Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lise öğrencisi Şevki Çınar, geleceğin yıldız futbolcusu olarak gösteriliyor

PTT 1. Lig´de 7 müsabakada görev alan 18 yaşında lise öğrencisi Şevki Çınar, Ziraat Türkiye Kupası’nda da oynadığı ilk karşılaşmada gol atma başarısı gösterdi. Şevki, sonradan girdiği maçta 1461 Trabzonspor filelerini havalandırdı....

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lise öğrencisi Şevki Çınar, geleceğin yıldız futbolcusu olarak gösteriliyor
PTT 1. Lig´de 7 müsabakada görev alan 18 yaşında lise öğrencisi Şevki Çınar, Ziraat Türkiye Kupası’nda da oynadığı ilk karşılaşmada gol atma başarısı gösterdi. Şevki, sonradan girdiği maçta 1461 Trabzonspor filelerini havalandırdı. Yaşıtları alt liglerde ve A2 takımlarında boy gösterirken başarılı oyuncu yeteneği ve çalışkanlığı ile yeşil siyahlı ekibin formasını kaptı. Bir taraftan antrenmanlara bir taraftan da üniversiteye hazırlanan Kazım Kaynak Lisesi son sınıf öğrencisi Şevki okulunda da çok seviliyor. Denizlispor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek ve takım kaptanı Bülent Ertuğrul Şevki´nin geleceğin yıldız futbolculardan birisi olacağını düşünüyor. U 19 Milli Takımımızın değişmez oyuncularından olan Şevki´nin gelecekteki en büyük hedefi ise ay yıldızlı formayı giymek.

Genç futbolcunun sınıf arkadaşı Büşra Balban, Şevki'nin başarılı bir sporcu olduğunu gurur duyduklarını ifade ederek, “Çok mutluyuz daha iyi yerlere geleceğinden eminiz. Zaten maçlarda da izliyoruz arkadaşlarımız, öğretmenlerimizde biliyor inşallah olur büyük takımlarda görürüz.” dedi.
Aynı sınıfta okuyan Volkan Çolak da Şevki’nin derslerinde çok iyi olmadığını ancak kişilik olarak dört dörtlük bir insan olduğunu ileri sürdü. Çolak, “Nereye gelirse gelsin Şevki'nin değişeceğini sanmıyorum. Her yerde her kademede başarılı olacak bir kişiliğe sahip. Dört yıldır tanıyorum kendisini futbol hayatında yükseldi her yıl ve karakterinde hiçbir bozukluk olmadı yani çok iyi bir kişiliğe sahip.” diye konuştu. Bir diğer sınıf arkadaşı Gülizar Yazıcı da Şevki’nin başarılı olunca değişmesini beklediklerini ancak tam tersine başarılı olup televizyonlara çıkınca hiçbir değişiklik olmadığını dile getirerek, “Sınıftaki arkadaşlarla hiçbir zaman arasını bozmadı. Daha çok samimi olmaya başladı. Bizde şaşırdık tam tersini bekliyorduk ama olumlu yönden oldu hepsi. Daha çok olumlu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Genç futbolcu Şevki Çınar’da Denizlispor’da oynamasının kendisini tarif edilemeyecek duygular içerisinde koyduğunu ifade etti. Çınar, “İlk maçımda gol attım. Bana güvenen hocalarımın yüzlerini boşa çıkarmadığımı düşünüyorum. Çok iyi bir şekilde ekstra çalışıyorum. Bu sezonu en iyi şekilde bitirip üst düzey takımlarda da oynamayı çok istiyorum.” dedi. Takım arkadaşları olan ağabeylerinin kendisine çok iyi davrandığını vurgulayan Çınar, “Çok iyi davranıyorlar. Hiç ezmiyorlar yani yapılması gereken her şeyi yapıyorlar sağolsunlar. Tabi antrenmanlardan dolayı okula elimden geldiğince gitmeye çalışıyorum. Antrenman oluyor, maç oluyor gelemediğim günlerde oluyor ama elimden geldiğince gitmeye çalışıyorum derslerime çalışmak istiyorum. Üniversiteye hazırlanıyorum sonuçta.” ifadelerini kullandı.

Gökhan Töre, Arda Turan, Nuri Şahin ve Mesut Özil'i çok beğendiğini anlatan Çınar, “Bizde çok küçük yaşlara şans verilmiyor. Biz de geçen sene boyunca çok çalıştım A takıma yükselmek için. Hocalarım özel çalıştırdı. Verilen şansı da iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Hocamız gerçekten yani bana güveniyor bunu son maçta ilk 11 oynatarak gösterdiğini düşünüyorum. Benim için şereftir biz televizyonlarda izliyorduk Yusuf hocamızı. Kendimi daha çok geliştirerek üst takımlara çağrılmak istiyorum özellikle A milli takıma ilerleyen zamanlarda çok istiyorum. O formayı giymek çok özel bir duygu.” dedi.

Yeşil-Siyahlı takımın Teknik Direktörü Yusuf Şimşek de Şevki’nin iyi ve kaliteli bir futbolcu olduğunu ifade ederek, “Bizim için her oyuncu değerli Şevki'de bunlardan birisi genç bir yetenek lise öğrencisi. İnşallah yolunu bozmazsa çalışmaya devam ederse Türk futbolu güzel bir yıldız kazanacak diye düşünüyorum. Genç olması bir avantaj, futbolu biliyor, yetenekli, zeki bir oyuncu nereye gideceğini ne yapacağını az çok biliyor tabi bunu geliştirmek gerekiyor biraz güçlenmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Denizlispor Kaptanı Bülent Ertuğrul ise Şevki çok yetenekli bir oyuncu olduğuna katılıyor. Ertuğrul, “Tabi yetenek bir yere kadar götürüyor insanları sonuçta önünde uzun yıllar futbol hayatı var. Karakteri bunu götürecek olan bir unsur şu ana kadar çalışmalarında gayet başarılı, istekli, arzulu inşallah bundan sonra da futbol yaşamını bu şekilde devam eder." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.