Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayserispor’a ’Kabir’ Azabı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 2-0 Kazanılan Kayserispor Maçıyla İlgili, "iki Takım Adına Üç Puanın Çok Ötesinde Bir Müsabakaydı" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2015 22:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2015 22:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayserispor’a ’Kabir’ Azabı
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 2-0 kazanılan Kayserispor maçıyla ilgili, "İki takım adına üç puanın çok ötesinde bir müsabakaydı" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Kayserispor deplasmanda Gençlerbirliği’ne El Kabir’in golleriyle 2-0 kaybetti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Özdilek, galibiyet için son derece mutlu olduğunu belirtti.
Özdilek, "Her iki takım adına üç puanın çok ötesinde bir müsabakaydı. Tekrar güveni yakalama ve özellikle sezonun başı itibarıyla üzerimizdeki baskıyı kırma adına önemli bir galibiyet diye düşünüyorum" diye konuştu.
İki devreli bir maç olduğunu söyleyen Özdilek, "İlk yarı her iki takım dengeli, orta saha mücadelesi, alanları daraltan bir yapıyla mücadele içerisinde oldu. Belki tam net yakalayamadık ama El Kabir’le Stancu’yla yakaladığımız pozisyonlar var. Rakibe göre o anlamda biraz daha öndeydik. İlk 45 dakika öndeki oyuncuların yerlerini çok değiştirdik. İkinci devreye başlarken de İrfan’ı sağa alıp Stancu’yu El Kabir’in arkasına çekerek böyle bir organizasyon değişikliğine gittik. Bakıldığı zaman bunun meyvesini aldığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Özdilek, 65. dakikaya kadar hem tempo hem pozisyon olarak rakibe üstünlüğü kabul ettirdiklerini ve iki gol bulduklarını belirterek, "Bu gol moralimizi üst seviyeye çıkardı, ondan sonra kontrollü oynamaya çalıştık. Takımın üzerindeki baskıyı kırma adına bu maçın kazanılması bundan sonraki haftalar için önem taşıyordu. Bunu başardık, haklı bir galibiyet oldu" dedi.
15 günlük milli maç arasını iyi değerlendireceklerini vurgulayan Özdilek, oyuncularını mücadelelerinden dolayı tebrik etti.
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdilek, Gençlerbirliği’nin ikinci yarının başında attığı ilk golde yaşanan tartışmaların hatırlatılması üzerine, "İlk pozisyonda ofsayt olma şansı yok, taçtan ofsayt olmaz. Ama ondan sonraki süreci bilmediğim için yorum yapamıyorum. Yan hakem taç kullanırken direk bayrağını kaldırdı, taçtan ofsayt olmayacağını kurallar yazıyor" karşılığını verdi.
Özdilek, şöyle devam etti:
"Oyun içinde herkes gergin, adrenalin çok yüksek. Doğal olarak rakip oyuncular yan hakemi gösteriyor bayrak kalktığı için. Genel olarak oyunun taçtan geldiğini unutmamak lazım. Taç atışı bizim özellikle bu hafta üzerinde düşündüğümüz, tartıştığımız, uyguladığımız bir sistemdi. Çünkü Ahmet Oğuz korner gibi bir taç atan oyuncumuz. Bundan gol bulabileceğimizi düşünüyorduk ki rakibin yaptığımız analizinde özellikle duran toplardan zaafiyeti olduğunu biliyorduk. İlk gol de öyle oldu."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.