Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızıl Ailesi iade-i itibar istiyor

Gaziantepspor eski yöneticisi ve Futbol Şube Sorumlusu, Kızıl Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kızıl, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mağduru olduğunu söyleyerek iade-i itibarını istedi.FETÖ’nün ismi verilmeden kendilerine operasyon...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantepspor eski yöneticisi ve Futbol Şube Sorumlusu, Kızıl Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kızıl, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mağduru olduğunu söyleyerek iade-i itibarını istedi.
FETÖ’nün ismi verilmeden kendilerine operasyon yapılacağının haberini İstanbul’da bir restaurant sahibinin söylediğini ancak anlam veremediğini ifade eden Mehmet Kızıl, "Bize yapılan operasyonda ben İstanbul’da bir restaurantta yemek yiyordum. Restaurant sahibi geldi, ’Mehmet bey size bu hafta operasyon yapılacak’ dedi. Örgütsel bir suçla bu hafta cezaevine gireceğimizi söyleyince İstanbul’da şaşkınlık yaşadım. Gaziantep’e geldim ve muhasebeyi kontrol ettirdim herhangi bir hatamız var mı ya da suç teşkil edecek bir durum var mı diye. Herhangi bir hataya rastlamadık ancak bu operasyon yapıldı" dedi.
"Saçma sapan sorularla tutuklandık"
Dönemin valisinin cezaevi dışında olan yöneticileri tehdit ederek görevi bırakmaları gerektiği yönünde söylemlerde bulunduğunu ifade eden Mehmet Kızıl, "Çok merak ediyordum ne suçumuz var diye. Sorulardan bir tanesi İsmail Köybaşı’yı niye sattınız. Keza biz İsmail’i 5,5 milyon Euro’ya sattık. 18’de değilmiş diye. 100 kilo yoğurt yenmiş, 50 kilosunu futbolcular 50 kilosunu yöneticiler yemiş. Gaziantepspor’a niye borç veriyorsunuz ne menfaatiniz var diye saçma sapan sorularla tutuklandık. Dönemin Valisi gelip mevcut yönetimi tehdit edip görevi bırakmazsanız bütün mal varlıklarınıza el koyacağız diye bir süreç yaşandı. Ama orada o günkü şartlarda dışarıdaki yöneticilerimiz hepsi dik durdu. Keza bize 100 trilyon ceza yazan memur görevden alındı 15 Temmuz sürecinde. Dönemin savcısı ve valisi görevden alındı. Aslında bu anlamda şehrin kurumlarından ve siyasilerinden Kızıl ailesi ve Gaziantepspor adına iade-i itibarımızı istiyoruz. Bunu istemek de bizim hakkımızdır. Dolayısıyla arkaya bakmamak lazım, artık önümüze bakmamız lazım. Artık yeni stadımız var. 15 Temmuz sürecinden sonra temizlenmiş bir Gaziantep ve Türkiye var” ifadelerini kullandı.
"Şehrin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var"
Birlik ve beraberlik ruhunun artarak devam etmesi gerektiğinin altını çizen Mehmet Kızıl, “Zaten bize bu kötülüğü yapanlar hepsi şu an da cezasını çekiyor. 15 Temmuz sürecinden sonra oluşan Türkiye’deki birlik, beraberlik ruhu nasıl ki AKP, CHP ve MHP’si birlikte fotoğraf veriliyorsa bu fotoğrafı Gaziantepspor, Büyükşehir Gaziantepspor yönetimi, belediye başkanlarımız kamuoyuna tekrarlayarak vermeliyiz. Bu şehrin daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ben açıkçası burada kilit isim Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’i görüyorum. Geçmişte Gaziantep denince akla baklava, fıstık gelirdi. Bugün itibariyle baklava, fıstık, Fatma Şahin diyebiliriz. Fatma Başkanımız Türkiye’nin ve Gaziantep’in renkli siması oldu. Modern bir şehir olmada son derece büyük projelere Gaziantep’te imza attı. 15 Temmuz’daki mücadelesi takdire şayan" diye konuştu.
"Gaziantepspor FETÖ’NÜN hedefi oldu"
Gaziantepspor’un son 5 yıldır FETÖ’nün hedefi haline geldiğini dile getiren Kızıl, "Keza bununla beraber 5 yıldır Fethullahçı Terör Örgütü’nün gerek sosyal medyadaki gücü gerekse Gaziantep şehrinde lobisinin güçlü olmasında Gaziantepspor’u Gazianteplilerle bütünleştirme adına amacımıza ulaşamadık. Halkla kurumlarla aramıza hep FETÖ girmiştir. Bugün itibariyle bu lobi içeride. Gaziantepspor yönetiminin de Gaziantepspor’un da 15 Temmuz sürecinden sonra rahatlamış olduğunu görüyoruz. Bundan sonraki süreçte Gaziantepspor’un başarısının Gaziantep şehrinin başarısı olduğunu herkes görecek. Gaziantepspor’un başarısı bu şehri nasıl mutlu ediyorsa Büyükşehir Gaziantepspor’un başarısı da şehir için moral olacaktır. Büyükşehir Gaziantepspor da bu sene iyi transferler yaptı. Gaziantepspor da bunca olumsuzluğa rağmen Tabata’lı dönemini yakaladı diyebiliyorum. Gaziantepspor’un bu sezon ilk 5’te olacağını düşünüyorum. Yine Büyükşehir Gaziantepspor’un da şampiyon olarak Süper Lig’e yükseleceğine inanıyorum. Şehrimizin iki profesyonel takımının olması gerçekten gurur verici" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.