Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırık eliyle şampiyon oldu

Türkiye Judo Federasyonu’nun yurt içindeki en önemli müsabakası olan Büyükler Türkiye Şampiyonası, İstanbullu sporcuların büyük başarısıyla sona ererken organizasyona elindeki kırıkla yarışıp 70 kiloda şampiyon olan Şükran Bakacak...

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırık eliyle şampiyon oldu
Türkiye Judo Federasyonu’nun yurt içindeki en önemli müsabakası olan Büyükler Türkiye Şampiyonası, İstanbullu sporcuların büyük başarısıyla sona ererken organizasyona elindeki kırıkla yarışıp 70 kiloda şampiyon olan Şükran Bakacak damga vurdu.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan ve 52 ilden 479 judocunun mücadele ettiği Büyükler Türkiye Şampiyonası büyük ilgi görürken birbirinden ilginç müsabakalara da sahne oldu. Yeni başlayan 2015 sezonu için milli takım adına belirleyici olan şampiyonada çekişme üst düzeydeydi. Bazı judocular tatamiden bir yıllık emeğinin karşılığını alırken, madalya hedefine ulaşamayan sporcuların ise büyük üzüntü yaşadıkları görüldü.

Bazı sıkletlerde sıralama, önceki şampiyonaya göre tamamen değişirken, bazı sıkletlerde podyuma aynı isimler çıktı. Son şampiyonaya göre beş judocu Zonguldak’ta unvanını korudu. Bu beş judocudan biri olan Şükran Bakacak ise zoru başarıp, elindeki kırığa rağmen yine kürsünün zirvesine çıktı. Aynı zamanda Avrupa şampiyonu da olan Galatasaray takımının judocusu Şükran Bakacak, şampiyonadan sonra ise büyük mutluluk yaşadı.

İYİLEŞMEYE FIRSAT YOK

Türkiye Milli Takımı’nın ve Galatasaray’ın 70 kilodaki ismi Şükran, Zonguldak’ta iki rakibini eledikten sonra yarı finalde genç yetenek Semanur Erdoğan’ı yendi ve finalist oldu. Geçen yıl olduğu gibi finalde yine İzmir sporcusu Esin Bulut’u yenen Şükran Bakacak, unvanını korumayı başardı.

Şampiyonanın hemen ardından sol kolunu alçıya aldıran Şükran, 7-8 Şubat’ta Sofya’da yapılacak uluslararası turnuvaya kadar bu şekilde dinlenecek. Müsabaka takviminin yoğunluğundan dolayı elinin tam olarak iyileşmesi için yeterli fırsat bulamayan Şükran, "Olimpiyat için puanlama yılındayız. Her turnuva, kazandığım her maç puan demek. Turnuva kaçırmak istemiyorum. Kısa aralıklarla tedavime devam ediyorum." dedi.

ŞAHİN VE LOKMANHEKİM'İN FİNALİ NEFES KESTİ

Aralarında Şükran Bakacak’ın da olduğu İstanbullu judocular, Türkiye şampiyonasında madalyalara ambargo koydu. Dağıtılan toplam 56 madalyanın 21’i İstanbul’a gitti. İstanbul 9 altın madalya ile diğer illerin açık farkla önünde ilk sırayı alırken, İstanbul’u iki şampiyon çıkaran Trabzon takip etti. İzmir, Antalya ve Erzurum da şampiyonluk sevinci yaşayan diğer iller oldu.

Şampiyonaya ağırlığını koyan İstanbullu sporculardan ikisinin 48 kilodaki rekabeti de uzun süre unutulmayacak cinstendi. Son dönemde uluslararası arenada elde ettiği başarılarla Türkiye’yi gururlandıran iki isim; Ebru Şahin ve Dilara Lokmanhekim Zonguldak’ta 48 kiloda finalde karşı karşıya geldi.

Tamamen dolu tribünlerin büyük dikkat ve heyecan içinde takip ettiği final maçında dört dakika boyunca nefesler tutuldu. Son şampiyon Ebru Şahin, kendinden iki yaş küçük olan milli takım arkadaşı Dilara’yı judodaki en küçük puan olan “yuko” ile yenmeyi başardı. Maçın ardından iki sporcu birbirini selamlarken, tribünler de Türkiye judosunun iki yıldızını dakikalarca ayakta alkışladı.

Dünya sıralamasında 24. basamakta bulunan Ebru ve 31’inci sırada yer alan Dilara, sezon boyu da sıralamada daha yukarı tırmanmak için yarışmaya devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.