Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırkpınar’da Bu Yıl Favori Yok

655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin tanıtım toplantısı Antalya’da gerçekleştirildi. 57’si başpehlivan, 2 bine yakın güreşçinin katılacağı Kırkpınar’da bu yıl favorinin olmadığı bildirildi.Edirne Belediyesi Yağlı...

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırkpınar’da Bu Yıl Favori Yok
655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin tanıtım toplantısı Antalya’da gerçekleştirildi. 57’si başpehlivan, 2 bine yakın güreşçinin katılacağı Kırkpınar’da bu yıl favorinin olmadığı bildirildi.
Edirne Belediyesi Yağlı Güreş Koordinatörü İbrahim Doğan, bu yıl 11 ilde gerçekleştirecekleri tanıtım toplantısının birincisini Antalya’da düzenledi.
UNESCO’ya mal olan Kırkpınar’ın ilk toplantısını pehlivanlar diyarı Antalya’dan başladıklarını aktaran Doğan, “Değişik periyotlarda yarın saat 16:00 da Expo 2016 Antalya’da bir güreş organizasyonu yapacağız. Cazgır, davul, yağcı, bezci ve güreşçilerin yer alacağı mini güreşimizi sergileyeceğiz. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Baıkesir, Çanakkale, Yalova, Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa, Burdur, değişik periyotlarda tanıtıma devam edeceğiz. Yağlı güreşimizi takip etmeyen, çok fazla alakası olmayan, bilmeyen insanlarımızı Kırkpınar’ı tanıtma gibi bir şansımız olsun istedik. Umarım, beklentimiz Kırkpınar çok daha fazla seyircili ve görkemli olur” dedi.
“BU YIL FAVORİ YOK”
Kırkpınar’ın Edirne Belediye Başkanlığı ev sahipliği, Edirne Valiliği desteğinde, Türkiye Güreş Federasyonu katkısı ile yapıldığını belirten Doğan, “Bu yıl pehlivanlarımızı iyi hazırlandı. Kimin altın kemeri alacağı belli değil. Diğer yıllarda herkesin az çok Kırkpınar’ı bu pehlivan kazanır denirdi. 20 güreşçi kemeri almaya hazır. Bütün pehlivanlarımız en iyi şekilde hazırlandı. Bu sene geçmiş yıllara göre çok daha heyecanlı ve görkemli olacaktır” dedi.
Doğan, Kırkpınar’ a 57 başpehlivan, 83 başaltı olmak üzere 2 binin üzerinde güreşçinin katılacağını bildirdi.
“ALİ GÜRBÜZ KEMER ADAYI”
Başpehlivan Ali Gürbüz’e de değinen Doğan, “Ali bu sene çok formda, zamana ihtiyacı var. Kırkpınar’da kadar iddialı isimler arasındadır. Talihsizlikler yaşadı. Kemeri geri alındı. Bu sene kemer adaylarından biridir. Antalya bölgesi sporcuları iyi hazırlandılar. Hepsi kemer adayı” diye konuştu.
“2 TON ZEYTİN YAĞI”
2 tona yakın zeytin yağı kullanacağını dile getiren Doğan, “Zaman zaman ödüller konusunda eleştiriler oluyor. Kırkpınar’da yüzde 15, 20’lik bir artış oluyor. Kırkpınar olimpiyat. Türkiye Şampiyonu Kırkpınar’dan çıkıyor. Türkiye’de 200’e yakın güreş yapıldı ama önemli olan Kırkpınar’dır. Diğer güreşlerde alınan ücretler fazla alabiliyor ama mesele ödül değildir” ifadelerine yer verdi.
“ÇAĞIN HASTALIĞI”
Doping konusuna da değinen Doğan, “Artık sporda çağın hastalığı oldu. Türkiye ileri düzeyde adımlar atmaya başladı. Dört dörtlük bir kontrol yapılıyor. Dereceye giren yada girmeyen kontrolden geçiyor. Bizim toplum olarak bu dopingi yenmemiz gerekiyor. Peygamber sporu, ata sporda olan güreşte doping hiç olmamalıdır” dedi.
Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Avcı, 655. Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne Antalya dahil Türkiye’nin her yerinden seyircileri davet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.