Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaya Muzaffer Ilıcak: “Aileler çocuklarıyla ön yargısız diyalog kurarak birlikte çözüm aramalı”

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, “Aileler düşük notlar için çocuklarıyla ön yargısız ve diyalog kurarak birlikte çözüm aramalı” dedi.Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaya Muzaffer Ilıcak: “Aileler çocuklarıyla ön yargısız diyalog kurarak birlikte çözüm aramalı”

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, “Aileler düşük notlar için çocuklarıyla ön yargısız ve diyalog kurarak birlikte çözüm aramalı” dedi.

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu DUMESF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, yarı yıl karnesindeki notlar öğrencilerin gerçek durumunun ön bilgisi olduğunu söyleyerek aileleri uyardı. Ilıcak, “Aileler düşük notlar için çocuklarıyla ön yargısız ve diyalog kurarak birlikte çözüm aramalı. İki hafta sürecek olan yarı yıl tatilinin öğrencilerin ve velilerin dinlenmesine bir vesile olduğu kadar durum değerlendirmesi açısından iyi bir fırsata dönüştürülmelidir. Karne notlarının, öğrenciler için başarılı veya başarısız olarak değil, sadece hangi derslere daha fazla çaba harcaması gerektiğinin bir ön raporu olarak görülmelidir. Yarı yıl tatilinin sonraki öğrenim dönemi için önemli bir motivasyon kaynağı olacak şekilde, aile bireyleri ile birlikte olmak ve sosyalleşmek için de iyi bir fırsat olmalıdır. Her iki tarafın da seveceği ve rahat edeceği çeşitli aktivitelere katılıp zamanlarını iyi ve verimli değerlendirebilecekleri yerleri seçmeleri bütün aile bireyleri için çok daha iyi bir seçim olur. Hep beraber vakit geçirmek, hem çocuğun öz güveninin artmasına hem de anne-baba ile olan arkadaşlığının gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır. Spor salonları çocukların enerjilerini olumlu yönde etkiler. Anne ve baba ile spor yapmak onlarda genç yaşta spor bilinci oluşturarak sporcu kimliği, fiziksel sağlık ve çocuklarda zaman ve sorumluluk bilinci kazanmasında etkili olacaktır. Aile bireylerinin çocuklarına teşvik etmek açısından gösterdiği sevgi, saygı ve önem çocuklara ne kadar hissettirilir ise ikinci dönemde öğrenme ve başarma yolunda yardımcı ve güven sağlayacaktır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.