Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırkpınar’ın Yolu Fevziye’den Geçecek

Fevziye Yağlı Güreşleri İçin Geri Sayım Başladı

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırkpınar’ın Yolu Fevziye’den Geçecek
Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan Fevziye köyünde bu yıl 110. kez gerçekleştirilecek Fevziye Yağlı Güreşleri’nin programı belli oldu.
Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü olan 7 Temmuz 2016 Perşembe günü Fevziye Er Meydanında yapılacak yağlı güreşlerde Türkiye’nin önde gelen pehlivanları güreşecek. Yapılacak organizasyon öncesi Fevziye Yağlı Pehlivan Güreş Ağası Orbay Tuna, Fevziye Köyü Muhtarı Necmi Yüksel ve Güreş Ağası yardımcısı Ufuk Uslu, Yalova Gençlik Hizmetli ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret etti.
Fevziye Yağlı Güreşlerinin ağası Orbay Tuna, “110 yıldır güreş severler arasında Kırkpınar’a giden yol, Fevziye’den geçer sözleri bu yılda kendini gösterecek. Bu yıl ki güreşlerde Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil, Fatih Atlı, Faruk Akkoyun, Serhat Gökmen ve Süleyman Aykırı gibi iddialı 40 başpehlivan güreşlere katılmak üzere sözleşme imzaladı. Toplamda bin civarı pehlivanın katılacağı güreşlerin kıran kırana olacağı tahmin ediliyor” dedi.
Fevziye Köyü Muhtarı Necmi Yüksel ise, ”Olimpiyat şampiyonu güreşçi Gazanfer Bilge’nin köyü Fevziye, güreş tarihimizde önemli yere sahiptir. Kültürlerin spor çatısı altında toplanmasıyla Anadolu’da kardeşliği ve bütünleşmeye simgeleyen Tarihi Fevziye Yağlı Güreşleri bu sene de müthiş bir organizasyona hazırlanıyor” şeklinde konuştu.
Spor İl Müdürü Metin Kaplan da ata sporu olan ve geleneksel olarak 110. kez düzenlenecek Fevziye Yağlı Pehlivan Güreşlerinin kültürel değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması anlamında büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.