Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırkpınar öncesi Recep Kara’dan iddialı açıklamalar

Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde üç kez başpehlivan olan Recep Kara, “Yine başpehlivan olup şehrime, memleketime bu mutluluğu yaşatıp altın kemeri getirmek istiyorum” dedi.Eski Kırkpınar Başpehlivanı Ordulu Recep Kara, 23-24 Temmuz’da...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde üç kez başpehlivan olan Recep Kara, “Yine başpehlivan olup şehrime, memleketime bu mutluluğu yaşatıp altın kemeri getirmek istiyorum” dedi.
Eski Kırkpınar Başpehlivanı Ordulu Recep Kara, 23-24 Temmuz’da yapılacak Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi iddialı açıklamalarda bulundu. Ordu’nun Aybastı ilçesi Pelitözü Mahallesi’nde yapılan şenliklere katılan ve burada İHA’ya özel açıklamalarda bulunan Başpehlivan Recep Kara, “Bir başpehlivan kolay yetişmiyor herkesin bu değerlere sahip çıkılması gerekiyor. Her yıl yapılan Ordu Perşembe Yaylası güreşlerinde hemşehrilerimiz Recep Kara’yı görmek istiyorlar. Ancak bu yıl Perşembe Yaylası güreşlerinde bulunamayacağım. Ordu’da tarihte dört tane başpehlivanımız var. Ordulu Mustafa Bük, Davut Yılmaz, Kenan Şimşek ve Recep Kara. Gördüğümüz gibi başpehlivanlar kolay yetişmiyor... Bu değerler kolay kazanılmıyor. Bizden sonra da kaç yıl sonra başpehlivan çıkar bilemiyorum. Şu anda Ordu için güreşen tek başpehlivan benim” diye konuştu.
Kara şöyle devam etti: “Ordulu Mustafa Bük başpehlivanımızın kabri Adapazarı Akyazı’dadır. Burada kabri bulunan başpehlivanımızın bir heykeli yapıldı. Biz de geçen Pazar bu heykelin açılışındaydık. Orada tüm rakiplerimi yenerek Kırkpınar öncesi altın kemer kazandım. Ama görüyorum ki; bizim Ordulu değerlerimize hep il dışından değer veriliyor. Bizlerin adına ne bir spor salonu ismi ne de bir cadde ismi var. Bizim hiçbir maddi beklentimiz yok.,. Bizler zaten bu toprakların evlatlarıyız, Ordulu olmaktan bu bölgenin ismini gururlandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ancak bu gururu yaşatmaya devam edebilmemiz için bu anlamda gençlerin önünün açılması gerekiyor. Bunu sadece güreş için söylemiyorum, judoda, tekvandoda olsun gençlerin önünü spor dalları anlamında açmak gerekiyor. Bölgemizdeki gençlerimizde büyük bir potansiyel var. Bu potansiyeli değerlendiremediğimizi düşünüyorum. Bunu güreş adına da göremiyorum. En büyük güreş organizasyonumuz Perşembe Yaylası güreş şenliği ama bunun yeterince marka değerini oluşturduğumuzu düşünmüyorum.”
“İnşallah altın kemeri alıp geliriz”
15 yıldır tarihi Kırkpınar’da güreştiğini hatırlatan Recep Kara, “Seyircimizden Allah razı olsun. Her gittiğimiz yerde bizi destekliyorlar. Seyircilerimiz bizi izlemek için istekli olmasa biz de bu işi yapamazdık. İki hafta sonra Tarihi Kırkpınar Güreşleri var. Geçmişte üç defa başpehlivan oldum. Yine başpehlivan olup şehrime, memleketime bu mutluluğu yaşatıp altın kemeri getirmek istiyorum. Biz elimizden geldiğince çalıştık ama bu işler nasip kısmet işi. Allah nasip ederse gider nasibimizi alır geliriz. Ben hazırlığımı disiplinli bir şekilde yaptım. İnşallah altın kemeri alıp geliriz” ifadelerini kullandı.
“Gençlerin önünün açılmalı”
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılında Başbakan iken Ordu’daki mitinginde binlerce kişiye “Ordu, yiğitlerin pehlivanların şehri, Ordulu Mustafa’nın, Davut’un, Kenan’ın, Recep’in memleketi” diye hitap ettiğini hatırlatan Başpehlivan Recep Kara, sözlerini söyle tamamladı: “Bu çok güzel bir onur ancak şehrimizin değerlerine sahip çıkamıyor olmamız beni çok üzüyor. Bizim değerlerimizi başka iller, ilçeler sahipleniyor. Değerlerimize bizim sahip çıkmamız gerekiyor. Bu durum bizler sporu bıraktıktan sonra gelecek olan gençlerin önünü açmak için çok önemli. Bizim tek derdimiz ata sporumuz olan güreşin devamlılığını sağlamak için gençlerin önünün açılmasıdır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.