Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kel Aliço Güreşleri’nde Başpehlivan Ünal Kahraman oldu

Edirne’nin İpsala ilçesinde efsane pehlivan Kel Aliço adına düzenlenen geleneksel Yağlı Güreşlerde, Ünal Kahraman, Başpehlivan oldu.17. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı kapsamında gerçekleştirilen Geleneksel Kel Aliço Yağlı Pehlivan...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2016 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2016 20:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kel Aliço Güreşleri’nde Başpehlivan Ünal Kahraman oldu
Edirne’nin İpsala ilçesinde efsane pehlivan Kel Aliço adına düzenlenen geleneksel Yağlı Güreşlerde, Ünal Kahraman, Başpehlivan oldu.
17. İpsala Çeltik Festivali ve Tarım Fuarı kapsamında gerçekleştirilen Geleneksel Kel Aliço Yağlı Pehlivan Güreşleri, İpsala’ya bağlı Aliçopehlivan köyünde, Kel Aliço’nun mezarı başında düzenlenen anma töreni ile başladı. Bu yıl ilk kez Kel Aliço’nun köyü dışında İpsala ilçesindeki fuar alanında hazırlanan her meydanında düzenlenen güreşlere, Edirne Valisi Günay Özdemir, İpsala Kaymakamı Eyüp Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ile çok sayıda güreş ağası ve güreş severler katıldı.
13 boyda yaklaşık 200 güreşçinin katıldığı güreşlerde, sporcular kıran kırana mücadele vererek dereceye girmek için uğraştı.
Dev Türk bayrağını başpehlivanlar taşıdı
Başpehlivanların mücadelesi öncesinde ise güreş meydanında dev Türk bayrağı açıldı. Başpehlivan Güreşçileri tarafından meydanda tur atan dev Türk bayrağı, seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Güreş ağası İbrahim girgin oldu
Etkinlikte daha sonra ise güreş ağası belirlenmesine geçildi. 3 yıldır güreş ağalığını yapan Keşan Ticaret Borsası Başkanı Yusuf Yörük’e Belediye Başkanı Mehmet Kerman tarafından altın kemer hediye edildi. Altın kemeri, Edirne Valisi Günay Özdemir ve İpsala Kaymakamı Eyyüp Özdemir Güreş Ağası Yusuf Yörük’e taktı.
Güreş ağalarının heykelleri dikilecek
Burada söz alan Edirne Valisi Günay Özdemir, bu geleneği yaşatan ve efsanevi başpehlivan Kel Aliço’nun adını yağlı güreşlerle anan Güreş Ağalarının, Kırkpınar’da olduğu gibi burada da heykellerinin alana dikilmesini istedi. Bunun üzerine söz alan İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’da önümüzdeki yıl yeni güreş alanına daha önce ağalık yapan İbrahim Girgin, Necmi Sezer ve Yusuf Yörük ile efsanevi başpehlivan Kel Aliço’nun heykellerinin dikileceğinin sözünü verdi. Konuşmaların ardından ise ağalık seçimine geçildi. Yapılan görüşmelerin ardundan 15. Kel Aliço Yağlı Pehlivan Güreşlerinin ağası, kurucu ağa İbrahim Girgin oldu. Kupasını Edirne Valisi Günay Özdemir, İpsala Kaymakamı Eyyüp Özdemir ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’dan alan İbrahim Girgin, daha sonra güreş alanında törene katılan diğer güreş ağalarıyla tur attı.
Başpehlivan Ünaş Kahraman oldu
Finale, rakiplerini yenen Gökhan Arıcı ve Ünal Kahraman kaldı. Kıran kırana geçen mücadelede rakibi Gökhan Arıcı’yı yenen Ünal Kahraman, Kel Aliço Pehlivan Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı oldu. Daha sonra ise ödül törenine geçildi. Başpehlivan Ünal Kahraman’a kupasını İpsala Kaymakamı Eyüp Özdemir, İkinci Gökhan Arıcı’ya kupasını İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ve güreşlerin üçüncüsü olan Ali Rıza Kaya ve Güngör Ekin’e de güreş ağası Yusuf Yörük ve İbrahim Girgin verdi.
Ödül töreninden sonra konuşan Başpehlivan Ünal Kahraman, Kel Aliço’nun anısına düzenlenen bu güreşlerde yarıştığı için mutlu olduğunu belirterek, “Gerçekten örnek alınacak bir sporcuydu. Biz de onun izinde bu sporu devam ettirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu güreşleri ve başpehlivanlığımı efsane başpehlivan Kel Aliço’ya armağan ediyorum ve onu rahmetle anıyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.