Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütahya’da 190 spor kulübüne malzeme desteği

Kütahya’da Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında, 190 spor kulübüne malzeme desteği yapıldı.Dumlupınar Spor Salonundaki törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Belediye Başkan Vekili Fatih Kölgeli,...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 22:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kütahya’da 190 spor kulübüne malzeme desteği

Kütahya’da Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında, 190 spor kulübüne malzeme desteği yapıldı.

Dumlupınar Spor Salonundaki törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Belediye Başkan Vekili Fatih Kölgeli, Vali Yardımcısı Kenan Eskin, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Amatör spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Cengiz, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, kulüp temsilcileri ve sporcular katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen 190 spor kulübüne malzeme desteği yapılacağını söyledi. Kütahya’da 22 bin 519 aktif sporcunun olduğunu belirten Ölçen, “İlimizde 190 spor kulübümüz mevcut. Lisanslı sporcu sayımız 67 bin 365. Bunun 31 bin 500’ü futbol, 9 bin 600’ü okul spor faaliyetleri ve diğer tüm branşlar 26 bin 195. 8 bin 700’ü futbol, 9 bin 600’ü okul spor faaliyetlerine katılan gençlerimiz ve diğer tüm branşlar 4 bin 219 olmak üzere 22 bin 519 aktif sporcumuz var. İlimizde 40 spor branşında faaliyet gösterilmekte. 2007 yılında 7 bin olan lisanslı sporcu sayımız 2017’de tam olarak 27 bin. İlimizde 27 milli sporcumuz mevcuttur. Her yıl ortalama 18-25 arasında ulusal çapta organizasyon gerçekleştirmektedir. İlimizde amatör spor faaliyetlerinin yapıldığı İl Müdürlüğümüze ait 39 spor tesisi, diğer kamu kurumlarına ait 60 spor tesisi, belediyelere ait 27 spor tesisi mevcuttur. Amatör futbolun ve diğer branşların yapıldığı tüm sahalarımız bu sporların yapılmasına uygun kriterleri taşımaktadır. Sporu yaygınlaştırmak için başta il merkezi olmak üzere tüm ilçelerimizden, köylerimize kadar spor tesisi, hali sahalar yapılmaktadır. Artık tesislerimizin iyileştirilmesinden ziyade konforunun artırılması konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Her profesyonel mutlaka amatörden başlar, ilimizde de nice amatör sporcuların ileride profesyonel olacağına, daha büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum. Geleceğin dünya şampiyonları salonumuzdadır” dedi.

Kütahya Belediyesinin amatör spor kulüplerine gerekli desteği verdiğini vermeye de devam edeceğini ifade eden Belediye Başkan Vekili Fatih Kölgeli, “Kütahya Belediyesi olarak spora ve sporcuya desteğimizi 2017 yılında aldığımız meclis kararıyla Gençlik ve Spor Müdürlüğünü bünyemizde açmakla göstermiş olduk" şeklinde konuştu.

Vali Nayir: İlimizde sporu geliştirmeye çalışıyoruz

Vali Ahmet Hamdi Nayir aldı. Sporcuların en önemli ihtiyaçlarının spor alanları ve spor malzemeleri olduğuna dikkat çeken Vali Nayir, sporun geliştirilmesi yönünde çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Vali Nayir, “Bizler kamu görevi yürütürken hiçbir zaman emniyet, asayiş hizmetlerini sağlık hizmetlerinden, eğitim hizmetlerini spor hizmetlerinden farklı görmüyoruz. Hepsinin büyük bir önemi olduğuna inanıyoruz. Bizde tevdi edilen konularda yapmamız gereken işleri en iyisiyle yapmaya çalışıyoruz. Spor hizmetleri de bizler için hem merkezi yönetim hem de yerel yönetimler olarak başarıya ulaştırmamız gereken bir hedef olarak görüyoruz. Spor yapmaya hevesli gençlerimiz bizler için önemli bir potansiyel. Spor yapmaya hevesli gençlerimiz için vazgeçilmez iki ihtiyaç var. Bunlardan birincisi spor salonlarımız, ikinci vazgeçilmez ihtiyaç spor malzemesi. Bizler her iki hususta da eksik kalmasın istiyoruz. Gençlerimizin spor yapacağı alanlar, salonlar var olsun hem de onların sporda ihtiyaç duyduğu her türlü malzemeyi onların yükünü azaltacak şekilde devlet eliyle teslim etmek istiyoruz. Bir müddet önce İl Özel İdaremiz tarafından malzeme teslimini yapmıştık. Bugün de Gençlik ve Spor Bakanlığımız aracılığıyla amatör spor kulüplerimize yine malzeme teminini yaparak ilimizde sporu geliştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 2017 yılında ulusal ve uluslararası düzeyde başarı elde eden sporcuların ödül takdimine geçildi. Yılın en başarılı sporcuları Bera Doğan Kılınç ile Enes Günay oldu. 2016-2017 sezonunda Genç Erkekler Boks kategorisinde 69. kilo ’da Türkiye Şampiyonu olan ve Uluslararası Boks Turnuvası şampiyonu Bera Doğan Kılıç’ın ödülünü kardeşi Fatih Kılınç Vali Ahmet Hamdi Nayir’in elinden alırken Kütahyaspor oyuncusu Enes Günay’ın ödülünü ise AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel verdi.

Yılın en centilmen takımları ise 2016-2017 sezonunu en az kartla tamamlayan kulüpler arasında yapılan sıralama sonucunda en centilmen takımlar olarak belirlenen Merkez grubunda Kütahya Demirspor Kulübü, Tavşanlı Domaniç grubunda Dağ Çeşme Spor Kulübü, Gediz - Emet- Hisarcık grubunda Gediz Gençlik Spor Kulübü ile Simav - Şaphane- Pazarlar grubunda Simav Kestel Spor Kulübü ödüllerini Vali Ahmet Hamdi Nayir verdi.

Yılın en başarılı antrenörleri Kadri Kordel ile Ayhan Yaman, yılın en başarılı hakemleri Yılmaz doğan ile Bülent Eray Kutlu, yılın en başarılı il temsilcileri İbrahim Okursoy, Kerim Şentürk, yılın en başarılı yöneticileri İbrahim Sarızeybek, Erhan Temel, yılın saha komiseri Mustafa Ayabakan, yılın en centilmen seyircisi Hasan Doğan, yılın en iyi sponsoru ise Çinigaz A.Ş. oldu. Yılın enlerinin ödülleri Kütahya il protokolü üyeleri tarafından takdim edildi.

Törende, 1950-1960 yılları arasında amatör futbol oynamış, 1960 ve 1970 yılları arasında amatör kulüp yöneticiliği yapmış, 1966 yılında 4 amatör kulübün birleşmesi ile Kütahyaspor’un kurucular kurulunda yer alan ve 1970-1980 yılları arasında TFF İl Hakem Kurulu Başkanlığı yapan Sedat Güven’e ‘Vefa Ödülü’ takdim edildi.

Plaket takdimlerinin ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyeleri tarafından spor kulübü temsilcilerine sporcular için hazırlanan eşofman takımları, yağmurluk, forma ve çantaları teslim edildi. (EFE)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.