Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KTFF Başkanı Sertoğlu: Bu saatten sonra geri dönüş yok, KOP’a bağlanacağız

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu'na (KOP) üyelik için tüm hazırlıklarını tamamlayıp FIFA’ya bildirdiklerini söyledi. Sertoğlu, "Tüzüğümüzü değir değişmez davetlerini...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KTFF Başkanı Sertoğlu: Bu saatten sonra geri dönüş yok, KOP’a bağlanacağız
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu'na (KOP) üyelik için tüm hazırlıklarını tamamlayıp FIFA’ya bildirdiklerini söyledi. Sertoğlu, "Tüzüğümüzü değir değişmez davetlerini yapacaklar, oraya gidip komitemizi kurup başvurumuzu yapacağız. Bu saatten sonra geri dönüş yok.” dedi

    KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu düzenlediği basın toplantısında KOP’a üyelikle ilgili detayları açıkladı. Sertoğlu, KTFF ile ilgili Türkiye’de yapılan haberleri eleştirerek Türk basınına yüklendi. Kıbrıslı Türk hükümetini de sorumsuzlukla suçlayan Sertoğlu, Kıbrıs’ta futbolun kurtarılması için yetkililerin hiçbir şey yapmadığını savundu.

     “Futbolun kurtulabilmesi için Sayın Spor Bakanı sen ne yaptın, söyle bana ben bunu yaptım de?" diye soran Sertoğlu, “Ben söyleyeyim ne yaptığınızı kendi kurumunuzun altına dinamit koyanları ayakta alkışladınız. Ondan sonra ben Kıbrıs milliyetçisiyim dediniz… Bizimle birlikte gelip onlara karşı koymanız lazımdı. Bunu herkes böyle bilsin… “ şeklinde konuştu.

İSTEDİĞİNİZ KADAR BÖĞÜRÜN SÖKE SÖKE ALACAĞIZ

    Adanın kuzeyinde kendi kendilerini idare etmeye çalıştıklarını kaydeden KTFF Başkanı, Kıbrıslı Türk takımlarının özellikle Türkiye’deki turnuvalara çıkamamasını kimsenin görmediğini ve bu yönde haberler yapmadığına dikkat çekti. “Akdeniz oyunlarında Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağında selam durulurken hiç başlık atıp da sporcular Kıbrıslı futbolcular neden aklınıza gelmedi. “ diyen Sertoğlu, “Bizim de herkes gibi spor yapmaya futbol oynamaya… Herkes gibi insanca Avrupa’da dünyada söz sahibi olmaya bizim de hakkımız var. Bu hak sadece siz de değil, biz de de var. Biz bu hakkı söke söke alacağız. İstediğiniz kadar böğürün…" açıklamalarında bulundu.

TFF'YE AĞIR ELEŞTİRİLERDE BULUNDU

Türkiye Futbol Federasyonu’nada (TFF) ağır eleştiriler yönelten Sertoğlu, “Biz göreve geldikten sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nun icraatlarından bahsetmek istiyorum. İzmir Belediyesi’nin bir festivali oldu. Etkinliğe Mağusa Türk Gücü’nün 13-14 yaşındaki çocuklarını davet ettiler. Onlar etkinlikte oynayamaz diye yazı yazıldı. Çünkü onları FIFA tanımaz diyerek geri yolladılar. Biz birkaç kişi ile birlikte gittik görüşmenin sonunda Sayın Başkan ile bir fotoğraf resmi çekmek istiyorum dedim. Bizimle resim çekmeyi reddetti. Bu TFF’nin yaptığı ikinci icraattı.” diye konuştu.

TEK TARAFLI FESHEDİLEBİLİR

    İmzalanan taslak metinle ilgili bilgilendirmede bulunan KTFF Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:
    “ KOP, Kıbrıs Türk futbol federasyonunun üyesi olan kulüpler üzerindeki tüm yetkisini tanır ve onun FIFA ve UEFA doğrultusunda organizasyonlar yapmasını onaylar. Bu adanın kuzeyinde Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun tüm yetkisini tanır ve her türlü organizasyon yapmasını onaylar. Bu düzenleme tarafların birinin ya da tek taraflı ve ya karşılıklı olarak feshi ile sona erdirilebilir. Bu düzenleme feshedildiği takdirde hiçbir şekilde hiç kimseye yasal bir hak vermeyecek ve emsal teşkil etmeyecektir. Bizim vazgeçmeye niyetimiz yoktur. Onun için bunu da açıklamak isterim. Şimdi ne olacak arkadaşlar, Başkanın görevleri Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun Olağanüstü Genel Kurulu’nun aldığı kararları derhal uygulamaya koymak zorundadır. Genel Kurul Başkanın üzerindedir. Derhal uygulamaya koymak zorundadır. Danışmanımızı çağırdık 4 gün yoğun tempoda temaslar yaptık. FIFA’ya mektup yazdık. UEFA’ya gitti. Sonra KOP’a ulaştı.”

GERİ DÖNÜŞ YOK, ÜYELİK İÇİN BAŞVURACAĞIZ

KTFF Genel Kurulu’nda alınan kararlar sonucunda FIFA’ya mektup yazıldığını aktaran Sertoğlu, “ FIFA’ya taahhütümüzü gönderdik. Tüzüğümüz değişir değişmez davetlerini yapacaklar. Oraya gidip komitemizi kurup başvurumuzu yapacağız. Artık bu saatten sonra geri dönüş diye bir şey diye yoktur. Genel Kurulun aldığı kararı uygulamayı ortaya koyduk. En kısa zamanda tüzüğümüzü değiştirip yolumuza devam edeceğiz. Bugün Kıbrıs Türk Futbol tarihinde bir devir kapanıyor. “ dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.