Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaelispor Amatör Ligde Bir Rekor Daha Kırdı

Bölgesel Amatör Lig’de bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu garantileyen Kocaelispor, şampiyonluk kutlamasını amatör liglerde bir ilki gerçekleştirerek oynadığı gece maçında, 19 bin 257 kişiyle kırdığı seyirci rekoruyla yaptı.Uzun yıllar...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 22:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 22:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bölgesel Amatör Lig’de bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu garantileyen Kocaelispor, şampiyonluk kutlamasını amatör liglerde bir ilki gerçekleştirerek oynadığı gece maçında, 19 bin 257 kişiyle kırdığı seyirci rekoruyla yaptı.
Uzun yıllar boyunca Süper Lig’de oynayan, daha sonra kulüp içerisinde yaşanan mali problemler sebebiyle Bölgesel Amatör Lig’e kadar düşen Kocaelispor, yeniden profesyonel liglere dönüyor. Bölgesel Amatör Lig 12. Grup’ta sezonun bitmesine 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Kocaelispor, rakibi Güngörenspor ile anlaşarak Kocaeli İl Güvenlik Kurulu ve Türkiye Futbol Federasyonu’ndan aldığı özel izin ile akşam oynanan maçta şampiyonluk kutlaması yaptı. Yaklaşık 20 bin taraftarın tribünleri doldurduğu maçta, Hodri Meydan taraftar grubu da tribünlerde adeta şov yaptı. Tüm tribünlerde meşaleler ile renkli görüntülere imza atan taraftarlar, Kocaelispor’un şampiyonluk kutlaması özelliği taşıyan maçta adeta süper lig takımlarının taraftarlarına taş çıkardı.
"TARAFTARIN DESTEĞİ İLE BU GÜNLERE GELDİK"
Maç öncesinde şampiyonluğu amatör ligde seyirci rekoru ile kutlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Kocaelispor’un deneyimli kalecisi Kılıçarslan Kopuz, “Şimdi geçen yıldan beri bu yarış başlamıştı bizim için. Artık ilk etabı lider bitirdik. Önümüzde bir Play-off maçı var. Amatör liglerde ilk kez bir gece maçı oynanıyor. Bunu da burada çok güzel bir taraftarımızla kutlayacağız bu akşam. Önemli olan Play-off maçları sonrasında şampiyon olmamız. Biz onun için hazırlıklarımızı yaptık. Taraftarımızla birlikte, bu kentle beraber inşallah şampiyon olacağız. Bizim arkamızda sadece halk desteği var. Bu taraftarın desteğiyle biz bu güne geldik” dedi.
"ALLAH’IN İZNİ İLE ÜST LİGE ÇIKACAĞIZ"
Takımı ve şehri bekledikleri sevince ulaştıracaklarına inandıklarını ifade eden Kocaelispor Teknik Direktörü Ergun Ortakçı ise, “Böyle büyük bir camiayı bir üst gruba çıkarmak bize büyük bir gurur verir. İnşallah Play-off maçındaki maçımızı da alırız, daha üst liglere layık olduğu yerlere çıkmanın ilk adımını atarız. Bu da bize büyük mutluluk verir. Takımını bu kadar çok seve, sahiplenen bir camia, bir şehir ben görmedim. Bu camianın üst liglerde olması gerekiyor. Ama bir takım şansızlıklar nedeniyle buralara kadar gelmişler. Yanlışlıklar yapılmış ama bu yanlışların farkına varılıp tekrar geri dönüş için adımlar atılmış. O adım geçen sene başarılamamış, biz bu sene Allah’ın izniyle bunu başaracağız. Bu şehri, camiayı layık olduğu yere çıkarmak istiyoruz. Bu seyirciyle bunu başarmak da büyük onur, gurur bizim için” diye konuştu.
TARAFTAR REKORU KIRILDI
Yıllar sonra İsmetpaşa Stadyumu’nda oynanan ilk gece maçı olma özelliğini taşıyan maçta, Kocaelispor taraftarı meşaleler ve cep telefonlarının ışıkları ile takımına destek çıktı. Bölgesel Amatör Lig 12. Grup’ta sezonun tamamlanmasına 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Kocaelispor bir rekora daha imza atarak, Bölgesel Amatör Lig’de oynanana gece maçları arasında en fazla seyirci rekorunu kırdı. Kocaelispor ile Güngörenspor arasında oynanan maçı İsmetpaşa Stadı tribünlerinde tam 19 bin 257 biletli taraftar izledi. Kocaelispor’u bir an bile yalnız bırakmayan Hodri Meydan taraftar grubu da, stadı coşturarak tezahüratı bir saniye bile durdurmadı. Kutlamaları fırsat bilen bir fanatik ise tribünlerde açtırdığı pankart ile kız arkadaşına evlenme teklifi yaptı.
MAÇI 3-1 KOCAELİSPOR KAZANDI
İsmetpaşa Stadyumu’nda taraftarların adeta şov yaptığı maç 3-1’lik skorla Kocaelispor’un üstünlüğü ile sona erdi. Kocaelispor’un gollerini dakika 37’de Sinan Pektemek, dakika 70’de penaltıdan Burak Süleyman ve dakika 79’da İshak Kurt’tan geldi. Güngörenspor’un tek golünü ise 80. dakikada Halit Balcıoğlu kaydetti.
FUTBOLCULAR BAŞKANLARI İLE ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI
Maç sonrasında aldıkları galibiyet ve bitime 5 hafta kala garantiledikleri şampiyonluğun mutluluğunu ilk olarak taraftarla kutlayan Kocaelisporlu futbolcular, daha sonra şeref tribünü ününe gelerek Kulüp Başkanı Bahri Yavuz’la da şampiyonluklarını kutladılar. Başkan Yavuz’u omuzlarına alarak havaya fırlatan futbolculara, kulüp yöneticileri ve taraftarlar da eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.