Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kartal, Osmanlı’dan 3 puanı kaptı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Osmanlıspor galibiyetine ilişkin, ikinci yarıdan sonra oyuna ağırlık koyduklarını belirterek, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Güneş, ayrıca Osmanlıspor maçı öncesi çekinceleri olduğunu kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2017 22:40
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2017 22:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Osmanlıspor galibiyetine ilişkin, ikinci yarıdan sonra oyuna ağırlık koyduklarını belirterek, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Güneş, ayrıca Osmanlıspor maçı öncesi çekinceleri olduğunu kaydetti.

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Osmanlıspor ile karşılaşan Beşiktaş, Talisca ve Cenk Tosun’un golüyle maçı 2-0 kazanarak zirve takibini devam ettirdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Osmanlıspor’un yeni bir takım olmasına rağmen, iyi çıkış yaptığını belirten Güneş, zor bir maç olacağını bildiklerini kaydetti. Maça gelmeden önce saha ve hava koşullarının kötü olacağını düşündüklerini ifade eden Güneş, beklenilenden daha iyi bir tablo ile karşılaştıklarını anlattı. Kontrollü oyunlarının gayet iyi olduğunu ve oyun üstünlüğü sağladıklarını dile getiren Güneş, “Özellikle ikinci yarıdan sonra oyuna ağırlık koyduk. Onun dışından kontrol edip golü bulduktan sonra geride kalıp biraz hata yaptığımızı düşünüyoruz. Rakibe bir pozisyon vermedik ama savunmada kalıp öne destek olmadık. İkinci yarı başında rakip hamle yapmaya çalıştı. Daha sonra değişiklik yaparak oyuna da hakim olduk. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık” diye konuştu.

“Her maça çıkıp kazanmak istiyoruz”

Güneş, Antalya’da kamp sırasında yaptığı açıklamada “Yeni bir başlangıç için hazırlanıyoruz” sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Evet doğru. Biz kendi işimize bakacağız, futbolu oynayacağız. Başı, sonu diye bir şey yok. Şimdi 17. maçı yaptık ve kalan 17 maç var. Her maça çıkıp kazanmak istiyoruz. Zor bir yarış olacak. Rakipler iyi. Başakşehir zaten lider. Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Bursa var. Ligin renkli olacağını düşünüyorum. Biz hiçbir rakibe bakmadan her müsabakayı çıkıp kazanmak istiyoruz. Bütün oyunculara aynı şeyi söylüyorum” şeklinde konuştu.

“Osmanlı maçında biraz çekindiğimizi söyleyebilirim”

Savunmada kaldıklarında hızlı çıkışlarda çok geride kaldıklarını vurgulayan Güneş, “Daha hücuma çıkıp, hem baskı yapıp hem hücumda pozisyon aramamız gerekirdi. Bunları düzelteceğiz. Büyük takımsak her sahaya çıktığımızda her rakibe karşı üstünlük sağlamak zorundayız. Bugün Osmanlı maçında biraz çekindiğimizi söyleyebilirim. Ndiaye ve Musa, onlar için önemli oyuncular. Hücum aksiyonunda etkili olan oyuncular. Onların olmaması onlar için bir eksiklik. Ama bugünkü oyuncularımızın oyun kalitesinden çok oyun dikkatinin fazla olması bizim için sevindiriciydi. Bu maç bitti 38 puan aldık. 40 puanın üzerine çıkmamız lazımdı. Bunu telafi etmek istiyoruz. Geride olan hiçbir maçı kazanamayız onlar bitti. Gelecek olan maçları kazanmak durumdayız” değerlendirmesinde bulundu.

“Biz 1 hafta kendi sahamızda bozuk bir şekilde çalıştık. Bunun maça yansıdığını düşünüyorum” diyen Güneş, “Talisca dönüşten sonra hem Antalya’da hem de burada iyiydi. Ama daha iyi işleri yapması gerekiyor. Yetenekleri çok fazla iyi bir oyuncu. Babel’de oyun anlayışı Ricardo ile beraber iki kenarı kapatma olarak çok iyiydiler. Hücumda daha etkili olmamız gerekiyor” dedi.

“Niye öyle yaptığını soracağım”

Quaresma’nın maçtan çıkarılması sırasında eldivenini çıkararak fırlatmasını değerlendiren Güneş, “Çıkarma şekli ve çıkardığı yer yanlış olabilir ama hatalı. Bunda bir niyet okumayacağım ama daha farklı çıkması gerekiyordu. Çıkma tarzı doğru değildi. Niye öyle yaptığını da soracağım. Çıktığı için mi, kart gördüğü için mi, iyi oynayıp oymadığı için mi bunları soracağım” ifadelerini kullandı.

Maç esnasında sakatlanan Gökhan Gönül ve Babel’in durumları hakkında bilgi veren Güneş, “Gökhan’ın dizinde, ötekinin bileğinde sakatlıkları maç içinde etkiledi ama bunun uzun süreli olmayacağını söyledi doktor. Bunun 2-3 gün sürmesini bekliyoruz” dedi.

Güneş, transfer iddialarına ilişkin ise, “Ben hep burada konuşuyorum, telefonla konuşmuyorum. Ağzımızdan bir sürü şeyler yazılıp çiziliyor doğru bulmuyorum. Hani derler ya ‘algı operasyonu’. Her halde o yapılıyor. Transfer ile ilgili yönetimle görüşüyorum, onun dışında açıklama yapmadık. Daha önce konuşmuştum yeni bir şey yok. Elimizde bazı mevkilerdeki fazlalıkları yönetim değerlendirip karar verecektik. Bugün itibariyle çıkan oyuncular bunlardı. Bazı mevkilerdeki eksiklikleri siz de görüyorsunuz, ben de görüyorum. Futbolun güzelliği için herkes iyi niyetliyse bir araya gelelim konuşalım. Ama herkes başkalarını değil kendilerini değiştirsin. Biz de hep kendilerini korumaya alıp başkalarını değiştirmeye kalkıyor. Hatalarımız vardır olacaktır ama yeni hatalar yapmak istemiyorsak bir araya gelip sil baştan sıfırlamamız gerekir. Gerginlik istemiyoruz. Biz futbolun yok etme oyunu olmadığını tam tersine dostluğa, kardeşliğe, sevgiye katkı yaptığını düşünüyoruz” cevabını verdi.

Taraftarların maç içindeki dostane tavrını değerlendiren Güneş, “Çok güzel bir ambiyanstı. Hoşuma gitti. Bizim düşmanımız bu ülkenin birliğine, dirliğine zarar verenlerdir. Futbol bir oyundur, eğlencedir. Kavga etmeden oyunu oynamaya çalışacaksınız. Bunun da dostluğa katkı yaptığını düşünüyorum. Futbolun izlenebilmesi için daha güzel işler yapmamız gerekir. Biz bazen kendi rakibimizi düşman haline dönüştürüyoruz. O yüzden bugün ki ambiyans güzeldi. Oyun başında da o güzelliği gösterdiler. Bana göre örnek olarak bunların işlenmesi gerekiyor. Hep küfürler işleneceğine bunlar işlensin. Beşiktaş-Osmanlıspor’u bir kardeş takım olarak görmemiz gerekir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.