Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocamaz: "Mersin’i dünyanın en önemli spor merkezleri haline getirmek amacındayız"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Mersin’i Avrupa’nın ve hatta dünyanın en önemli spor merkezleri haline getirmek amacındayız" dedi.Demokrasi Şehitleri anısına, "Mersin’e koş, Mersin’de koş" sloganıyla 11...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Mersin’i Avrupa’nın ve hatta dünyanın en önemli spor merkezleri haline getirmek amacındayız" dedi.
Demokrasi Şehitleri anısına, "Mersin’e koş, Mersin’de koş" sloganıyla 11 Aralık 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Mersin Maratonu’nun basın toplantısı bugün Taksim’de bir otelde gerçekleştirildi. Basın mensupları ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yer aldığı toplantıda maratonun detayları anlatıldı.
Kocamaz burada yaptığı açıklamada, "Mersin kendisinden daha az gelişmiş 18 ili sübvanse ediyor. Bir dönem çok yoğun göç almış bir kent. Biz bu kentte yıllardır barış ve kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Her 3 dine mensup insanların sadece hayattayken değil mezardayken de birlikte bulunduğu özel bir kent Mersin" ifadelerini kullandı.
"4 parkurda koşulacak"
Mersin’i marka kent yapma gayretinde olduklarını söyleyen Kocamaz, "Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Mersin Maratonu, Avrupa’nın en iyi maratonları arasındaki yerini almış durumdadır. Bu yıl demokrasi şehitleri anısına koşuyoruz. 11 Aralık günü yapacağımız maraton 43 ve 15 km. ve 5 km. halk koşusu ve ayrıca maraton bedensel engelli olarak 4 parkurda koşulacak. Organizasyonun resmi sitesi ’www.mersinmaratonu.org’dan kayıt yapıyoruz. Maratondan iki gün önce Mersin Forum AVM’de maraton fuarı düzenlenecek. Göğüs numaraları ve yarış malzemeleri de burada teslim edilecektir" açıklamalarında bulundu.
"155 bin 500 TL ödül vereceğiz"
"Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz maratonda ülkemiz dahil 42 km. yarışına 10 ülkeden 250 yarışçı katılmıştır. Geçen yıl 142 bin 500 TL ödül vermiştik. Bu yıl 155 bin 500 TL ödül vereceğiz. 42 km. parkurda kadınlar ve erkeklerde birinci gelenlere 5 bin dolar, 15 km.’de parkurunda birinci gelen bayan ve erkek sporculara da 2 bin 250 dolar ödül verilecektir. Biz ilimizi spor ve kültür şehri haline getirmek istiyoruz. Mersin’i Avrupa’nın ve hatta dünyanın en önemli spor merkezleri haline getirmek amacındayız. Spor alanında marka şehir haline gelmek istiyoruz. Bununla alakalı 2013’de düzenlenen Mersin Olimpiyatları’nı örnek göstermek istiyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.