Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayaalp’e Bulgar ve Belarus’lu Partner

2012 Londra olimpiyatları üçüncüsü ve bu yıl Rio Olimpiyatlarına katılacak milli güreşçi Rıza Kayaalp’e Türkiye’de antrenmancısı olmadığı için Bulgaristan ve Belarus’tan iki partner getirildi. Kayaalp olimpiyatlara kadar Aladağ’da...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2012 Londra olimpiyatları üçüncüsü ve bu yıl Rio Olimpiyatlarına katılacak milli güreşçi Rıza Kayaalp’e Türkiye’de antrenmancısı olmadığı için Bulgaristan ve Belarus’tan iki partner getirildi. Kayaalp olimpiyatlara kadar Aladağ’da bu iki güreşçi ile çalışacak.
14-21 Ağustos tarihinde Brezilya’nın Rio kentinde yapılacak olan olimpiyatlara sayılı günler kaldı. Olimpiyatlarda Türkiye adına güreşecek sporcular çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Serbest ve Grekoromen Güreş A Milli Takımı olimpiyat hazırlıklarına Bolu Aladağ Kamp Eğitim Merkezi’nde devam ederken, Bayanlar Güreş A Milli Takımı ise Madrid’deki kamptan sonra bir haftalık izinlerinin ardından yarın Edirne TOHM Kamp Eğitim Merkezi’nde başlıyor.
Grekoromen stilde güreşecek sporcular Rıza Kayaalp için Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’ın talimatıyla yurtdışından iki partner getirildi. Bulgaristan’dan ve Belarus’tan gelen iki güreşçi olimpiyatlara kadar Kayaalp ile antrenman yapacak.
Konuyla ilgili konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Musa Aydın, olimpiyatlara dünyada en güreşçi gönderen ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, "Güreş her zaman ülkemizin gurur ve onur kaynağı olmuştur. Dünyanın en büyük spor organizasyonlarında hep ülkemizin adını güreş duyurmuştur. Bu yüzden bizde güreşi ve güreşçimizi geliştirmek için tüm imkanları sağlıyoruz" dedi.
Başkan Aydın Rıza Kayaalp ile antrenman yapacak sporcuların getirilmesine ilişkin olarak ise, "Kayaalp bizim her zaman gurur kaynağımız olmuştur. Yakın zamanda yapılacak olan olimpiyatlarda yine madalya beklediğimiz sporcularımızdan biridir. Rıza’ya Türkiye’de antrenman yaptıracak kimse olmadığı için Belarus ve Bulgaristan’dan partner getirttik. Olimpiyata kadar Rıza ile çalışacak" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.