oyuncu, "Zor veya ilk defa karşılaştığım durumlar karşısında öncelikle büyük resme bakarım ve beni ilgilendiren önceliklerin farkına varırım. Mutlu olmak için de motivasyonumu her daim üst seviyede tutarım" dedi.
"BEBETO İLK İDOLÜMDÜ"
Gençlik idolleriyle ilgili düşüncelerini de paylaşan Gustavo, "Sanırım Bebeto ilk idolümdü. Futbola ilk başladığımda oldukça kısaydım. Romario gibi diyebilirim. Profesyonel olduktan sonra ise Ronaldo diyebilirim. Yaşadığı sakatlıklara rağmen her zaman üst seviyede oynamak için geri döndü. Bu mücadelesini ve felsefesine hep saygı duydum. Futbola ilk başladığımda forvettim. Yaşım ilerledikçe geride oynadım. Kısayken daha hızlıydım, o sebeple ileride oynuyordum. Orta sahanın kendim için daha uygun olduğunu fark ettim ve pozisyonumda kalmak için sahaya en iyisini göstermek için çıktım" diye konuştu.
"BU KULÜBÜN BÜYÜKLÜĞÜNÜN FARKINDAYIM"
Fenerbahçe'deki hedeflerini de aktaran Gustavo, "Bu kulübün büyüklüğünün farkındayım. Fenerbahçe'de Gerson ile başlayan Alex ve Roberto Carlos gibi dünyaca ünlü isimlerin olduğu bir Brezilyalı geleneği var. Bunun bir parçası olmaktan dolayı mutluyum. Luiz Gustavo olarak Fenerbahçe'nin hedefleri doğrultusunda sahada mücadele edeceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kariyerim boyunca oynadığım takımlarda formayı hak etmek için hem antrenmanlarda hem de maçlarda elimden gelenin fazlasını gösterdim. Fenerbahçe için de sahada geri adım atmadan, sarı-lacivertli renklerin başarısı için mücadele edeceğim" dedi.
"TARAFTARLAR BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ"
Sarı-lacivertli taraftarlara seslenen Luiz Gustavo, şunları kaydetti:
"Takımda lider karakterde pek çok oyuncu var. Genç isimler var. Hepimiz Fenerbahçe'nin hedefleri adına güzel bir karma oluşturuyoruz. Bu çok güzel, özel bir şey. Önümüzdeki dönemde çıkacağımız maçlarda karşılaşacağımız iyi-kötü her şeyde sahip olduğumuz takım ruhu ve lider konumundaki isimlerin önemi daha da ortaya çıkacak. Deniz Türüç, Ozan Tufan, Vedat Muriç'i milli takımda takip ediyorum, çok başarılılar, onlar adına çok mutluyum. Taraftarlarımızın transfer sürecinde beni ne kadar beklediğini, desteklediğini biliyorum. Onlar bizim en büyük gücümüz ve taraftarımızla buluşmak için sabırsızlanıyorum. Önümüzde Alanya maçı var ve iyi başladığımız sezona aynı şekilde devam etmek istiyoruz. Bursa maçında ufak bir sakatlık yaşadım ama şu anda kendimi iyi hissediyorum."

(FOTOĞRAFLI)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.