Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşak Güreşi Dünya Şampiyonası Türkmenistan'da başladı

Kuşak Güreşi Dünya Şampiyonası, Türkmenistan'ın ev sahipliğinde başkent Aşkabat'ta başladı. Türk halklarında geleneksel spor türü olan kuşak güreşinde iddialı olan Türkmenistan, şampiyonanın ilk gününde 16 madalya kazanarak üstünlüğünü...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuşak Güreşi Dünya Şampiyonası Türkmenistan'da başladı
Kuşak Güreşi Dünya Şampiyonası, Türkmenistan'ın ev sahipliğinde başkent Aşkabat'ta başladı. Türk halklarında geleneksel spor türü olan kuşak güreşinde iddialı olan Türkmenistan, şampiyonanın ilk gününde 16 madalya kazanarak üstünlüğünü gösterdi.

22 ülkeden 200'e yakın sporcunun katıldığı dünya şampiyonası, başkent Aşkabat'ta düzenlenen muhteşem açılış töreni ile başladı. Uluslararası Kuşak Güreşi Federasyonu Başkanı Ruslan Mahmutov, Monako Prensi 2. Albert'in spor danışmanı, Monako Spor Bakanı Joel Bouzou gibi spor camiasının önde gelen simalarının katıldığı açılış töreni, renkli görüntülere sahne oldu. Türkmen halk oyunları ekiplerinin gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı. Resmi törenin ardından şampiyonaya katılan ülkeler tanıtıldı. Daha sonra yarışlara geçildi ve sporcular minderde ter döktü.

Uluslararası Kuşak Güreşi Federasyonu'nun desteğiyle Türkmenistan Spor Komitesi tarafindan bu yıl 12. yapılan güreşlerle ilgili yapılan açıklamada, Türkmenistan'ın ilk defa Kuşak Güreşi Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yaptığı belirtildi. 200'e yakın sporcu, dört dalda 27 madalya için mücadele veriyor. Ev sahibi ülke Türkmenistan, 53 kişilik kafile ile şampiyonanın en kalabalık ekibi oldu. Dünyada Rusya'dan sonra kuşak güreşi sıralasında ikinci olan Türkmenistan şampiyonanın ilk gününde 5 altın, 6 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 16 madalya kazandı.

Uluslararası Kuşak Güreşi Federasyonu'nun kuralları kapsamında düzenlenen şampiyonada, Erkekler 62, 68, 75, 82, 90, 100, +100 kiloda madalya için mücadele ederken, bayanlar 52, 58, 66, 76, +76 kiloda minderde ter döküyor. 24 Kasım tarihine kadar devam edecek olan şampiyona kapsamında 23 Kasım tarihinde ilk defa Türkmen milli güreşi dalında da dünya şampiyonası yapılacak.

Merkezi Rusya'da bulunan Uluslararası Kuşak Güreşi Federasyonu, Türk halklarının geleneksel sporu olan kuşak güreşini dünyada yaygınlaştırmak için uluslararası düzeyde spor müsabakalarını organize ediyor. Halihazırda dünya genelinde 70 ülkede Kuşak Güreşi Ulusal Federasyonu faaliyet gösteriyor. Ayrıca, dünya genelinde 1 milyondan fazla insan bu spor dalı ile yakından ilgileniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.