Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lösemiliyi yenen çocuklar Moskova’da madalya bırakmadı

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) destekleriyle tedavi görerek iyileşen 10 çocuk, Moskova’da düzenlenen "2016 World Winners’ Games-Onkoloji Olimpiyatları"nda büyük başarı gösterdiler.Ankara, İstanbul, Gaziantep’de...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) destekleriyle tedavi görerek iyileşen 10 çocuk, Moskova’da düzenlenen "2016 World Winners’ Games-Onkoloji Olimpiyatları"nda büyük başarı gösterdiler.
Ankara, İstanbul, Gaziantep’de yaşayan ve LÖSEV’in desteğiyle hayata bağlanan kanserli 10 çocuk; mini futbol, yüzme, masa tenisi, koşu ve satranç dallarında, farklı ülkelerden gelen kendileri gibi kanseri yenmiş çocuklarla yarıştılar. Kanser gibi zor bir hastalıkla pes etmeden mücadele ederek kurtulan ve büyük zafer kazanan çocuklar farklı mücadelelerde asla pes etmiyorlar. Moskova’da yapılan müsabakalar boyunca sadece başarıları değil, iletişim yetenekleri, güler yüzlü ve arkadaş canlısı yaklaşımları ile centilmen oyunlarıyla tüm müsabakanın en favori oyuncuları da LÖSEV’li çocuklar oldu. Türkiye’yi başarı ile temsil eden isimler ve aldıkları madalyalar ise şu şekilde; masa tenisi dalında Hurşit Üzüm ve Eren Polat bronz madalya, futbol dalında Hurşit Üzüm altın madalya, Beyzanur Özkirişçi, Meleknur Demircan, Eren Polat, Umut Büyükay ve Hüseyin Çınar gümüş madalya, Emrullah Doğan ise bronz madalya aldı. Satranç dalında ise Uygar Küçükistanbul ve Hurşit Üzüm altın madalyanın, Furkan Mert ise bronz madalyanın sahibi oldu.
"Gurur duyduk"
Gelen başarılı sonuçların ardından LÖSEV’den yapılan açıklamada ise spor müsabakalarının önemine dikkat çekildi. Organizasyon hakkında da bilgi verilen açıklamada, "Lösemili Çocuklar Vakfı olarak çocuklarımıza sağlanan sağlık hizmetleri, maddi - manevi destekler vermenin yanı sıra diğer bir amacımız da bağışçı ve destekçilerimiz sayesinde, kanserli ve lösemili çocukların sosyal ve psikolojik adaptasyonlarını sağlamalarına yardımcı olmaktır. O yüzden ’World Children’s Winners’ Game’ müsabakalarına katılımda bulunmak büyük önem taşıyor. Spor müsabakaları, kanserli çocukların hayatlarına yeni bir ışık tutup eşitlik hislerini geri kazanmalarına yardımcı olmaktadır. 2010 yılında Rusya’da 8 farklı ülkeden 200 iyileşmiş çocuğun katılımlarıyla ilki organize edilen yarışma, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan ’Grant a Life’ öncülüğünde 7. kez gerçekleştiriliyor. Rusya’nın Moskova şehrinde 29 Haziran - 3 Temmuz 2016 tarihleri arasında düzenlenen Winners Games yani galipler oyunları, kanserli çocuklara yönelik uluslararası bir spor müsabakasıdır. Türkiye’den daha önce 4 kez katılan LÖSEV, bu yıl 5. kez oyunlara iştirak etti. LÖSEV çocukları katıldıkları her yıl kupalar ve madalyalarla yurdumuza döndüler, bu yıl ise tüm katılımcıların en az birer madalya ile dönmelerinden ayrı bir gurur duyduk" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.