Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koşamayanlar İçin Koştular

Dünyanın en büyük koşu etkinliklerinden biri olan “Wings for Life World Run”ın Türkiye ayağı, İzmir’de yapıldı. 8 binden fazla katılımcı sayısıyla Avusturya’nın Viyana kentinin ardından İzmir’deki bu koşu organizasyonu en kalabalık...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Koşamayanlar İçin Koştular
Dünyanın en büyük koşu etkinliklerinden biri olan “Wings for Life World Run”ın Türkiye ayağı, İzmir’de yapıldı. 8 binden fazla katılımcı sayısıyla Avusturya’nın Viyana kentinin ardından İzmir’deki bu koşu organizasyonu en kalabalık ikinci koşusuna ev sahipliği yaptı.
Dünyanın dört bir yanında omurilik felcine yönelik araştırmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen “Wings for Life World Run” 33 ülkede 34 farklı lokasyonda koşuluyor. Henüz üçüncü yılında 100 binden fazla koşucu hedefiyle dünyanın en büyük yardım koşularından biri haline gelen dev etkinliğin Türkiye ayağı ise İzmir’de koşuldu.
İZMİR İKİNCİ SIRADA
Bugüne kadar İzmir’de yapılan en büyük koşu olan etkinlik için Türkiye ayağına 7 bin 946 kişi kayıt yaptırdı. İzmir, bu katılımcı sayısıyla dünyada yarışa destek veren 34 kent içinde, Avusturya’nın başkenti Viyana’dan sonra ikinci sıraya yerleşti.
PINAR KARŞIYAKA ALTINCI OLDU
Startı İzmir Gündoğdu Meydanı’nda verilen yarışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. Koşuya 362 kişilik takımla katılan Pınar Karşıyaka ise takım bazında dünyada 6. sırada yer aldı. Türkiye’nin yanı sıra ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Danimarka, Fransa, Güney Afrika, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Hırvatistan, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Norveç, Peru, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovakya, Slovenya, Tayvan ve Şili’de toplam 34 merkezde aynı zamanda başlayan koşuya 130 bin 732 kişi kayıt yaptırdı.
DİREKSİYONDA ŞAMPİYON PİLOT VAR
Bitiş çizgisi olmayan bu benzersiz yarışta son koşucu da “Yakalama Aracı”na yakalanana dek yarış devam etti. Yakalama Aracı, koşuculardan yarım saat sonra harekete geçerek İzmir yollarına düştü. Gündoğdu Meydanı’nda tüm dünyayla aynı anda başlayan koşu, sahil yolu – Karşıyaka – Kuş Cenneti – Menemen yolunda ilerledi.
Dünyada David Coulthard, Max Verstappen ve Carlos Sainz gibi tanınmış pilotların kullanacağı “Yakalama Aracı”nın Türkiye’de ise sürücü koltuğunda 4 kez Türkiye Ralli Şampiyonu olan Yağız Avcı oturdu. Sezona çok iyi bir başlangıç yaparak Ege Rallisi’ni kazanan Yağız Avcı, bu defa hızından “Wings for Life World Run” için ödün vererek koşuculardan 30 dakika sonra 15 kilometre hızla gaza bastı. Yakalama aracının yanından geçtiği sporcu için yarış sona eriyor. Yakalama aracının en son yanından geçtiği sporcu, global şampiyon ilan ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.