Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

League of Legends Türkiye finaline 12 bin kişilik dev katılım

League Of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2016 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2016 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
League of Legends Türkiye finaline 12 bin kişilik dev katılım
TeknoSA’nın sponsorluğu ile düzenlenen Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor ligi League of Legends Şampiyonluk Ligi’nin 2016 Türkiye finali başladı. Organizasyona 12 bin kişi katıldı.
Muhteşem bir senfoni orkestrası gösterisiyle başlayan etkinlikte, şampiyonluk mücadelesi SuperMassive ve Dark Passage takımları arasında sürüyor. En büyüğün belli olacağı bu heyecan dolu maçı izlemek üzere, 12 bin League of Legends tutkunu, Ülker Sports Arena’yı bu yıl da tamamen doldurdu. Şampiyonluk maçı Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor ligi olan League of Legends Şampiyonluk Ligi Türkiye finalinde üst üste aldığı şampiyonluklarla son aylarda adından söz ettiren SuperMassive ve son yılların en başarılı ekiplerinden Dark Passage takımları arasındaki gerçekleşiyor.
SuperMassive ve Dark Passage takımları arasındaki karşılaşmanın galibi, zaferle ayrılan ekip, Türkiye’yi IWCQ’da temsil etmek üzere Brezilya’ya giderek Dünya Şampiyonası’na katılmak için mücadele edecek.
Koçyiğit: "10 bin bileti iki üç gün içerisinde satıp bitirdik"
eSporun artık geleceğin spor dalı olduğunu söyleyen Riot Games Türkiye Direktörü Bora Koçyiğit, “League of Legends dediğimiz yani kısacası LOL, dünyanın en büyük eSpor organizasyonunu gerçekleştiren oyunun ta kendisi. Beşe beş iki tane takım tarafından oynanan bir strateji ve tema oyunu. Amaç rakibin üstünü ele geçirmek. Tamamen her şey matematik ve strateji üzerine kurulu bir oyun. Şuan da eSpor kasırgası bütün dünyayı kavuruyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki ekonomik olarak oyun ve eSpor sektörü Hollywood ve müzik sektörünü geride bırakmış durumda. Dolayısıyla bu durum insanlara da yansıyor. Çok ciddi bir şekilde izleniyor. Biz üçüncü kez Ülker Sports Arena’da bu etkinliği düzenliyoruz. 10 bin bileti iki üç gün içerisinde satıp bitirdik. Yani çok ciddi bir katılım oranı ve talep var. Çünkü eSpor dediğimiz zaman aklımıza eğlence, iletişim, spor, coşku heyecan yani her şey var. Bu yüzden genç kitleye hitap ediyor ki Türkiye’nin genç nüfusu da oldukça fazla. Gençlerimizi bu işi çok seviyor bütün dünyada olduğu gibi. Geçen seneki dünya şampiyonlar finali BBC tarafından canlı olarak yayınlandı. Dolayısıyla bu artık dünya da televizyonların, medyanın, endüstrinin ve ekonominin dikkatini ve yüzlerini döndürdüğü bir spor organizasyonu haline geldi” dedi.
Koçyiğit: “eSpor bugünün de spor dalı fakat ama asıl damgayı geleceğe vuracak”
TeknoSA’nın sadece final organizasyonunda değil 2016 yılı ana sponsorumuz yani ligi en başından beri destekliyor” diyen Bora Koçyiğit, “LOL dünyada eSporun en önde gelen temsilcisi. Bizim oyunumuzu aylık 67 milyon tekil kişi oynuyor. Türkiye’de ise bu rakam 3 milyondan fazla. Bugün de bu ligin artık son sahnesi. Türkiye’nin yaz mevsimi şampiyonu burada belli olacak. 10 bin kişi katılım sağlayacak. Aynı zamanda organizasyon bir buçuk milyon kişi tarafından canlı olarak izlenecek. Artık hayatlarımıza girdi. Her geçen gün daha da fazla girecek. Çok kısa zamanda insanlar eSpor müsabakalarının her hafta televizyonlardan canlı yayınlandığını görecekler. Bu yüzden oyun severlere diyorum ki takipte kalsınlar yani eSpor bugünün de spor dalı fakat ama asıl damgayı geleceğe vuracak” şeklinde konuştu.
Günde 12 saat oyun için antrenman yapıyorlar
Yaklaşık 2 buçuk yıldır League of Legends‘ı oynadığını belirten Dark Passage takımından Kaan Elwind Atıcı ise, “Geçen sene de şampiyon olmuştuk ve bu başarımızı takımımızın çok iyi çalışmasına borçluyuz. Çünkü üzerimizde çok büyük sorumluk var ve başarı hırsı ile daha da çok çalışıyoruz. Günde yaklaşık 6 saat boyunca antrenman yapıyoruz. Bunun dışında 5 saat de bireysel antrenmanlarımız oluyor. Bunun dışında da uyuyoruz zaten. Bu oyun için çok az arkadaşımız hem okuluna gidiyor hem de oyunu oynayabiliyor. O yüzden çoğu ya okulu donduruyor ya da açık öğretime gidiyor. Ben de açık öğretimden okul hayatıma devam ediyorum. Fakat fazla ilgilenemiyorum bu oyun hayatım bittikten sonra tekrar eğitimime önem vereceğim” ifadelerinde bulundu.
Atıcı: "Sahneye çıkarken çok fazla heyecanlanıyorum"
Final maçları için özel hazırladıklarını ve bunun çok heyecan verici olduğunu söyleyen Atıcı, “Bu kadar kişinin önünde oynamak tabi ki de heyecan veriyor bizlere. Fakat yavaş yavaş alışıyorsunuz. Ben sadece sahneye çıkarken çok fazla heyecanlanıyorum. Oyunlarda falan sakinleşiyorum. Tabi ilk kez bu kadar kişinin önünde oynayan oyuncular için durum daha farklıdır. Bundan önceki üç yıl finallere kaldık yine kazanmamız bekleniyor. Bu yüzden büyük sorumluk var üzerimizde ve elimizden geleni yapıyoruz. İyi olan kazanacaktır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.