Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lasme: "Telefonu Kapatmadan Galatasaray’a Gelmeyi Kabul Ettim"

Galatasaray Odeabank’ın Gabonlu pivotu Stephane Lasme, Türkiye’de Yunanistan’da ya da İspanya’da yaşamaya karar vermenin zor bir süreç olduğunu belirterek, "Ergin Ataman’la konuştuktan sonra onun projelerinden ve fikirlerinden çok etkilendim...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray Odeabank’ın Gabonlu pivotu Stephane Lasme, Türkiye’de Yunanistan’da ya da İspanya’da yaşamaya karar vermenin zor bir süreç olduğunu belirterek, "Ergin Ataman’la konuştuktan sonra onun projelerinden ve fikirlerinden çok etkilendim ve daha telefonu kapatmadan Galatasaray’a gelmeyi kabul ettim" dedi.
"TARİHE GEÇTİK"
Eurocup zaferinin çok güzel bir başarı olduğunu söyleyen Lasme, "Hem benim için hem takım için çok önemli bir işti. Ayrıca Türkiye için de çok kritik bir zafer bu. Tarihe geçen bir başarıya imza attık. Kulüpler düzeyinde Türk basketbolunun Avrupa’daki en önemli başarısını elde ettik. Bu yüzden çok mutluyum" diye konuştu.
"GALATASARAY’A GELEREK DOĞRU BİR KARAR VERMİŞİM"
Galatasaray Odeabank’a transfer süreci hakkında da açıklamalarda bulunan yıldız basketbolcu, "Galatasaray’a transferim surecinde Ergin hoca beni aradı ve takımda görmek istediğini söyledi. O konuşma esnasında bahsettiği ilk şey, Eurocup’ı kazanma hedefiydi. Benim Galatasaray’ı seçmemi sağlayan en önemli faktörlerden biri de bu oldu. Bunun için gelmiştim, çok da doğru bir karar vermişim" diye konuştu.
"BAYERN MÜNİH’İ HATALARIMIZI ANALİZ EDEREK GEÇTİK"
Daha önceki karşılaşmaları izlemekten hoşlanmadığını belirten yıldız oyuncu, "İnsanın kendi hatalarıyla yüzleşmesi can sıkıcı oluyor. Ama ilk maçtan sonra kayıtları izledim, hatalarımızı gördüm, arkadaşlarıma anlattım. Ayrıca ve yaptığımız tüm yanlışların üzerinden hep birlikte geçtik. Maç esnasında ne düşündüğümüzü, neden böyle davrandığımızı konuştuk. Bu sayede nasıl kazanacağımızı anladık ve başardık" ifadelerini kullandı.
"‘BAŞARACAĞIZ’ DİYE BAĞIRDIM"
“Gran Canaria çok zorlu bir ekipti" diyen Lasme, sözlerine şöyle devam etti:
"Maçı kazanmayı çok istedik ve çok iyi bir galibiyet aldık. Deneyimli oyuncuları sayesinde farkın daha fazla açılmasını engellediler ama şans da bizim yanımızdaydı. Şansımızın da yardımıyla 14 sayılık bir fark yakaladık. Rövanş karşılaşmasına faul problemi yüzünden kenara gelmek zorunda kaldım, o andan sonrası çok zordu benim için. Katkı sağlamak istiyordum ama hiçbir şey yapamıyordum, arkadaşlarıma yardım edemiyordum. Attığımız her sayıda kenardan “başaracağız” diye bağırdım. Çok hırslandım. Şansımızı yine iyi kullandık. Bir sayıyla da olsa finale çıkmayı başardık, çok büyük bir mutluluktu bu."
"FİNALDE MVP SEÇİLMEK BÜYÜK ONUR"
Maçın MVP’si seçilmenin çok büyük bir onur olduğunu ifade eden Gabonlu basketbolcu, "Dürüst konuşmak gerekirse maçı sonradan izlediğimde kendimi çok da beğenmedim. Çok daha iyi oynayabilirmişim. Atmosfer harikaydı tabii. Taraftarlar muhteşemdi. Herkes çok ateşli, çok tutkuluydu. Adrenalin had safhadaydı. Biz de tüm takım olarak çok iyi konsantre olduk. Bütün bu faktörler bir araya gelince de çok güzel bir zafer kazandık. Tarafsız gözle baktığımda kendi performansımdan çok da memnun değilim. Ben kendimi MVP seçmezdim açıkçası. Çok hata yapmışım" dedi.
"RÜYA GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ"
Eurocup’ın almanın harika bir duygu olduğunu vurgulayan, "İşin en güzel yanıysa kupayı burada Abdi İpekçi’de kaldırmak oldu. Sezon boyunca finale çıkmayı ve son maçın burada oynanmasını hayal etmiştim. Çünkü¨ kendi seyircimiz önünde başaracağımızı biliyordum. Sezon boyunca kafamda o maçı defalarca canlandırdım ve tam da düşündüğüm gibi oldu. Bir rüya gerçeğe dönüştü diyebilirim" ifadelerini kullandı.
"TELEFONU KAPATMADAN KARARIMI VERMİŞTİM"
Transfer süreçlerinin dışarıdan kolay göründüğünü belirten Lasme, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Herkes bir oyuncunun hızla karar vermesini bekler. Oysa iki taraftan birini seçmek kadar basit değildir bu iş. Aileni, çocuklarını, kazanacağın parayı düşünmek zorundasın. Türkiye’de, Yunanistan’da ya da İspanya’da yaşamaya karar vermek zor bir süreç. Bütün hayatını etkiliyor. Bunları göz önünde bulundurup bir karar vermek biraz zaman aldı. Ama Ergin Ataman’la konuştuktan sonra onun projelerinden ve fikirlerinden çok etkilendim ve daha telefonu kapatmadan Galatasaray’a gelmeyi kabul ettim."
"AVRUPA BASKETBOLUNDA KÜLTÜR ÇOK ÖNEMLİ"
NBA’in hıza ve şova dayalı bir oyun olduğunu söyleyen yıldız basketbolcu, "Orada daha atletik olmanız gerekiyor. Avrupa basketbolunda insanlara daha yakınsınız, basketbol tarihini ve felsefesini daha çok hissedebiliyorsunuz. Avrupa basketbolunda kültür çok önemli bir yer tutuyor. Bir takımda oynarken biraz dikkat ederseniz o takımın şehri ve kültürü hakkında birçok bilgi edinebiliyorsunuz. Ama en büyük fark kesinlikle taraftar. Taraftarımıza bayılıyorum. Bizim taraftarımız NBA taraftarından çok daha tutkulu. Onların yaptıklarını Amerika’da hiçbir takımın taraftarı yapmaz. O tezahüratları, o tribün şovlarını NBA’de anca para karşılığında yaptırabilirsiniz" şeklinde konuştu.
"GALATASARAY ÇOK YÜKSEK SEVİYELERE LAYIK"
Galatasaray’ın dünyada çok önemli ve bilinen bir marka olduğunu vurgulayan deneyimli pivot, "Bu yüzden Galatasaray çok yüksek seviyelere layık. Final Four oynamalıyız ya da kupayı kazanmalıyız gibi bir hedef belirtmek için henüz erken. Önümüzde bir yaz süreci var, Euroleague zorlu bir platform ama Galatasaray takımı Galatasaray ismine layık bir mücadele vermeye devam ederse zaten üst seviyelere ulaşacaktır" açıklamasını yaptı.
"GALATASARAY’IN TARİHİNİ ÖĞRENİYORUM"
Sarı-kırmızılı taraftarların hep yanlarında olduğunu belirten Lasme, "Gittiğimiz her yerde sarı-kırmızıyı görüyoruz. Muhteşem bir destek. Bu da Galatasaray’ı diğer takımlardan çok farklı bir noktaya koyuyor. Bu büyük desteğin nereden kaynaklandığını anlamak için Galatasaray tarihini daha iyi öğrenmeye karar verdim. Taraftarın gücünü¨ maçta hissettiğimizde bütün sorunlar geride kalıyor. Bunu da taraftarın büyük desteği sayesinde başarıyoruz. Bizi her zaman her yerde desteklemeye devam etsinler" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.