Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konak ‘farklı’ başladı

Kadın futbolunda Türkiye’yi Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden tek takım olan Konak Belediyespor, ön eleme grubu ilk maçında Malta temsilcisi Hibernians’ı 5-0’lık bir skorla geçti. Grup maçlarına galibiyetle başlayan mavi-beyazlılar,...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadın futbolunda Türkiye’yi Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden tek takım olan Konak Belediyespor, ön eleme grubu ilk maçında Malta temsilcisi Hibernians’ı 5-0’lık bir skorla geçti. Grup maçlarına galibiyetle başlayan mavi-beyazlılar, ilk maçta elde ettiği farklı sonuçla grupta liderliği elde etti.
Hollanda’nın Oldenzaal şehrinde oynanan maçı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Günen, kulüp yöneticileri ve belediye meclis üyeleri de izledi. Quick Stadı’nda Türkiye saatiyle 19.30’da başlayan mücadeleyi UEFA kokartlı kadın hakemler yönetti. Maça etkili başlayan Konak Belediyespor, ilk dakikadan itibaren rakip takım üzerinde baskı kurdu. Ani ataklarla Hibernians kalesine yüklenen mavi-beyazlılar, aradığı golü maçın henüz 6. dakikasında golcüsü Cosmina’nın ayağından buldu. Skor üstünlüğünü iyi kullanan mavi-beyazlılar, Hilal’in attığı golle farkı ikiye çıkardı. 2-0’ın ardından farkı artırmak için ataklarını sıklaştıran Konak Belediyespor’da, Sevgi 36. dakikada harika bir golle takımını 3-0 öne geçirdi. İlk yarıda oyunun tek hakimi olan Konak Belediyespor, devre arasına 3-0’lık üstünlükle gitti.
Galibiyeti kutladılar
İkinci yarıya da hızlı başlan taraf olan Konak Belediyespor, arka arkaya bulduğu ataklarla rakip kaleyi ablukaya aldı. İkinci yarının henüz başlarında peş peşe iki gol bulan İzmir temsilcisi farkı 5’e çıkardı. Maçın 50 ve 51. dakikalarında gelen goller sonrası oyunu rölantiye alan Konak Belediyesporlu futbolcular gruplardaki ilk maçına rahat bir galibiyetle başlamış oldu. Malta temsilcisi karşısında 5-0 gibi farklı bir sonuçla galip gelen İzmir’in kızlarını ilk kutlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş oldu. Maç sonrası kadın futbol takımı oyuncularıyla yemekte bir araya gelen Başkan Pekdaş, alınan galibiyetten ötürü takım oyuncularını ve teknik ekibi kutladı.
Grup maçlarına galibiyetle başlamalarının mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Pekdaş, “Kalan iki maçımızı da kazanarak gruptan lider çıkmak istiyoruz. Haklı bir galibiyet aldık. Tüm takımı kutluyorum. Aynı başarıyı kalan iki maçta da göstereceklerine yürekten inanıyorum” dedi.
Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme grup maçlarında Konak Belediyespor, 25 Ağustos Perşembe günü Macaristan’ın Ferencvarosi takımıyla karşı karşıya gelecek. Öte yandan Konak Belediyespor’un yer aldığı grupta oynanan diğer maçta ev sahibi ekip Twente, Ferencvarosi takımını 2-1 yendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.