Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayserili yüzücüler her gün 7-8 km kulaç atarak olimpiyatlara hazırlanıyorlar

Denizi olmayan Kayseri’de yaklaşık 80 yüzücü, sıkı bir hazırlık süreci geçiriyor. Sporcular, her gün 7-8 kilometre yüzerek, Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları ile 2020 Olimpiyatları’na hazırlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı,...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayserili yüzücüler her gün 7-8 km kulaç atarak olimpiyatlara hazırlanıyorlar
Denizi olmayan Kayseri’de yaklaşık 80 yüzücü, sıkı bir hazırlık süreci geçiriyor. Sporcular, her gün 7-8 kilometre yüzerek, Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlukları ile 2020 Olimpiyatları’na hazırlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Yüzme Federasyonu ve üniversitelerin katkılarıyla oluşturulan Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi’nde (TOHM) genç yüzücüler yetişiyor. Türkiye’nin 21 değişik ilinde kurulan bu merkezlerden birisi de Kayseri’de. Yüzme kulüplerinden seçilen 8–16 yaşlarında yüzücüler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu'nda Türkiye ve 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na hazırlanıyor. İtalyan antrenör Corrado Rosso yönetiminde çalışan gençler haftada 8 antrenman yapıyor. Sporcular her gün en az 7–8 kilometre yüzüyor. Çocuklar suya girmeden önce de spor salonunda fitness çalışıyor. Sporcuların her birinin kapsamlı performans analizi, gelişim kontrolü ve madalya alabilecek yetenekli yüzücülerin keşfi de hocalar tarafından yapılıyor.

Sporcular arasında denizi olmayan Kayseri’den yüzme milli takımına seçilen 2 yüzücü de bulunuyor. Türkiye şampiyonluğu ve uluslararası dereceleri bulunan Fatma Sude Yıldız’ın 45 madalyası var. İlk hedefinin, mart sonunda Portekiz’de yapılacak yarışta Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu belirten Yıldız, yazın gerçekleşecek Avrupa Gençler Şampiyonası’nda da derece beklediğini söyledi. Yıldız, "Yüzme sporunu herkese öneririm. Çünkü insan hayatının olumlu yönde değişmesini sağlıyor." dedi.

Türkiye 1500 metrede 3 şampiyonluk, İtalya’da 100 metre kurbağalamada 2.’lik elde eden Bora Yağan’ın da 41 madalyası bulunuyor. Yüzmeye ilkokul 2. sınıfta başladığını belirten Yağan, "İtalyan Corrado hocamızla ağır antrenmanlar yapıyoruz. O’nunla ilk Türkiye şampiyonluğumu aldım. Denizi olmayan Kayseri’den birincilikler çıkması anlamlı." diye konuştu.

İtalyan Başantrenör Corrado Rosso da, Kayseri’de yüzme sporu imkanlarının çok iyi olduğunu belirterek, "Çok sayıda şampiyonlar çıkacağına inanıyorum. İlk hedefimiz Türkiye daha sonra da Avrupa şampiyonları çıkarmak." dedi.

Yüzme Federasyonu Kayseri Bölge Koordinatörü Abdurrahman Koral da yaptığı açıklamada, "Projemizin hedefi 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na sporcu yetiştirmek. İtalyan hocamız Corrado ile birlikte 1,5 sene içinde 3 Türkiye şampiyonu, İtalya’da oyunlar rekoru kırarak şampiyon olan sporcular çıkardık. Ayrıca 2 sporcumuzu da milli takıma verdik. Hedefimiz Avrupa ve dünya şampiyonlukları elde etmek ve 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na 2-3 sporcu vererek başarı kazanmak." diye konuştu.

Faroz Yüzme ve Spor Kulübü Başkanı Tolga Şahin de yaptığı açıklamada, "Amatör olarak yüzmeye başlayan çocuklar arasından profesyonel sporcular ve şampiyonlar çıkması bizi mutlu ediyor. Kayseri denizi olmayan bir kent. Ancak yüzme anlamında Türkiye’nin en büyük kulüpleriyle yarışır durumdayız. Umarım bu başarımızı Avrupa ve olimpiyatlara da taşıyacağız." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.