Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kenan Sofuoğlu: “Hız denemesini tavsiye etmem”

Dünya Motosport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Düzce Valisi Ali Fidan’ı makamında ziyaret ederek Cumayeri’ne yapılan ve inşaatı devam eden motokros pisti ile ilgili bilgi aldı.Dünya Motosport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Düzce Valisi Ali Fidan’ı...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kenan Sofuoğlu: “Hız denemesini tavsiye etmem”
Dünya Motosport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Düzce Valisi Ali Fidan’ı makamında ziyaret ederek Cumayeri’ne yapılan ve inşaatı devam eden motokros pisti ile ilgili bilgi aldı.
Dünya Motosport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Düzce Valisi Ali Fidan’ı valilik makamında ziyaret etti. Kenan Sofuoğlu, Cumayeri’ne yapılacak olan pistle ilgili olarak bilgiler vererek, “Cumayeri’nde yapılan pistten önce Kaynaşlı’da bir motokros pisti yapıldı. Cumayeri’nde şimdi bir pist yapılıyor. Gerçekten Türkiye’nin ihtiyacı olan bir pist olacak. Bu pistin yapımında Düzce Belediyesi, Cumayeri Belediyesi ve Düzce Valiliği yapılabilecek en üst düzeyde çaba sarf ediyor. Ben bu pistle ilgili olarak sosyal paylaşım sitelerinde bazı paylaşımlar yapıyorum. O yorumların arasında bazı şeyler okuyorum. ’Ne gerek var’ diye yorumlar geliyor. Tabi motor sporlarından anlamayanlar ne gerek var şeklinde konuşuyorlar. Çünkü Türkiye’de motor sporları çok geride kaldı. Biz motor sporlarını geliştirmeye çalışıyoruz. Türkiye’de yarışan motosiklet yarışçılarının, drag yarışçılarının, otomobil yarışçılarının drift yarışçılarının kullanabileceği bir parkur yok. Biz bu parkuru Cumayeri’nde yapmak istiyoruz. Öte yandan bu parkurun neye yarayacağını anlatayım. Düzce genç bir arkadaşımız motosiklet kazasında hayatını kaybetmiş. Bu haberler bize geliyor. Otomobil kazaları malum. Gençlerin bu parkurlara ihtiyacı var. Bu parkurlarda o içlerinde ki hız tutkularını atmaları gerekiyor. Bu pisti yapmamızda ki en büyük amaçlarda ki biri herkesin kullanabileceği bir parkur yapmak. Burayı ben tek başıma yapmıyorum. Burayı devletin desteği ile yapıyoruz. Buradan maddi beklentimiz olmayacak. Biz işletmeciliğini yapacağız ama bir gelir beklentimiz olmayacak. Sadece insanlara, gençlere hizmet için bu parkuru yapıyoruz” dedi.
Cumayeri’nde yapımı devam eden pistte Eylül ayı içerisinde bir yarış düzenlemek istediklerini belirten Sofuoğlu, “Bu yıl bir asfalt atıp hem otomobil hem de motosiklet yarışlarını yapmak. Ama tam anlamıyla bitmesi benim öngörüm önümüzdeki yılın ortalarında olur. Burasının asfaltını atacağız. Sonra tesis haline gelmesi gerekiyor. Bu işe asfalt atarak başladık. Asfaltı tamamlayıp bir otomobil bir motosiklet yarışı yapmak istiyoruz. Federasyonlarla görüşmeler yaptım, bekliyorlar. Tesis bitecektir ama önce asfaltın bitmesi gerekiyor. Altyapı çalışmaları sürüyor. Eylül ayında asfaltı dökeceğiz. Eylül ayının sonunda yarış yapacak seviyeye getireceğiz” diye konuştu.
“400 kilometre hız çok fazla, kimseye tavsiye etmem”
Kenan Sofuoğlu, Osman Gazi Köprüsü’nde yaptığı 400 kilometre hızla ilgili olarak ise hiç kimsenin bu kadar hızı yapmamasını dile getirdi. Kenan Sofuoğlu, “Benim yeni bir hız rekoru kırma düşüncem yok. Konuyla ilgili bir açıklama yapmam gerekiyor. Kimseye kalkıp 400 kilometre hız yapın, 300 kilometre hız yapın gibi örnek olma amacımız yoktu. Bu özel bir marka ve bu markanın ürettiği motosikletle çıkılan en yüksek hız 380 kilometreydi. Biz ilk etapta 390 yaptık. Daha sonra bazı eksiklikler vardı. Lastiği ve yakıtıyla ilgili teknik konuları tamamladığımda sayın Cumhurbaşkanımızla görüştüm ve 400’e çok yakınım. 400 kilometre hız yapmak istiyorum. Bunu hem sizin önünde hem de Türkiye’nin gözdesi olan Osman Gazi Köprüsü’nde yapmak istiyorum dedim. Güzel bir gösteri oldu. Hem 400 kilometre hız yaptık, hem Dünya’ya duyurmuş olduk. Benim işim yarışmak, benim işim hız yapmak değil. Evet belki hız ve yarış aynı anlama geliyor olarak düşünebilirsiniz ama yarış farklı, hız farklıdır. En ufak bir teknik arızada kaza yaptığınız zaman sonucu oldukça kötü olacaktır. Bir daha deneme ihtimalim yok. Motosikleti eve park ettim. Tasarımını çok beğendim öylece duracak. Böyle bir hızı tavsiye etmiyorum. Yine rekor peşinde koşacak olanlar varmış şeklinde bazı duyumlar aldım. Rekor peşinde koşarken bir insanın hayatını kaybetmesi beni üzer. İnşallah rekorlar peşinde koşarak tehlikeli işler yapmazlar. Ben uygun bir alanda yaptım. 400 kilometre hızı alanları da kapatsanız, tehlikeli bir hız ve ben bir daha yapmayacağım. Kimseye de tavsiye etmiyorum” dedi.
Kenan Sofuoğlu, Cumayeri’nde yapılacak pistin halka açık olacağını ifade ederek, “İstanbul Park güzel ve büyük bir pist. Ama İstanbul Parkı kullanmak Türkiye şampiyonasındaki sporcular için kolay değil. Maliyetleri yüksek bir pist. Oraya herkes giremiyor. Bizim Cumayeri’nde yapmak istediğimiz asıl amaç, Türkiye’deki bütün sporların yanı sıra otomobile merakı, hıza merakı olan ya da motosikleti olanların caddelerde gaz basmak yerine pistte gaz basmak isteyeceği bir ortam oluşturmak. Hem Türkiye’de ki sporcular faydalanacak hem de vatandaşlar gelip pisti kullanabilecekler. Tabi ki buranın ücretsiz olması mümkün değildir. Ama düşük fiyatlarla herkesin kullanabileceği, şampiyonaların yapılabileceği bir parkur yapmak istiyoruz. İleri ki yıllarda motosiklet Avrupa ve dünya şampiyonalarının geleceği bir parkur haline getirmek istiyoruz. Formula 1 ayrı bir dünya. Formula 1’e büyük bütçeler ödenmesi lazım. Çünkü maliyeti yüksek organizasyon. Pistin yanı sıra sponsorlar olduktan sonra gelir ama lisans almak lazım. Bizim amacımız Türkiye içindeki sporcular ve normal halk” şeklinde konuştu.
Düzce Valisi Ali Fidan ise Düzce’nin spor ve doğayla ön plana çıkmasına özen gösterdiklerini belirterek, “Hem il olarak hem de ülke olarak kendisiyle gurur duyuyoruz. Son dönemde ilimizde yaptığımız Kaynaşlı motor sporları merkezi ve Cumayeri’nde motokors pisti için yakın destek görüyoruz. Bu çalışmalarımıza da destek veriyor. Düzcemiz son dönemde hem Kaynaşlı’da ki hem de Akçakoca, Gölyaka’da ki sportif çalışmalarla spor anlamında merkez olmaya gidiyor. Bizde bu çalışmalardan gurur duyuyoruz. İnşallah hem başta motor ve otomobil sporları olmak üzere Düzcemizin sportif başarılarla öne çıkmasını istiyoruz. Sporla doğayla öne çıkmak istiyoruz” dedi.
Konuşmalarına ardından Düzce Valisi Ali Fidan, Kenan Sofuoğlu’na tablo hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.