Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütahya’da kano heyecanı

Kanocular Buluşması’nın ikincisi, ’Porsuk Baraj Gölü Frig Vadisi Kano Şenliği’ Kütahya’nın Sofça köyünde çini ustası merhum Sıtkı Usta anısına düzenlendi.Büyük Ayı Doğa ve Macera Sporları’nın organizasyonuyla gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2016 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2016 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kanocular Buluşması’nın ikincisi, ’Porsuk Baraj Gölü Frig Vadisi Kano Şenliği’ Kütahya’nın Sofça köyünde çini ustası merhum Sıtkı Usta anısına düzenlendi.
Büyük Ayı Doğa ve Macera Sporları’nın organizasyonuyla gerçekleştirilen ’Porsuk Baraj Gölü Frig Vadisi Kano Şenliği’ne Türkiye’nin çeşitli illerinden 32 kano sporcusu katıldı. Porsuk Baraj Gölü Frig Vadisi Kano Şenliği’ne Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Çini sanatçısı Nida Olçar, köy sakinleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Çalışkan: "Sofça’da bu tür organizasyonlar geleneksel hale getirilmeli"
Büyük Ayı Doğa ve Macera Sporları Kulübü Başkanı Hakan Çalışkan, "Bu Sofça ve porsuk havzası için yapılan bir organizasyondu. Artık Sofça’nın kabuğunu kırması gerekiyor. Bu organizasyon Frig Vadisi Kano Şenliği olarak organize edildi. Sofça’da bu tür organizasyonlar geleneksel hale getirilmeli. Kano sporu için Porsuk Baraj gölü çok müsait bir bölge" dedi.
Sporcuların yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu. Sporcular, Porsuk’ta ilk defa yarışmanın heyecanının yaşadıklarını söylediler.
Bu arada, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, başta çini sanatçısı Nida Olçar’a olmak üzere organizasyonda emeği geçen kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.
Etkinlikle sporcular, Sofça köyü sakinlerini de kanoya bindirerek kürek çektirdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.