Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazak pehlivanlar yarın mindere çıkıyor

Kazakistan’ın başkenti Astana’nın başkent oluşunun yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde yarın Kazak pehlivanlar mindere çıkacak.‘Kazakistan Barışı’ yarışmaları adı altında bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan Kazakça Güreş...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kazak pehlivanlar yarın mindere çıkıyor
Kazakistan’ın başkenti Astana’nın başkent oluşunun yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde yarın Kazak pehlivanlar mindere çıkacak.

‘Kazakistan Barışı’ yarışmaları adı altında bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan Kazakça Güreş Şampiyonası'na katılacak pehlivanlar teraziye çıktı. Astana Günleri etkinlikleri çerçevesinde yarın yapılacak şampiyonaya 16 eyaletten 33 pehlivan katılacak.

Astana Bisiklet Arena’da yapılacak güreşlere katılan sporcular, 80-160 kilogram arasında değişiyor. Yarışmada birinci olacak güreşçiyi altın kemer, araba ve para ödülü bekliyor.

Kazak güreşi ayakta yapılıyor. Judodan farklı olan bu güreş türünde güreşçi rakibini ayak oyunuyla yere düşürdüğünde puan kazanıyor. Kesin galibiyet rakibin sırtı yere gelince kazanılıyor. Beraberlik durumunda ise minder hakemlerinin eşliğinde güreşçiler birbirlerinin belindeki kemerden tutuyor ve rakibini minder çizgisinden dışarı çıkarmaya çalışıyor. Minderin dışında kalan sporcu ise müsabakayı kaybediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.