Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kastamonu’da drift gösterileri nefes kesti

Kastamonu Belediyesi tarafından organize edilen drift gösterileri, nefesleri kesti.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kastamonu Belediyesi tarafından organize edilen drift gösterileri, nefesleri kesti.

Kastamonu Belediyesi tarafından Kuzeykent pazar yerinde organize edilen drift gösterileri, izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. İstanbul, Ankara ve Kayseri’den gelen driftseverler, pazar yerinde oluşturulan özel pistte yaptıkları gösterilerde adeta nefesleri kestiler. Modifiye edilmiş otomobilleriyle show yapan driftseverler, yaptıkları birbirinden zorlu gösterilerle izleyenlerin büyük beğenisini kazandılar.

Vali Karadeniz: “Hem şehir olarak hem de spor olarak bir üst ligi zorluyoruz”

Drift gösterileri esnasında konuşan Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, gelirin arttırılması ve milli gelirden alınan payın yükseltilmesinin önemli bir etken olduğunu belirterek, “Ancak belki bu büyümeyi sağlar ancak gelişme için başta çalışmalara da ihtiyaç var. Bu çalışmaların içinde sosyal ve sportif etkinliklerde mevcuttur. Zira insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesi çalışma hayatının dışında da başka etkinliklere katılabilme imkanı bulabilmelerine ve hobilerini yerine getirebilmelerine bağlıdır. Eğer normal çalışmaları dışında iş hayatlarının dışında başka etkinliklere katılımları onların zaten eğer ülkesi için ve ailesi için daha fazla üretmelerini sağlayacaktır. Çünkü daha zihinde daha deşarj olmalarını sağlayacaktır. Özellikle hafta sonlarını bu tip faaliyetlerde bulunduktan sonra o pazartesi denilen sendromu yenerek iş hayatına başlanacaktır. Bazen ilimizde de gerçekten bu konuda son dönemlerde yapılan bu faaliyetler ve bazı gelişmeler oldukça önemli ve çevre illere baktığımızda da onlardan birkaç adım önde olduğumu memnuniyetle müşahede ediyorum. Ama bu faaliyetlere de devam etmemiz ve bunları belki de biraz daha geliştirerek sürdürmemiz gerekiyor” dedi.

Kastamonu’nun spor alanında bazı branşlarda başarılar elde ettiğine değinen Vali Karadeniz, “Futbol takımının artık 1. Lig’i zorlar hale gelmesi, Kadınlar Hentbol Ligi’nde hem Türkiye şampiyonası hem de Süper Kupa’nın kazanılması Kastamonu’nun artık kendi boyutlarına sığmadığının, bir üst ligini zorladığını, şehir olarak ta bir üst ligi zorladığının önemli bir göstergesidir” diye konuştu.

Babaş: “Amatör kümeye gerilemiş Kastamonuspor’u 50 yıl aradan sonra 2. Lige çıkardık”

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, üç yıl önce her alanda olduğu gibi sporda da birçok yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, “Başta Kastamonuspor olmak üzere Kastamonu Belediyespor, semt sahaları projelerimiz ve amatör branşlara yaptığımız yatırımlar neticesinde önemli başarılara imza attık. Bizlerin göreve geldiğinde 2. Amatör Küme’ye gerilemiş olan Kastamonuspor’umuz 50 yıl aradan sonra bir ilki gerçekleştirerek 2. Lig’e çıktı. Yine Kastamonu Belediyespor bayan hentbol takımımız tarihinde ilk kez Süper Lig şampiyonluğunu, Süper Kupa Şampiyonluğu ve Avrupa 2. Ligini elde etti. Yine amatör branşlarda sporcularımız birçok başarı ve madalyayı ilimize getirmeyi başardı. Mahallelere yaptığımız semt sahalarıyla geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı spora yönlendirmeyi hedefledik. Şükürler olsun ki bugün o sahalar gençlerimiz ve çocuklarımız ile dolup taşıyor. Spor yapan gençlerimiz ve çocuklarımızı görmek ise bizlere büyük mutluluk veriyor” şeklinde konuştu.

“Elde ettiğimiz başarıların hiçbiri konuşarak değil, hep üreterek oldu”

Bahsettikleri projelerin ve başarıların hiçbirinin konuşarak değil hep üreterek olduğunu belirten Başkan Babaş, “Bildiğimiz işi en iyi yapmak için mesai mefhumu gözetmeksizin yapılan çalışmalarla oldu. Milletimize, memleketimize beslediğimiz sevdayla hizmet aşkıyla oldu. Sizlerin bizlere duyduğu büyük güven ile oldu. Üç yıl gibi kısa bir sürede kategori bazında 228 toplamda ise 957 proje ürettik. Her çalışmamızda boş konuşanlara karşı en güzel cevabı yatırımın, projenin ve üretenin yanında duran aziz hemşehrilerimiz vermiştir. Buradan bizlere destekleriyle güç veren tüm hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz Gençlik Merkezi ve Oto Yarış Pisti projesini hayata geçiriyoruz”

15 Temmuz Gençlik Merkezi ve Oto Yarış Pisti projesini yakın zamanda hayata geçireceklerine dikkat çeken Başkan Babaş, şöyle konuştu:

“Otomobil sporları ülkemizde yükselen bir değer. Dünya da çok ciddi yarışlar çok ciddi organizasyonlar yapılıyor. Ülkemizde de otomobil sporuna gönül veren çok vatandaşımız var. İlimizde de bu spora gönül veren yüzlerce gencimiz var. Bizler bu doğrultuda 15 Temmuz Gençlik Merkezi ve Oto Yarış Pisti projesini hazırladık. Hava Limanı mevkiinde 232 bin metre karelik bir alan üzerine projelendirdiğimiz 15 Temmuz Gençlik Merkezi ve Oto Yarış Pisti projesi komplike bir tesis olacak. Orman içi yürüyüş yolları, piknik alanları, oto drag pisti, karting ve oto drift pisti, otoparkları, tribünü ve yeşil alanlarıyla ilimize ve ülkemize yakışacak bir proje burada canlanacak. Burası sadece bir yarış pisti değil, hepimizin ailemiz ile gidip vakit geçirebileceğimiz bir yaşam alanı olacak.”

“Caddelerde yasa dışı şovlara müsaade etmeyeceğiz”

Caddelerde yasa dışı şov yapmak isteyenlere müsaade etmeyeceklerini söyleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, şunları kaydetti:

“Bizler özellikle otomobil sporlarında güvenliğin çok önemli olduğunu biliyoruz. Öyle caddelerde yasa dışı şov yapmak isteyenlere ise kesinlikle müsemma gösterilmemesi taraftarıyız ki gösterilmiyor da. Bu nedenden dolayı bugün burada yapılacak olan gösteri tamamen alanında profesyonel pilotlarca yapılacaktır. Bu gösteriler tüm otomobil tutkunlarını heyecanlandıracaktır. Tabi bu tür gösterilerin yeri bunlar için ayrılan pistler olmalıdır. Bizler inşallah bu noktada 15 Temmuz Gençlik Merkezi ve Oto Yarış Pisti’ni tamamladığımızda daha büyük organizasyonlarda yapacağız.”

Konuşmaların ardından driftseverler, kendilerini izleyeme gelen vatandaşlara çeşitli gösterilerde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.