Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz’den Erken Veda

Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde iki yıl aradan sonra er meydanına çıkan Başpehlivan Ali Gürbüz 3. turda puanlamada Recep Kara’ya yenilerek elendi.Muratpaşa Konuksever Stadyumu’nda sabah 09.00’da başlayan Muratpaşa...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 19:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz’den Erken Veda
Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde iki yıl aradan sonra er meydanına çıkan Başpehlivan Ali Gürbüz 3. turda puanlamada Recep Kara’ya yenilerek elendi.
Muratpaşa Konuksever Stadyumu’nda sabah 09.00’da başlayan Muratpaşa Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne 40’ı başpehlivan olmak üzere 600 pehlivan katıldı. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde, 12 boyda pehlivanlar birbirleri ile kıyasıya mücadele ederken, Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne aralarında Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Recep Kara, Fatih Atlı, Ekrem Yavuz, Osman Aynur, Serhat Balcı, Salih Durum, Mustafa Kemal Karaboğa, Sermest Bulut’un da bulunduğu başpehlivanlar katıldı.
ALİ GÜRBÜZ 3’ÜNCÜ TURDA ELENDİ
Geçtiğimiz yıl Antalya Büyükşehir Belediyespor’dan transfer edilen 650 ve 651. Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz, Muratpaşa Belediyespor kıspeti giydi. Dededen ve babadan güreşçi Antalyalı Ali Gürbüz, 2011, 2012 ve 2013 yıllarındaki Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde üst üste başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahibi olurken, doping kullandığı gerekçesiyle 2 yıl güreşten men cezası almıştı. Cezasını tamamlayan Ali Gürbüz, ilk kez Muratpaşa Belediyesi 2. Yağlı Güreşleri’nde er meydanına çıktı. Gürbüz, 4. turda Abdullah Güngör’ü yenerek bir üst tura çıktı. Bir üst turda Ankara Büyükşehir Belediyesi adına güreşen Başpehlivan Recep Kara ile eşleşen Ali Gürbüz rakibiyle normal sürede yenişemedi. Puanlamaya giden müsabakada Recep Kara, Ali Gürbüz’ü mağlup etti. Geçtiğimiz hafta düzenlenen Kumluca Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde kıspet giyemeyen Ali Gürbüz, 2 yıl aradan sonra çıktığı er meydanında dizindeki sakatlığı nedeniyle puanlama da rakibine yenildi. Yenilgi nedeniyle büyük üzüntü yaşayan Başpehlivan Ali Gürbüz, rakibi Recep Kara’yı tebrik ettikten sonra er meydanını terk etti. Antalyalı güreş severler 2 yıl aradan sonra tekrar er meydanına çıkan Ali Gürbüz’ün güreşlere erken veda etmesinin ardından büyük şok yaşarken, bazı güreş severler ise alanı terk etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.