Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lena Erdil Dünya Şampiyonu

Rüzgar sörfünün dünyadaki en iyilerinden Red Bull sporcusu Lena Erdil, Hırvatistan’ın Brac Adası’nda gerçekleşen IFCA Dünya Şampiyonası’nda slalom dalında birinciliği elde ederek Dünya Şampiyonu oldu. Erdil, PWA serisinin ilk yarışını...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rüzgar sörfünün dünyadaki en iyilerinden Red Bull sporcusu Lena Erdil, Hırvatistan’ın Brac Adası’nda gerçekleşen IFCA Dünya Şampiyonası’nda slalom dalında birinciliği elde ederek Dünya Şampiyonu oldu. Erdil, PWA serisinin ilk yarışını kazandığı 2016 sezonunda IFCA Dünya Şampiyonası’nda da podyumun en üstünde yer alarak formunu korumaya devam ediyor.
Rüzgar sörfü kadınlar slalom kategorisinde IFCA Dünya Şampiyonası’nda mücadele eden Red Bull sporcusu Lena Erdil, iki gün süren mücadelenin sonunda dünya şampiyonluğunu elde etti. Yarışta Polonya’dan Maja Dziarnowska ikinci olurken, Fransız Guilbaud Maelle de üçüncü sırada yer aldı.
IFCA’nın yanı sıra geçtiğimiz ay PWA Dünya Şampiyonası’na da birincilikle başlayan Lena Erdil, 2016 sezonundaki üst düzey formunu Hırvatistan’da da korumuş oldu.
Yarışın ardından düşüncelerini dile getiren Lena Aylin Erdil, “Yıllık takviminde olmayan ve son anda katıldığım bir yarış oldu. Yarış öncesi toplantıda IFCA’nın bu yarışı Dünya Şampiyonası olarak düzenlediğini öğrendim. İlk istediği gibi sonuçlar elde ettim ama sonrasında ayağımdan bir sakatlık yaşadım. Ayağımdaki kesiğe rağmen ikinci gün de mücadeleye devam ettim. İki gün süren yarışı kazanıp Dünya Şampiyonluğu unvanını Türkiye’ye getirdiğim için oldukça mutluyum. Benim için çok özel bir yarış oldu” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.