Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaeli Birlikspor Lig Haklarını Satışa Çıkardı

Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Kocaeli Birlikspor, lig haklarını satışa çıkardı. Kulüp talep gelmesi durumunda sportif haklarını devredecek.Körfez Futbol Kulübü’nün lig haklarını 2014 yılında satın alarak oluşturulan ve yönetiminde Kocaeli...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Kocaeli Birlikspor, lig haklarını satışa çıkardı. Kulüp talep gelmesi durumunda sportif haklarını devredecek.
Körfez Futbol Kulübü’nün lig haklarını 2014 yılında satın alarak oluşturulan ve yönetiminde Kocaeli protokolünden isimlerin yer aldığı Kocaeli Birlikspor, lig haklarını satma karar aldı. Bulunduğu ligin üzerinde kadro kalitesiyle Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden ve PTT 1. Lig şansını iki yıldır son haftalarda kaçıran Kocaeli Birlikspor, talep gelmesi durumda ligde mücadele etme hakkını devredecek. Kocaeli’de temeli atılan 33 bin kişilik yeni Kocaeli Stadyumu’nda mücadele ederek ili üst liglerde temsil edecek bir takım olma hedefiyle kurulan Birlikspor’un aldığı satış kararı gerçekleşmesi halinde proje sona erecek.
Konu ile ilgili Kocaeli Birlikspor’un resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kocaeli Birlikspor Kulübü olarak, futbol ligindeki yarışma hakkımızın,bedeli karşılığında özel veya tüzel kişilere devri konusunda alınan karar gereğince, devir hususunda istekli olan kişi yada kurumlarla olan görüşmelerin devam etmekte olduğu kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.
Öte yandan kulüp yetkilileri kararın alınma nedenleri hakkında açıklama yapmadılar.
Kocaeli Birlikspor, ilk olarak Körfez Belediyespor adıyla kurulan ve önce Körfezspor daha sonra Körfez Futbol Kulübü olarak adı değiştirilen kulübün lig haklarını 2014-2015 yılında devralarak 2. Lig’de mücadele etmeye başlamıştı. PTT 1. Lig’e çıkma hedefiyle mücadele eden Birlikspor ilk sezonda ligin son haftalarında yaşadığı düşüşle hedefin gerisinde kalmıştı. Birlikspor geride kalan sezonda ise büyük bölümünü lider götürdüğü Spor Toto 2. Ligi’ni son haftalardaki düşüşü nedeniyle 62. puanla 2. sırada tamamlayarak play-off mücadelelerine katılmış ancak karşılaştığı Gümüşhanespor maçlarında aldığı 3-1’lik malubiyet ve 1-1’lik beraberlik ile bu hakkını da kaybetmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.