Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kumluca’da Başpehlivan İkinci Kez Orhan Okulu

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bu yıl Tarım ve Seracılık Festivali çerçevesinde 17’ncisi düzenlenen yağlı pehlivan güreşleri finalinde Ankara Büyükşehir güreşçisi Recep Kara ile karşılaşan Kırkgöz Döşemealtı Gençlik ve Spor...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Kumluca ilçesinde bu yıl Tarım ve Seracılık Festivali çerçevesinde 17’ncisi düzenlenen yağlı pehlivan güreşleri finalinde Ankara Büyükşehir güreşçisi Recep Kara ile karşılaşan Kırkgöz Döşemealtı Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Orhan Okulu, rakibini yenerek geçen yılın ardından bu yıl da Kumluca’nın başpehlivanı unvanını kazandı.
Güreşlerin yarı finalinde Ankara Büyükşehir Belediyesi adına Recep Kara ile Serik Belediyesi adına Osman Aynur, Antalya Döşeme Altı Belediyesinin Pehlivanı Orhan Okulu ile Ankara Büyükşehir Belediyesi pehlivanı Şaban Yılmaz güreşti. Güreşlerin finaline ise rakiplerini yenen Orhan Okulu ve Recep Kara kaldı. Finalde Recep Kara’yı yenerek ikinci kez üst üste başpehlivan olan Ohun Okulu, “Sabahın sekizinde güreş alanına gelen ve akşamın karanlığına kadar bize destek veren seyircime teşekkür ediyorum. 12 saattir buradalar. Hiçbir sporda 12 saat yok. Organizasyondan dolayı Kumluca Belediye Başkanımız Hüsamettin Çetinkaya’ya teşekkür ediyorum. Kumluca, Edirne güreşlerini anlatan bir güreş oluyor. Geçen yıl da Kumluca’da birinci olmuştum. Edirne’de de kemeri taktım. Bundan sonraki hedefim Kırkpınar’dır. Güreş esnasında hayatını kaybeden arkadaşımız Mehmet Yeşil Yeşil’in babasına Allah’tan rahmet diliyorum. Atasporumuza sahip çıkan Döşemealtı Belediye Başkanımız Turgay Genç adına güreşmekten onur duyuyorum. Amacım tıpkı Kumluca’daki gibi Antalya genelinde katılacağım tüm müsabakalardan da altın kemerle dönmektir” dedi.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise, "Kumluca bugün zirve yaptı. Kumluca Kırkpınar’ın provasıydı. Kumluca güreşlerinde altın kemeri alan arkadaşlarımız aşağı yukarı Kırkpınar’da da aynı başarıyı sağladılar. Bugünkü final herhalde Kırkpınar’ın üstündeydi. Böyle bir final yakında izleyebilir miyiz bilmiyorum. Orhan Okulu profesyonellik adına başka belediyelere transfer oldu. Her şeyden önce Orhan Okulu Kumlucalı. Kumlucalıların çocuğu, bu yüzden yolu açık olsun. Başarılar diliyorum” diye konuştu.
Başpehlivan Orhan Okulu’yu ilk kutlayan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç oldu. Er meydanlarının yıldızı olarak gördüğü Orhan Okulu’nun başarılarıyla gurur duyduğunu söyleyen Başkan Genç, “Güreşçimiz azmi, disiplini, çalışkanlığı ve kişiliği ile Türkiye’nin örnek sporcularından birisidir. Döşemealtı ilçemize yaşattığı bu güzel mutluluk için başta antrenörümüz Kemal Yılmaz olmak üzere Orhan Okulu ve tüm sporcularıma teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.
ER MEYDANLARININ ALTIN ÇOCUĞU
Türkiye’nin en eski güreş organizasyonlarından Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni 3 kez üst üste kazanarak adını efsaneler arasına yazdıran Orhan Okulu, geçen yıl da Edirne’deki tarihi Kırkpınar Güreşleri’ne damgasını vurup altın kemerin sahibi olmuştu.
Karatepe Stadı’nda yapılan güreşlere, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Merkez Valisi Veysel Dalmaz, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Atay Uslu, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara, çok sayıda ilçe belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yaklaşık 10 bin güreşsever katıldı. 70 başpehlivan olmak üzere toplam bin 100 güreşçi Kumluca’da mücadele etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.