Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızıl’dan Gaziantepspor İçin Destek Çağrısı

Gaziantepspor’un eski futbol şube sorumlusu Mehmet Kızıl, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in takımın aynı zamanda fahri başkanı olduğunu belirterek, Şahin’in Gaziantepspor’a maddi ve manevi her konuda yargısız destek...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantepspor’un eski futbol şube sorumlusu Mehmet Kızıl, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in takımın aynı zamanda fahri başkanı olduğunu belirterek, Şahin’in Gaziantepspor’a maddi ve manevi her konuda yargısız destek olması gerektiğini söyledi.
Gaziantepspor yönetiminin 10 yılda dışarıdan bir destek almadan bu noktalara kadar takımı getirdiğini dile getiren Kızıl, yeni sezon öncesi herkesi takıma destek olma çağrısında bulundu. Gaziantepspor’un 10 senedir şehirden ve kurumlardan destek görmemesine rağmen ligde tutunmayı başardığını ifade eden Mehmet Kızıl, “Futbol takımını yönetmek ne holding ne de belediye başkanlığı yapmaya benzer. 10 milyon Euro harcayıp şampiyonda olabilirsiniz tam tersi küme de düşebilirsiniz. Mesela Bursaspor şampiyon olduğu sene sadece 15 milyon TL harcamıştı. Biz o yıl 48 milyon TL harcamıştık ancak Bursaspor düşük bütçe ile şampiyon olmuş, biz ise 4. olarak ligi tamamlamıştık.  Futboldaki başarı harcanan para ile eş değer olmadığı buradan da anlaşılıyor" dedi.
"GAZİANTEPSPOR 10 SENEDİR KİMSEDEN DESTEK ALMIYOR"
Gaziantespor’un 10 yıldır şehirden ve kurumlardan destek görmemesine rağmen ligde tutunduğunu dile getiren Kızıl, "PTT 1.Lig’de geçen sene en az para harcayan takım yine Adanaspor’du ve sezonu şampiyon olarak tamamlayıp üst lige çıkma başarısı gösterdiler. En fazla para harcayan Şanlıurfaspor ise küme düşmekten son anda kurtuldu. Diyarbakırspor küme düştüğü yıl, yani başbakanımızın desteği ile o sene 30 Milyon TL TFF’den hariç para desteği sağlanmıştı. Keza yine Mersin İdman Yurdu içinde geçerli. Mersin her yıl şehirden ve belediyelerden destek gören bir takım ama küme düşmekten yinede kurtulamıyor. Sivasspor kasasında artı para olmasına rağmen düşmekten kurtulamadı. Buna karşın Gaziantepspor yönetimi 10 senedir şehirden ve kurumlardan destek görmemesine rağmen ligde tutunmayı başardı" diye konuştu.
"FATMA ŞAHİN YARGISIZ DESTEK OLMASI LAZIM"
"Mevcut yönetime hiç destek olmadan eleştirmek büyük bir haksızlık olur" diyen Kızıl, "Adama sorarlar ne verdin de ne istiyorsun diye. Gaziantepspor ile şehir ve kurumlarla bütünleşmesi kuru kuru olmaz. Önce Fatma Şahin önderliğinde Gaziantepspor yönetimine maddi ve manevi ön yargısız destek olmaları lazım. Fatma Şahin bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı ve benim için sırasını cesaretli iş bitiren bir başkan Fatma Şahin. Gaziantepspor’un da fahri başkanı sayılır. Gaziantepspor için kendisine yakışanı yapmalı ve destek olmalıdır" ifadelerini kullandı.
"TEZAHURATLARI DOĞRU BULMUYORUM"
Taraftarların statta attıkları sloganları doğru bulmadığını belirten Kızıl, "Bu takım mağlup olduğu zaman ve kötü günler geçirdiği zamanlarda tabi ki bizde üzülüyoruz en az onlar kadar. Urfaspor’a başkan olsana sloganı doğru değil. Zira Gaziantep’te 400 bin Urfa kökenli vatandaşımız yaşıyor. İbrahim Başkanın doğum yeri Urfa diye sürekli bırakması için yapılan kulisler ve yapılan tezahüratlar doğru değil. Gaziantep’te yaşayan başta Urfalılar olmak üzere bütün Güneydoğu’lu vatandaşlarımızı da üzer" dedi.
"İBRAHİM KIZIL İNSANLARI İNCİTMEDEN BAŞKANLIĞA GELDİ"
"Gaziantep şehri kurumların bir tanesinden Urfalı birinin olmasını içine sindirmesi lazım" diyen Kızıl, "Kaldı ki başkanlığa kendisinin gelmesi dönemin üst düzey insanlarının ricası ile olmuştur. İbrahim Kızıl başkan olduğu sene Türkiye’nin en büyük 100 şirketi listesinde 3 şirketi vardı. Son 3 yılda 2 milyar Dolar ihracat yapmış durumdayken şehir ve insanları kırmamak adına böyle önemli bir görevi üstlenmişti" açıklamasında bulundu.
"BU YÖNETİM ŞEHRİN EN BÜYÜK YÜKÜNÜ SIRTLADI"
2 yıl önce kulübü bırakmaya karar verdiklerinde kendisinin Adil Konukoğlu’nun başkan olacağını zannettiğini dile getiren Kızıl, "Yönetime de Gaziantep’te söz sahibi güçlü işadamlarının olacağını hayal etmiştim ama açıkçası hem başkan adayı hem yönetim beni hayal kırıklığına uğratmıştı çünkü mevcut Gaziantepspor yönetimi daha güçlü ve tecrübeli. Gaziantepspor yönetimi şehirle bütünleşmemek için ne yapmış ki şehrin en büyük yükünü sırtlamış ve fedakarlık etmiştir, etmeye de devam ediyor" şeklinde konuştu.
"BİLARDOCULARIN AÇIKLAMASINI AHLAKİ BULMUYORUM"
"Bilardocuların Gaziantepspor’u kamuoyunda eleştirmesi ahlak dışı olmuştur" diyen Kızıl şunları söyledi:
"Kulüpten ilk başta bir bütçe istediler ve kulüp karşıladı. Buna rağmen artı isteklerini de kulüp kabul etmesine rağmen ortalığa çıkıp kamuoyunda Gaziantepspor’u küçük düşürmeleri ahlaki olmadı. Tüm bunlara rağmen yinede kulübümüz işin daha da uzamaması için karşılık vermedi. Yani kendine yakışan yaptı"
"ALGI OPERASYONLARININ ETKİSİNDE KALINMAMALI"
Gaziantepspor taraftarının algı operasyonlarının etkisinde kalmaması gerektiğini savunan Kızıl, "Takımlarına sahip çıkmaları lazım. Yeni Stat ile beraber her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum. Yeni sezonda öğrenci projelerinin devam edeceğini haberini alıyorum" diye konuştu.
"HERKESİN DESTEK OLMASI LAZIM"
Gaziantepspor’un bu şehrin en büyük markası olduğunu hatırlatan Kızıl, "Herkesin destek olması lazım. Herkesin sahip çıkması gerekiyor. Taraftar maça gitmeden başarı istiyor. Kurumlar destek olmadan büyük transferler istiyor. Vermeden almak ancak Allah’a mahsustur" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.