Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kutlu: Liderliği alabileceğimiz bir haftayı mağlubiyetle kapattık

PTT 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, liderliği alabilecekleri bir haftayı mağlubiyetle kapattıkları için üzgün olduklarını söyledi. Kutlu, 1-0 kaybettikleri Denizlispor karşılaşması sonrası yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 00:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 00:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PTT 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, liderliği alabilecekleri bir haftayı mağlubiyetle kapattıkları için üzgün olduklarını söyledi.

Kutlu, 1-0 kaybettikleri Denizlispor karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, maçın geneline baktıkları zaman daha önceki oyunlara göre düşük tempolu olduklarını ve oyun anlamında yapması gerekenden daha az yapan bir Mersin İdmanyurdu gördüklerini kaydetti.

Maçta daha az pozisyon üreten bir görüntülerinin bulunduğunu anlatan Kutlu, “Ama bunun yanında diğer maçlarda topun oyunda olmama süresi 20-30 dakika ise bu maçta nerdeyse topun oyunda kalma süresi 20-30 dakika. Buna da hakem çok müsaade etti. Rakibimizin çok fazla vakit harcamasına, oyun dışı kalmasına müsaade etti. Bizim tempomuzu ayarlayamamıza neden oldu” diye konuştu.

Rakiplerinden çok sayıda oyuncusunun kendisine göre ikinci sarı karttan oyun dışı kalması gerektiğini vurgulayan Kutlu, “Ne yazık ki hakem buna da müsaade etti. Kötü bir hakem yönetimi de vardı. Ama biz sezona başlığımız tempodan daha düşük bir tempoda oyunun gereğini daha az yapan bir takım görüntüsündeydik bugün. Hakem de buna müsaade etti. Kötü bir hakem yönetimi vardı. Geçmiş maçlardan daha kötü bir Mersin İdmanyurdu vardı. Ama 90 dakika boyunca oyuna hakim idik. İstediğimiz posizyonları yakalayabilirdik. Rakibimizin 2 mi 3 mü bilmiyorum pozisyonu var. Duran toptan yediğimiz bir gol var.” şeklinde konuştu.

Liderliği alabilecekleri bir haftayı mağlubiyetle kapattıklarına dikkat çeken Kutlu, şöyle devam etti: “Rakiplerimizin kaybettiği haftada aynı hataya bir düşmememiz gerekirdi, bunu oyuncularımızla sürekli konuştuk ama bu hafta bunu başaramadık. Yolumuza devam edeceğiz. Uzun bir maraton var önümüzde. Koyduğumuz hedefe inşallah sezon sonunda varmış oluruz.”

TURMUŞ: YENİLGİ AKLIMIZDAN BİLE GEÇMEDİ

Denizlispor Teknik Direktörü Ümit Turmuş, "Maradona’ya sormuşlar ‘İtalya’da başarılı olur musun diye’ o da demiş 'top yuvarlak değil mi'. Mersin olsun başka deplasmanlar olsun biz bir futbol anlayışı yerleştirmeye çalışıyoruz. Rakibi oynatmadan oynama gayreti içerisindeyiz" dedi.

Topun rakipte olduğu bölümde çok disiplinli adam paylaşımı yaptıklarını vurgulayan Turmuş, "Çok iyi olarak oynamaya gayret ettik. Bunda da başarılı olduk. Mersin rahat posizyon bulamadı rahat da oynayamadı. Maçın sonuna kadar çok net gol posizyonu oluşmadı. Biz de çok pozisyon üretemedik. Fakat golden sonra rakip çıktıkça arkadaki boşlukları biraz daha iyi değerlendirmeye yönelik pozisyonlar ürettik. Maç 1-0 bitti” şeklinde konuştu.

Buraya gelirken kimsenin aklından sonuçla ilgili endişe geçmediğini anlatan Turmuş, şöyle devam etti: “Biz skora endeksli bir oyun düşünmedik. Yenilgi aklımızdan geçmedi. Burada en kötü ihtimal berabere kalırız ya da yeneriz diye düşünüyorduk. Nitekim düşündüklerimizi sahada yaptık. Arkadaşlarımız gereğini yaptı.Mersin İdmanyuru kendi yolunda ilerleyecektir onlara da başarılar diliyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.